E-newsletter  |  RSS
Начало    |   История    |   Връзки    |   Контакти    |   е-вестник
Българско издание  |  English edition
Сряда, 17.01.2018 г.
Търсене:

За Библията
Християнска мозайка
Събития
Интервю
Християнство и изкуство
Жената и вярата
Взаимоотношения
Някой каза: Да!
Написано от вас
История на българското протестантство
Преводите на българската Библия
Религия и право

Инсталирайте нашия toolbar!


Да съградим развалините


Уенди Биъри, 08.05.2007

<font color=red>Да съградим развалините</font>

Със съпруга ми живеем в България от 12 години. Една от най-предизвикателните задачи, с които сме се заемали, беше закупуването и ремонтът на сградата на сегашния Петдесятен институт. Един наш приятел, Владо, намери това място и ние нямахме търпение да го видим. Но постройката беше в трагично състояние. Основната сграда изглеждаше сякаш е паднала бомба. Стените бяха изпокъртени, електрическата инсталация беше изтръгната, водопроводните тръби – пробити. Прозорците бяха изпочупени, а рамките – строшени. Част от покрива липсваше. Бездомни хора бяха използвали мазето и палили огън в сградата. Преди да започнем каквото и да е преустройство на сградата, извозихме 15 самосвала с боклук.


Хората ни смятаха за луди, но ние знаехме, че с Божията помощ може да оправим тази съборетина.


Аз много се радвах, че сме купили сградата, защото за мен това беше невероятен пример за това, как Бог може да съгради отново нещо, което е било разрушено. Всичко това ми напомни на Исая 61:4: “И ще бъдат съградени отдавна запустелите места, ще се издигнат досегашните развалини и ще се обновят пустите градове, опустошени от много родове.”


От историята на Юдея знаем, че Вавилон превзема земите й и народът е в изгнание. Исая пророкува бъдещото освобождение и възстановяване на Юдея. Исус изпълни това пророчество с още по-голяма сила. В първите стихове на Исая 61 се говори за това, как Исус ще благовества, изцелява, освобождава, утешава и прогласява Божието благоволение. В ст. 4 се говори за това, как завърналите се пленниците ще възстановят градовете.


Дори и днес да не ни се налага непременно да издигаме наново сгради от камък, Бог ни е възложил задачата да издигнем развалините, които ни заобикалят, тъй като Исус ни е освободил, утешил и изцелил.


Какви са тези развалини, които ни заобикалят?


Аз виждам развалини, причинени от греха. Те може да се изразяват в живота ни и да ни държат във вериги, може да ги разпознаем и в семействата си под формата на негативни семейни черти или пък да се ширят в обществото ни чрез престъпността и корупцията. Понякога само стоим и наблюдаваме тези явления отстрани и смятаме, че те са просто част от живота. Или пък се чувстваме безсилни да ги преодолеем. Но Бог ни е призовал да съградим развалините – плод на греха, и да не допускаме те да пускат корени, а да заличим всеки горчив спомен от това, което Сатана е причинил.


Като вярващи нашата задача е да издигнем наново заобикалящите ни развалини. Те се проявяват в обществото с най-различни лица – аборт, корупция, престъпност, отчаяние.


Те всички са плод на греха.


Имало един човек на име Хенри. Той се стремял към доброто, но позволил на греха да управлява в сърцето му. Преследвал материалното благополучие и работел усилено. Допуснал греха да закорави сърцето му. Започнал да малтретира жена си и децата си. Имал предразсъдъци спрямо хора от друг етнически произход, ненавиждал всеки, който му възразявал. Започнал да търгува на черния пазар и впоследствие убил човек. Създал 7 деца, които се карали и си отнемали взаимно наследството. Браковете на 5 от всичките му деца били разтрогнати. Повечето се забъркали в прелюбодейство, лъжи, кражби и оставили след себе си развалини, с които да се борят децата им. Почти всичките деца на Хенри го мразели и той така и си отишъл от този свят. Дори и онова от тях, което единствено се грижело за баща си, не видяло нищо хубаво от него. Наследството, което оставил, е гняв, завист, насилие. Моето семейство все още продължава да се бори с всичко това. Хенри е моят дядо. Грехът в живота му остави след себе си развалини и те продължават да тегнат над семейството ми. Аз и до ден днешен изграждам развалините, които той ми предаде.


Какво да правим, когато се сблъскваме с толкова много проблеми в семействата си?


Каква е нашата задача? Тук не говоря за разчупване на проклятия, както учат някои съвременни доктрини. Аз по-скоро искам да погледнем реалистично и да видим какво може да се направи, за да съградим развалините, които поколенията преди нас са оставили.


Как можем да съградим развалините в нашите семейства и общества – това ще бъде тема в следващи публикации в ЕВ.


Исая 61:4: “И ще бъдат съградени отдавна запустелите места, ще се издигнат досегашните развалини и ще се обновят пустите градове, опустошени от много родове.”


Може да не ни се налага да издигаме наново сгради от камък, но Бог ни е възложил задачата да издигнем развалините, които ни заобикалят.


« назад

Сподели във Facebook Bookmark and ShareМ н е н и я

от: Невена Иванова
публикувано: 09.06.2007 18:10:32 часа

Здравейте пише ви една християнка повярвала в БОГА преди 14 години. От 2 години не ходя на църква. Ходя в домашна църква събирам се със сестри в ГОСПОДА молим се подкрепяме се и т. н. Църквата в която ходех лъхаше студенина и никои не се интересувяше от никои всичко беше проформа. Църковните лидери акцентират върху обяснения кой какво е дарил,кой какво е съградил хвалби и др. вместо да обърнат внимание върху спасението на овцете който трябва с любов да пасът и управляват. Светъ е навлезнал с голяма сила в църквите , знаем за това нещо библията ни е предупредила. Много съм разочарована от вярващите. Преди две години занесох една риза на моя вуйчо в църквата за да се молят църковните лидери. За всичко говориха за конференции за какво ли не. През цялото време заминаваха тази риза и не обърнаха внимание на тази риза, а за един спасен грешник се радва цялото небе, но Господ е милостив тази риза беше на евин мой вуйчо тои се покая в дома си и ГОСПОД го изцери и без да бяха се молили върху тази риза. Слава на БОГА. Също не мога да разбера защо толкова са заслепили от гордост някои църкви, че отхвърлят пророчества от ,святия дух. Има един български християнски автор няма да цитирам име. Как може църквите да горят книгите на този автор. След като на вярват на тези пророчества,защо не се обърнаха към БОГА и тои щеше да им открие дали това е от бога или не. Аз се помолих за тези книги и ГОСПОД ми откри в съновидение - една голяма ваза с бели цветя много красиви тези цветя са символ на пророка, вазата се спусна от небето. Как смеят и то цели църкви да застават срещу Святия дух след като не са изпитали духовете. Аз съм потресена. Много жалко тези хора и пастори са за съжаление. Дано ГОСПОД да им даде ум и разум и да ги д оведе до покаяние, защото ми се струвя че е много страшно. Много далече стигнаха и то вярващи и пастори. амин.


от: Александър
публикувано: 30.05.2007 18:53:11 часа

Хубаво, че сградата е въстановена. Пророчествата от Стария завет са видения за бъдещето.


от: Валерия
публикувано: 16.04.2007 11:07:01 часа

В България обстановката е твърде сложна, но има ли нещо невъзможно за Бога?Не само в института в София има такива проблеми. Няма духовни лидери, посветени да изпълнят волята на Бог. Те са само на думи лидери. При нас в моя град също е такова положението, но Бог започва да хвърля кибритени клечки навсякъде в дома Си. Няма да остави вече църквата Си да спи. Аз също имам дълбоко откровение върху този стих от Исая. Ние в нашата молитвена група твърдо държим видението от Бог в сърцата си въпреки, че врага непрестанно се мъчи да ни го ограби. Ели, дерзай, скъпа!Бог има за тебе откровение и видение. Моли се и Той ще ти открие това, което ще извършиш за Него в този Живот. С обич в Христос. Валя.


от: ЕЛИ
публикувано: 16.04.2007 10:50:59 часа

Здравейте, Кевин и Уенди Пише ви бивша студентка ог ВЕБИ София , видяла съм с очите си безкористната ви помощ за възстановяване на порутена сграда на Института. Благодаря на Бога , че ме срещна с такива хора като вас и моите учители . Тези срещи ми показаха лицето на верните християни , за да мога да различавам истинските от имитацията. Поради тази причина престанах и да посещавам не само "църквата", която претендираше да носи духа на Христос , а и Института ,в който постепенно бе завладян от същите тези имитатори на Духа. Вие възстановихте сградата на Института , но възстановането Цървата бе оставен в ръцете на хора с непроверено минало и непочтени интереси. Вашата искреност и добронамереност ярко контрастираше с поведението на водачите на църквите в Б-я. Това е най - малкото което мога да споделя и се моля Бог да ви даде дух на мъдрост ,за да отсявате плявата от зърното.


от: VLADIMIR
публикувано: 16.04.2007 09:07:42 часа

ТОВА Е ,КОЕТО И НА МЕН БОГ МИ ГОВОРИ ОТ ДЪЛГО ВРЕМЕ : В БЪЛГАРИЯ ТОЙ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА ИЗДИГА НЕ ПРОСТО ПОРЕДНИТЕ ХРИТИЯНСКИ ЛИДЕРИ, НО БАЩИ ВЪВ ВЯРАТА, КОИТО ДА ИМАТ НЕГОВОТО СЪРЦЕ И ЩЕ ЗАПОЧНЕ НОВА ЕРА В ДУХОВНИЯТ ЖИВОТ ТУК. БОГ МИ КАЗА, ЧЕ ТОВА ЩЕ Е НЕГОВАТА ЕРА- ЕРАТА НА БАЩАТА . РАЗЛИКАТА С ДУХОВНИТЕ ДВИЖЕНИЯ ДОСЕГА ЩЕ БЪДЕ В ДЪЛБОЧИНАТА НА ЛЮБОВТА И ПРЕДСТАВЯНОТО БАЩИНСТВО : "И ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТЯХ ЩЕ БЪДЕ КАТО ЗАСЛОН ПО ВРЕМЕ НА БУРЯ . "- ИСАЯ. ОТНОСНО ПРОКЛЯТИЯТА - ТЕ СА РЕАЛНИ И ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗЧУПВАНИ. БОГ ДА ВИ ДАДЕ МИР!И з п р а т и   м н е н и е

Име:

E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box


ОЩЕ ОТ:   ХРИСТИЯНСКА МОЗАЙКА
„Личностите на 2011 година”
Да се научиш да обичаш
Какво се случва с децата на преследваните християни?
Растящите църкви в Китай отслабват властта на Комунистическата партия
Кога, колко и как да обичаш
Бракът според Божия план
Звездата на американския футбол Тим Тибоу свидетелства за вярата си в Бога
Шест причини, поради които младите хора напускат църквата
Няма сътрудници на ДС в три от протестантските общности
Искам дете
Кой ни прави празника?
Поредната равносметка
За какво най-много съжаляват хората на прага на смъртта
Новата ера – ерата на Христос
Той взе на Себе Си образ на слуга


05 Март 2012 г.
Съдът в Ню Йорк удължи правото на църквите да наемат училищни сгради за своите богослужения
Федералният апелативен съд отхвърли опита на Ню Йорк да забрани на църквите да провеждат своите богослужения в сградите на...
05 Март 2012 г.
Църковно служение осигурява помощ за сухите райони на Кения
Лодвар, Кения – Тревата отново е зелена заради дъждовете наскоро. Камили и огромни костенурки празнуват зеленото изобилие....
05 Март 2012 г.
Хората са по-слабо чувствителни към проблемите на християнството в сравнение с другите религии, смята директорът на Би Би Си
Марк Томпсън – генерален директор на Би Би Си, твърди, че хората проявяват много по-малка чувствителност по теми, свързани...
05 Март 2012 г.
Евангелско сдружение в Канада публикува доклад за въздействието на религиозното преследване върху децата
Евангелското дружество към Комисията за религиозна свобода в Канада публикува доклад с подробна информация за характера и ...
03 Март 2012 г.
Какви са религиозните и социални нагласи на британските християни през 2011 г.
Социологическо проучване на фондация „Ричард Докинс” (Великобритания) показва, че британските християни са с преобладаващо...
02 Март 2012 г.
Сирийските християни са поставени натясно, алармират правозащитници
Тъй като Сирия все повече се доближава до етапа, в който ще бъде обявена мащабна гражданска война, очертаващите се перспек...
02 Март 2012 г.
Открит е фрагмент от Новия завет, датиращ от 1. век
След откриването на фрагмент от Евангелието на Марк в Близкия изток, датиращ от 1. век, се появиха още две нови писмени на...
02 Март 2012 г.
Хавайска двойка използва изкуството като възможност да занесе духовна надежда в Япония
Десет месеца след като чудовищното земетресение от 9 степен по скалата по Рихтер и последвалото цунами опустошиха част от ...
01 Март 2012 г.
Проектът за Ноев ковчег в реални размери се сдоби със земя
Последното парче земя, необходимо за построяването на Ноев ковчег в реални размери, бе закупено наскоро в Уилямстаун, Кент...
01 Март 2012 г.
Фондация в защита на семейството започва петиция в защита на традиционния брак
След като правителството на Великобритания насрочи публични консултации за еднополовите бракове, през март 2012 г. Коалици...
01 Март 2012 г.
78-годишна християнка арестувана в Иран
Тайните служби в Иран вземат мерки срещу растежа на християнството и движението на домашните църкви в Иран и арестуват мно...
29 Февруари 2012 г.
Норвегия планира ролята на семейството да бъде поета от държавата
Норвежкото Министерство на семейството, децата и социалните въпроси предложи на правителството да въведе нови критерии за ...
29 Февруари 2012 г.
Изправен пред смъртта, известен пастор преосмисля значението на думата християнин
Вашингтон – Ед Добсън не се бои от смъртта, притеснява се как ще стигне до нея. Добсън е пастор с опит, политически актив...
28 Февруари 2012 г.
Учени твърдят, че постенето ни пази от алцхаймер и паркинсон
Според американски учени редовното постене може да предпази мозъка от дегенеративни болести. Изследователи от Националния ...
eXTReMe Tracker
 

www.evangelskivestnik.net © 2018 Студио 865. Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават