E-newsletter  |  RSS
Начало    |   История    |   Връзки    |   Контакти    |   е-вестник
Българско издание  |  English edition
Сряда, 12.05.2021 г.
Търсене:

За Библията
Християнска мозайка
Събития
Интервю
Християнство и изкуство
Жената и вярата
Взаимоотношения
Някой каза: Да!
Написано от вас
История на българското протестантство
Преводите на българската Библия
Религия и право

Инсталирайте нашия toolbar!


Нуждаеш ли се от промяна в живота си?


ЕВ, 01.03.2006

<font color = red>Нуждаеш ли се от промяна в живота си?</font> Християнската конференция с пастор Дейвид Кар и пастор Ричард Тейлър ще се проведе от 31 март до 2 април т.г. в зала 1 на НДК. Началото е в 19,30 ч. Заедно с това събитие, на 31 март през нощта е “Нова Вълна”. Очакват се младежи от цялата страна.
Дейвид Кар и Ричард Тейлър скоро бяха в България, за да се срещнат с пастори и християнски ръководители, а също и да се запознаят с организационния процес около конференцията. Те са пастори в Християнски център “Обновление”, Солихъл, Великобритания. Харизматични и увлекателни говорители, които носят помазанието на Святия Дух.
Те не само просвещават и въодушевяват своята аудитория, но стотици хора свидетелстват, че са били изцелени от неизлечими болести и депресия чрез силата на Святия Дух.


Пастор Дейвид Кар е посветил живота си в служение вече повече от 30 години. Той е пътувал много във Великобритания, САЩ, Южна Африка и Нова Зеландия.
Дейвид е главният пастор на Християнски център “Обновление” в Солихъл, Великобритания.
През 1972 г. той основава църква, която в момента е една от най-големите харизматични църкви. Християнски център “Обновление” е част от Свободната методистка църква във Великобритания и Северна Америка. Преди Дейвид е бил член на духовния съвет в петдесятна църква “Елим” и е служил там в продължение на много години. Въпреки че е пастор от 1972 г., той има опит в средите на професионалния футбол. Бил е мениджър на 700 от най-добрите футболисти в страната. Това му е помогнало да създаде връзки с много личности от различни сфери на живота.
Той е изключително търсен говорител за конференции както в Англия, така и по целия свят. Провежда конференции за изграждане на водачи.
<font color = red>Нуждаеш ли се от промяна в живота си?</font>

През последните години много чудеса и знамения са съпътствали служението му.
Дейвид е женен за Моли. Имат три деца – Ашли, Мелани и Люси.

П-р Дейвид Кар:

Продължаваме да виждаме чудеса!

Пастор Кар, каква е целта на вашето посещение в България?

Идваме в София, за да проповядваме за Господ Исус Христос. Знаем, че сте народ с огромно християнско наследство, но младото поколение днес не знае, че Исус е жив и сега, както е бил преди 2000 години. Идваме, за да се молим за болните. По време на служението си сме виждали хора, изцелени от рак, СПИН, сърдечни болести. Има лекари, които потвърждават чудесата. Ние просто искаме да сме с вас и да споделим истината за Исус Христос.

С какво се занимава вашата организация във Великобритания?

Нашата църква се намира точно в средата на Англия. Има около 2000 души. Ръкополагаме много служители. Виждали сме 52 различни народности от целия свят в църквата си – от Източна Европа, от Африка, от Азия, от Америка. Всяка седмица виждаме как хората пълнят църквата. Идват личности от различни сфери на живота – специалисти, доктори, хора, които са наистина бедни и нямат работа. Всички те се събират заедно. Виждаме как в Исус Христос млади и стари, богати и бедни се събират. Благословени сме!

Какви очаквания имате от конференцията в България?

Много искаме да дойдат хора от всяка една деноминации. Ние не проповядваме деноминация. Не идваме, за да градим нова църква, а да бъдем служители на църквите, и очакването ни е да дойдат много хора независимо от тяхното минало.
Нека да дойдат и да видят какво Исус може да направи през 2006 година! Нека да видят, че Бог изцелява болни тела от неизлечими болести. Виждали сме знаменията на Бога! Затова очакването ни е, че хората от София и околностите ще положат специални усилия, за да бъдат с нас пред тези дни и ще доведат семействата и приятелите си, за да прекараме страхотно!

Пастор Ричард Тейлър има невероятна история. В младежките си години е бил престъпник и наркоман. През 1993 г. преживява драматично силата на Бога и животът му се обръща.
Той е помагал много в служението на Victory outreach, а по-късно става евангелизатор в техния екип. След обучението си в Бирмингамския библейски колеж Ричард става главен служител в християнски център в Типтън, Уест Минландс („Асамблея на Бога”), който под негово ръководство се разраства и работи успешно за евангелизиране на хората, които не познават Бога.
Освен че работи като главен пастор, проповядва и поучава, Ричард надзирава и християнските предаванията по сателитните канали, основава църкви, включва се в евангелизации. Участва и в телевизионни и радиопрограми. Прави представяния по Би Би Си.
Ричард е в борда на директорите в християнската хуманитарна организация C.I.R.M., която има 55 църкви във Филипините, библейско училище и домове за сираци. Тази организация работи в Корея, Португалия, Румъния и Кения.
Стилът на общуване на Ричард е динамичен и семпъл. Има чувство за хумор. Умее да предизвиква хората да открият плана на Бог за техния живот и да заживеят в него. Служението му е с мащабни размери. Служи както на наркомани, така и на бизнесмени. Обичта му към Исус е заразителна. Тя е окуражавала и докосвала мнозина, на които той е послужил. Осен че се включва в много конференции, Ричард е търсен като говорител на конференции в света на бизнеса. По уникален начин споделя принципите, които променят живота на хората.
Ричард е женен за Джил. Имат три деца – Джошуа, Халев и Яков. Живеят в Уест Мидландс.

Пастор Тейлър:
Исус обърна живота ми!

Пастор Тейлър, вие имате интересно свидетелство. Как повярвахте в Бога?

Когато бях 13-годишен, станах пристрастен наркоман. Започнах да се инжектирам с наркотици. Станах част от една банда и извършвахме много престъпления в Соут Уелс, откъдето съм. Лежал съм и в затвора. Докато бях там, имаше една Библия в килията ми. Тогава за първи път започнах да я чета. Начинът, по който четях Библията, беше много интересен. В затвора, когато пушиш „трева”, използваш всякакъв вид хартия. Аз взимах част от Библията, за да увия тревата. Един ден, докато пушех, започнах да я чета за първи път. Четох за Исус Христос и за многото хора, на които Той променя живота. Там ставаше въпрос за хора като мен – съвсем обикновени хора, на които животът им е пълна каша. Тогава извиках в килията си: “Господи, ако Те има, промени живота ми!” И Той го направи! Промени живота ми! Даде ми напълно ново начало. Напълно промени живота ми!

Какво ще бъде основното ви послание?

За мен посланието винаги е било едно – на надежда и на изцеление. Надежда за хората, които са изгубени и се движат без посока и цел; не знаят накъде да продължат живота си. Към тези, които са сами и се чувстват без надежда. Вярвам, че Исус Христос и посланието на Евангелието може да донесе надежда в живота на хората. Но за тези, които вече познават Христос, има надежда за изцеление. Виждали сме, че животът на хората може да бъде не само променен, но и изцелен от всякакви болести.

« назад

Сподели във Facebook Bookmark and ShareОЩЕ ОТ:   ХРИСТИЯНСКА МОЗАЙКА
„Личностите на 2011 година”
Да се научиш да обичаш
Какво се случва с децата на преследваните християни?
Растящите църкви в Китай отслабват властта на Комунистическата партия
Кога, колко и как да обичаш
Бракът според Божия план
Звездата на американския футбол Тим Тибоу свидетелства за вярата си в Бога
Шест причини, поради които младите хора напускат църквата
Няма сътрудници на ДС в три от протестантските общности
Искам дете
Кой ни прави празника?
Поредната равносметка
За какво най-много съжаляват хората на прага на смъртта
Новата ера – ерата на Христос
Той взе на Себе Си образ на слуга


05 Март 2012 г.
Съдът в Ню Йорк удължи правото на църквите да наемат училищни сгради за своите богослужения
Федералният апелативен съд отхвърли опита на Ню Йорк да забрани на църквите да провеждат своите богослужения в сградите на...
05 Март 2012 г.
Църковно служение осигурява помощ за сухите райони на Кения
Лодвар, Кения – Тревата отново е зелена заради дъждовете наскоро. Камили и огромни костенурки празнуват зеленото изобилие....
05 Март 2012 г.
Хората са по-слабо чувствителни към проблемите на християнството в сравнение с другите религии, смята директорът на Би Би Си
Марк Томпсън – генерален директор на Би Би Си, твърди, че хората проявяват много по-малка чувствителност по теми, свързани...
05 Март 2012 г.
Евангелско сдружение в Канада публикува доклад за въздействието на религиозното преследване върху децата
Евангелското дружество към Комисията за религиозна свобода в Канада публикува доклад с подробна информация за характера и ...
03 Март 2012 г.
Какви са религиозните и социални нагласи на британските християни през 2011 г.
Социологическо проучване на фондация „Ричард Докинс” (Великобритания) показва, че британските християни са с преобладаващо...
02 Март 2012 г.
Сирийските християни са поставени натясно, алармират правозащитници
Тъй като Сирия все повече се доближава до етапа, в който ще бъде обявена мащабна гражданска война, очертаващите се перспек...
02 Март 2012 г.
Открит е фрагмент от Новия завет, датиращ от 1. век
След откриването на фрагмент от Евангелието на Марк в Близкия изток, датиращ от 1. век, се появиха още две нови писмени на...
02 Март 2012 г.
Хавайска двойка използва изкуството като възможност да занесе духовна надежда в Япония
Десет месеца след като чудовищното земетресение от 9 степен по скалата по Рихтер и последвалото цунами опустошиха част от ...
01 Март 2012 г.
Проектът за Ноев ковчег в реални размери се сдоби със земя
Последното парче земя, необходимо за построяването на Ноев ковчег в реални размери, бе закупено наскоро в Уилямстаун, Кент...
01 Март 2012 г.
Фондация в защита на семейството започва петиция в защита на традиционния брак
След като правителството на Великобритания насрочи публични консултации за еднополовите бракове, през март 2012 г. Коалици...
01 Март 2012 г.
78-годишна християнка арестувана в Иран
Тайните служби в Иран вземат мерки срещу растежа на християнството и движението на домашните църкви в Иран и арестуват мно...
29 Февруари 2012 г.
Норвегия планира ролята на семейството да бъде поета от държавата
Норвежкото Министерство на семейството, децата и социалните въпроси предложи на правителството да въведе нови критерии за ...
29 Февруари 2012 г.
Изправен пред смъртта, известен пастор преосмисля значението на думата християнин
Вашингтон – Ед Добсън не се бои от смъртта, притеснява се как ще стигне до нея. Добсън е пастор с опит, политически актив...
28 Февруари 2012 г.
Учени твърдят, че постенето ни пази от алцхаймер и паркинсон
Според американски учени редовното постене може да предпази мозъка от дегенеративни болести. Изследователи от Националния ...
eXTReMe Tracker
 

www.evangelskivestnik.net © 2021 Студио 865. Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават