E-newsletter  |  RSS
Начало    |   История    |   Връзки    |   Контакти    |   е-вестник
Българско издание  |  English edition
Сряда, 24.01.2018 г.
Търсене:

За Библията
Християнска мозайка
Събития
Интервю
Християнство и изкуство
Жената и вярата
Взаимоотношения
Някой каза: Да!
Написано от вас
История на българското протестантство
Преводите на българската Библия
Религия и право

Инсталирайте нашия toolbar!


България – мишена на секта


Данаил Налбантски, 29.03.2007

<font color=red>България – мишена на секта</font>

Във в. „Телеграф” на 14.03.2007 г., с. 10, излезе информация със следното заглавие:


 


България – мишена на секта


 


Страната ни е мишена на поредната секта, която иска да вербува религията ни.


Евангелисти, които са американски проповедници, смятат да пробият у нас и да зарибят повече свои последователи. За целта американските мисионери се надяват да разширят дейността си в България и на Балканите и дори да започнат редовни радиопредавания, съобщи Дойче веле вчера. Според евангелистите Източна Европа е трудно място за проповядване. Бившият президент на американската евангелистка "Мисия за Голяма Европа" казва, че това е най-резистентното към тяхното учение население в света. Само 0,01% от жителите на Балканите са евангелизирани.


Проекти


Фактът, че в България и на Балканите Евангелието не може да пробие, амбицира мисионерите все повече и повече. Те подготвят два нови проекта, за да вербуват повече последователи специално в нашата страна. Евангелистите смятат да пуснат собствена радиостанция в България, чрез която да проповядват ученията си. Усилията им са насочени към най-младите, тъй като според тях те са най-лесна мишена, а съзнанието им било отворено за техния „Христос”. Пак у нас се планира създаване на студио за производството на телевизионни и радиопрограми на евангелистите.


Сблъсък на религии


Чужда религия много трудно пробива нашето православие, смята варненският митрополит Кирил. Причината е, че страната ни има дългогодишни традиции по отношения на религията. Силата на вярата дори карала българите да раждат повече деца, тъй като раждаемостта у нас напоследък се е увеличила, а преди мъртвите са били повече от децата, смята митрополит Кирил. Той допълни, че 85% от българите са православни християни, 10% са мюсюлманите, а останалите са поклонници на други религии. Американските евангелисти имат твърдо убеждение, че разпространяват евангелските истини по указание на самия Христос. На английски „евангелист” се употребява и за обозначаване на човек, който прегръща някоя кауза и яростно се бори да спечели и другите за нея. „Евангелистите са секта, тъй като нямат свое духовенство”, категоричен бе митрополит Кирил.


 


 


Мнение


 


Данаил Налбантски


 


Този род статии и информации стряскат с полъха на старо, познато, кошмарно. Сякаш не сме 2007 г., а 1980, или някоя друга година, а може би и 1984-та – любимата година на Джордж Оруел, и че министерството на истината публикува свои материали в пресата. Достатъчно е да събереш на едно място думичките „секта”, „зарибяване”, „американски мисионери”, „евангелисти” „младите – лесна мишена” и т.н., и готово. Статията е одобрена и ще си намери място по страниците на вестника, публиката отново ще се стресне и ще изръмжи нещо по адрес на коварните сектанти, ще упрекне властите, че нищо не правят, за да ги забранят и да ги изритат от свещената ни земя. Потресаващо еднакви са тези писания, пропити с грижа за народа ни и особено за младежта и твърдоглаво отхвърлящи всичко чуждо. Народът е благочестив, вярващ, има си правата религия, има си истинските духовни водачи. Какво повече му трябва? Откъде се взеха тези секти, та развалиха всичко и ни съсипаха хубавата страна! България е мишена, вече са ни взели на мушка и ще стрелят по нас. Горките ние!


Ако го пишеха ченгетата – ясно. Те друго не могат. Но това е творение на журналисти, хората, които са призвани да защитават свободата на съвестта, да скочат, ако някой е наклепан заради вярата и убежденията си. Това е разочароващото. Но у нас нищо не е това, което изглежда. Защо да искаме точно от журналистите да се държат като журналисти?


Горчивата истина е, че нашият народ никак, ама никак не е духовно монолитен. Огромен брой хора не са нито православни, нито мюсюлмани, нито евангелисти, нито сектанти, а обикновени безбожници без морал и съвест, без ценности и задръжки. Това са хора, които нямат понятие от християнство, не знаят разликата между Библия и Евангелие, не са чували нищо повече за Христос, освен че бил женен за Мария Магдалина и че имал деца. Тези хора отчаяно се нуждаят от благовестие, от докосване до Божията любов, от покаяние и новорождение. Все едно кой ще им го каже. Нека да е православен, католик, евангелист – който ще да е.


Ние сме от един отбор. Целта на всяка християнска църква е да проповядва Евангелието и да води хората при Бога. Докато се боричкаме помежду си и се мерим кой е по-прав, хората загиват, моралът пропада, децата все по-рано се пропиват и посягат към още по-страшното – дрогата. Трябва или да си сляп, за да не виждаш това, или сам да се ослепяваш, или да си зает с някакви други амбиции, които нямат нищо общо с вярата и истината. Вместо да се утешаваме с гальовни приказки за благочестието на народа ни, да си отворим очите за ужасната реалност и да направим нещо, та да спре този бърз марш надолу. Поне ние да не се водим единствено от парите и кариерата, защото, ако и солта обезсолее, то за какво друго ще стане, освен да се тъпче от хората?


 


« назад

Сподели във Facebook Bookmark and ShareМ н е н и я

от: Йордан Узунов
публикувано: 14.10.2010 22:26:38 часа

Колко сте се заблудили всички. Статията се отнася за най-богатата секта-мормоните,които дори и не проповядват Християнството,или го проповядват малко сладникаво и размито,за да им е интересно на хората. Днес младите хора обичат да слушат думи от рода-Колко са велики,умни,можещи-но не и да приемат истината за себе си,която не е никак такава каквато ни се иска да бъде. Нека не се лъжем Христови,Християни и християнчета,нека си кажем нещата такива каквито са. До толкова сърцата ни са изпълнени със гняв и злоба,че не можем вече да мислим трезво. Тръгваме да съдим Православни,Протестанти,Католици и забравяме,че не сме съдии,имаме един съдия който е Христос. Както пише в тази Свещенна Книга-Библията,делата на всички ще станат явни. Нека не плюем върху неща които малко или въобще не разбираме. Тук имаше изказвания които наистина са недостойни за хора които имат някакви притенции,че са Християни. Да си Християнин означава да живееш като такъв. Не случайно Исус Христос казва-По делата им ще ги познаете. Не е важно като какъв се определяш-Православен,Протестант,Католик-важно е кой Бог си приел в сърцето си и как пребъдваш във вярата. Един истински Християнин който вярва в Бог,обича го и го е приел като свой личен Спасител,има страх от Бога. Днес всички ние претендираме,че сме голямата работа,големите \"християнчета\" но смело ще ви кажа,че по нищо не се различаваме от хората атеисти. Покварата,грехът и мръсотията са тези наши така любими качества към които сме вързани и не можем да се отървем. Да си Христов означава да обичаш,да си Христов означава да прощаваш когато те мачкат,да живееш истински Християнски живот означава да уповаваш във всичко на Бога. Нека да спрем да търсим вечно вината у другите-нека погледнем в сърцето си-наистина ли сме толкова добри за колкото се мислим,наистина ли другите са криви а ние сме прави. На това ни учи Христос и Библията приятели,и не случайно нашият Бог изрича тези думи- \"А Той му рече: \"Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичкия си ум\". Това е голямата и първа заповед. А втора, подобна на нея, е тая: \"Да възлюбиш ближния си, както себе си\". На тия две заповеди стоят целият закон и пророците. Мат. 22:37-40


от: Лори
публикувано: 24.08.2009 13:07:10 часа

Както по-горе някой написа Бог е един,да така е. Ходете в която щете църква православна или протестантска,няма значение. Важна е вярата,хора. Не е ли по-добре свят без насилие,без дрога,без изневери,без тая скръб?На това ни учи Бог. Когато решите да говорите против тия или ония първо прочетете достатъчно материал,за да можете да дадете правилния отговор първо на себе си,а след това да съветвате и другите.


от: DAVID
публикувано: 10.04.2009 21:19:03 часа

ne sme sekta sledvame istinskia pat posledno vreme jiveem 6te badem huleni sledvaite istinata kakvoto iskat tova da si pi6at BOG E VELIK POSLEDNO VREME E


от: svetla
публикувано: 19.03.2009 16:09:09 часа

ei golemi razbirateli se okazahte ve. Vqrno e vsqka carkva koqto ne se vodi po bibliqta e sekta. ama nai-golemite sekti u na sa:Pravoslavnata i Katoli4eskata carkva i moga da vi kaja za6o,za6oto se poklanqt na idoli a v bibliqta pi6e to4no tova da ne se pravi kato tolkova mnogo razbirate namerete v bibliqta EREMIQ 10 glava ,no i na mnogo mesta v NOVIQ zavet go ima tova za koeto vi govorq. kato go pro4etete 6e iskam da mi otgovorite na emaila si koito vi dadoh da vi vidim vie kakvo razbirate pod dumata SEKTA. 6e 4akam otgovor.


от: Ivo
публикувано: 06.03.2009 16:08:05 часа

biznes vartqt horata :) si4ki duhovnici sa v duhovniq biznes . . . na vremeto sa izpolzvali religiite za kontrol i za obediniavane na narodi i plemena . . sega ima drugi metodi no vse o6te si ostava sredstvo za manipulaciq . . koga li 6te se osaznaem . . . vsiaka religiq ima podobni funkcii . . vednaj prieta trudno se othvarlq . . i se zape4atva v saznanieto . . promenq na4ina na jivot . . . i zdraviq razum . . . realnosta ni bie po 4eloto a nie neiskame da q poglednem . . . i vmesto da jiveem jivota si koito ni e pred o4ite tarsim zadgrobniq koito nikoi ne e vijdal . . sme6no e sled kato tozi si jivot nemojem da razberem . . i upravliavame . . 6to tolkova lamtim za niakav drug deto e tolkova sladnikavo izfantaziran to4no po na6 vkus . . moje bi 6toto sme nekadarni da si go napravim tuk i sega i se nadiavame 4e drug 6te ni go napravi niakoi slan4ev den . . tova e slabost . . pastor oldrin do6al ot amerika da vidi kak varvi biznesa s negovata carkva tuka i da napravqt parti . . da posaberat malko pari da im porabotqt malko bezplatno pk i da lepnat o6te novi broiki . . da promiqt o6te mozaci. . gotovi da deistvat za tiahnata kauza i da rabotqt za tiah . . a ne za gospod . . za koito tolkova govorqt . . tezi hora sa mnogo dobri psiholozi i samo nai vi6ite duhovnici ot tiah znaqt kakvo stava drugite biha umriali za ideqta si . . . geroi4no naistina . . ako biaha tolkova entusiazirani da poglednat realno na ne6tata i da opravim jivotite si moje bi 6te6e da e geroi4no naistina i togava 6tiahme da jiveem dobre naistina realnosta e mnogo po grozna . . pazete se ot nositelite na fal6ivi podaraci i golemi obe6taniq . . jivota e tejak i ma4itelen no ne zadalgo . . . netrqbva da podkrepqme izmammite trqbva da se borim sre6tu tiah 4istoto sarce i ostriq um toa e noviq gen koito 6te vlastva v sveta no parvo sratite tarikati trqbva da se oserat iako . . . te moje da lajat dobre no . . sadbata im e neizbejna. . 4aka gi ve4nata smart :) 6te otpadnat kato vid . . ubiti ot sobstveniq si defekt koito imat za priemu6testvo . .


от: andjeli
публикувано: 04.01.2009 01:41:00 часа

da vi kaja 4e tova da hodish na evangelska carkva e strahotno. . . a otnosno zaribqvaneto da nie gi zaribqvame da,no ne da vzimat narkotici,ne da kradat,a da sledvat gospoda koito e samo edin,a kogato slujish na nego ti se 4ustvash kato 4ast ot nebeto,daje bih vi kazala namerete takava carkva i tragnete da hodite,zashtoto gospod ima plan za vas i mqsto na nebeto,samo tr da go potarsish,az go potarsih i se 4ustvam nai shtastlivata na zemqta,a na tezi hristiqni deto si mislqt 4e kato edin pat otidat na carkva zapalqt po edna svesht i tam celuvat ikonite (li ne gi znam) i si mislqt 4e sa nqkakvi hr te jestoko se lajat,za da si ist hr ti tr da opoznaesh gospod isus kato svoi priqtel i t. n. . . . i za tova moga samo da vi kaja npotarsete takava carkva i idete samo da vidite za kakvo stava vapros. . . da vidite 4e bog e nasheto spasenie. . bog shte otvarne na vashite nujdi i molitvi


от: antision
публикувано: 06.10.2008 21:00:08 часа

vie cheli li ste za kvo stava na vupros. . . v tova svidetelite na iehova. . . . . . tova si e bogohulstvo. . . prismivat se. . . . suzdava go nqkuf rusel dety e bil mn neobrazovan neinteligenten i si e izmislql mn raboti daje ne e chel bibliqta puk da govori za gospod!!!!pomiqqqqqqq


от: valiats
публикувано: 26.07.2008 22:08:45 часа

Zdraveite, ne moga da ne obarna vnimanie na mnenieto na kolio kolev, koeto za men e nai-smislenoto tuk( ne iskam da obidq nikoi). Toi mn to4no i qsno pokazva 4e vsi4ki sme pred Bog, nezavisimo dali evan, pravoslavni i t. n. . . vsi4ki sme 4ada na Gospod. Ne moga da razbera za6to be6e tova техния „Христос”, nali Hristos e edin , da ne bi tozi dr Hristos u4i Evagelistite da ubivat,kradat ili da go hulqt. . . za6to sporim za takiva gluposti dokato blizkite ni zagivat ili propadat zaradi tova 4e si gubim vremeto v nenujni razmi6leniq. Koito e 4el Bibliqta 6te razbere za6to sa tragnali da ni \"prevzimat\", nqkoi 6te mi kaje li za6to u4enicite na Isus tragvat da propovqdvat imeto mu, a ne ostavat po zemite si??? Za kakvi vqrva6ti se pi6em nie, kakvo e vqrata za nas-da hodim 2 pati na carkva(Koleda i Velikden) da zapalim 2 sve6ti4ki da se napiem i karai. . . vqrvame. . . NE, NE TOVA E VQRATA, kakvo lo6o pravqt horata kato iskat malko pove4e da se zamislim za tova \" kakvo vas6tnost e vqrata?\"Poznavam mn hora koito na pravoslavna hodqt, no ina4e sa. . ( da ne prodaljavam), ne moga da otreka 4e i pri evangelistite e sa6toto, no ideqta e 4e tova 4e nqkoi se otdava malko pove4e na Bog ne go pravi \"tap,tap,tap. . . \"a ima i drugo tova 4e se vodim hristiqni ne ozna4ava ni6to, ideqta ne e da si hristiqnin po rojdenie pak s izvinenie da psuva6 imeto Gospodne (, a da pridobie6 4estta da si HRISTOV!!! Za6to vinagi novoto ni pla6i??? Zamislete se, ako tova be6e sekta, dali Gospod 6te6e da pozvoli da ni razvratqt?!


от: аз
публикувано: 11.07.2008 12:49:07 часа

бе я вървете всички вие та откъдето сте дошли. . .


от: Type0negative
публикувано: 15.04.2008 22:51:29 часа

Религията - ей това жувотно ще ви изяде ушите! P. S : Винаги ми е било интересно какво мнението на религията(християнство, излям, индуизъм и т. н. )за ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ??? Ако има осведомени да пишат!


от: Кольо Колев
публикувано: 01.03.2008 01:25:03 часа

Слушайте всички, които плюете евангелистите и казвате, че вярвате в Бог, а дали Бог е в сърцата Ви, това само Той може да каже!!! Вижте какво ще Ви кажа. . . Знаете ли реално колко хора в България вярват в Господ Исус Христос? Колко хора в България са Го поставили за център на живота си? Защо мнозинството от хората не се обединяват заедно във вярата си в Христос? Ще Ви кажа. . . Първо, хората коиро в действителност вярват в Исус и са Го приели в сърцето си, Слава Богу не са никак малко. Но все пак мнозинството българи не Го е приело. Знаете ли защо? Защото на духовните неща трябва да се откликва духовно, а повечето хора откликват не духовно а плътски. Чудите се какво е "Плътски"? Ами това е нещото което спира вярата и я превръща в религия. . . Това е нещото което отнема радоста на хората. . . Това е нещото което ги разединява. . . Умът винаги реагира защитно. . . Умът винаги се страхува от опасност. . . ето защо е податлив на плътта, която после влиза и в сърцето. . . Замисляли ли сте се някога защо днес всичко, което Бог е казал в Своето Слово се сбъдва с абсолютно точна последователност и белези? Факт е, че няма друга книга освен Библията където точно да са описани нещата, които се случват днес. . . Бедствия, Болести, Глобалното затопляне, Глад, убийства между роднини, охладняване на взаимоотношенията. . . охладняване към Бог, пиянства, раздори, разцепления. . . наводнения, земетресения, войни нявсякъде, скоро имаше даже сняг в Африка. . . Представяте ли си? Топли температури в Сибир? Изобщо. . . света буквално се разпада. . . и то точно както е описано в Библията!!! Ако мислите, че всичко това е случайно, значи нямате достатъчно ясно духовно виждане и откровение за тези неща. . . Но защо? Защото искате само да филисофствате и да се правите на мъдри. . . ама не сте!!! Защото Бог избра глупавите(разбирайте тези които са смятани за глупави от мнозинството) за да посрами мъдрите!!! И още нещо. . . Евангелистите не са секта! Това са хора на които им пука за това какво ще стане с другите, които не вярват и не приемат Христос! Това са хора които помагат на изпадналите в беда! Това са хора, които помагат на тези, които са в нужда и не виждат изходен път! И искате ли да знаете защо? Защото Бог влага в сърцата им милосърдие, благост, кротост и търпение. . . неща които са непознати на много хора днес!!! Още ли имате някакви съмнения в Бога? Още ли не вярвате на това което казва Библията? Е, време е да повярвате, защото наистина няма време!!! Вместо да хулите и да оплювате, защо не вземете да потърсите истината и да попитате Бог да Ви покаже кой е християнин и кой не? С хули и обиди нищо не става! Най-много да обидите Бог по този начин! Това ли искате? Надявам се, че не. . . Вече живеем в Последно Време както пище в самата Библия! Айде сега кажете че аз си го измислям и че съм "тъп" Евангелист!!! Обаче не, не си го измислям аз. . . пише си го в Библията! Аз съм ходил и в православна църква! И то неведнъж. . . Нямам никакви забележки освен това, че веднъж видях един служител да "Помазва за Спасение" и още нещо такова също толкова абсурдно!!! Спасението е само и единствено чрез вяра в Господ Исус Христос!!! Помазването е за изцеление!!! Добре си помислете какво говорите и правите, защото ще отговаряте пред Бога за това! Относно правослвните. . . Знам и съм сигурен, че сред тях има истински братя и сестри със сърца горящи за Господа!!! Нека Бог да ги благослови! Обаче защо трябва така да се делим? Нали всички които сме християни сме едно семейство. . . ? Тялото на Христос!!! Православни, католици, протестанти. . . и още еди-какви си. . . ? Има една истина. . . или си християнин или не си!!! Ето това е положението!!! И всички, които си мислят, че са много по-умни от "тъпите" евангелисти един ден ще разберат, че жестоко са грешали. . . От друга страна всички, които мислят същото за православните. . . също грешат!!! Не изпадайте в крайности!!! Никой няма право да съди другите и да ги определя!!! Един ден всички ще разберем кой какъв е и какъв е бил!!! Когато застанем пред Него няма как да се скрием или да бъдем други!!!! Моля Ви, хора. . . осъзнайте, че християните не подлежат на категоризации или на разделения и подразделения като "Православни" или "Евангелисти", или каквито и да било. . . Християните са тези които вярват в Христос и Го следват през всеки ден от живота си! Тези, чиито сърца горят за Бога ден и нощ!!! Моят призив е. . . нека да се обединим като вярващи в Христос, а не да се разделяме на "тъпи" и "умни", "православни" и "евангелисти" и т. н. . . . Нека Бъдем Християни!!! Дано за хората, които все още не вярват в Христос никога да не стане късно да Го приемат!!! Дано всички да спасят душите си чрез вяра в Него!!! Амин.


от: Cabral
публикувано: 08.02.2008 23:02:18 часа

Ами причинаната да са тук е десятъкът. В Южна Америка, както може да се види от техните сайтове, се действа на "Принципът на АВОН - както фирмата трябва да имма един търговски агент на 10 къщи, така и на 10 къщи трябва да има една "Църква", да прибира десятъка. Показателно е, че там деноминациите се регистрират като търговски дружества. Митрополитът не ми се видя много уплашен от факта, че евангелистите са доста под един процент. И то след близо 20 години подвизаване из района. Така, че като си нямат работа да си действат. Като цирикнат от глад, ще духнат. Дака, нямаш представа колко много ти е казал попа при кръщението за Бог. 100 живота да висиш при евангелистите няма да научиш и половината от това. Кръщението те е освободило от първородния грях и ти е дало възможност, след като изпълниш и др. условия, да спасиш душата си. Отрекла си се от дявала/а след това си отишла при него/. Казал ти е, и то 3 пъти символа на вярата. Самата Божия същност. Запечатал те е с кръста и те е миропомазъл. В този момент, не попа е положил ръце върху теб, а Христос. Защото Той е дал този дар на апостолите, а апостолите на православния клир. Ръкополагането на всеки свещенник е описано в кондиките и се проследява до апостолите и Иисус. Помисли върху това - Иисус те е докоснал. Смилене, естествено, че ще станеш мюсулманин. Това е и целтана евангелизмът. Да разруши Христовата църква. Защо мислиш, че Кромуел е искал да въведе юдаизма? Защо 500 американски войници - евангелисти приеха исляма за една година в Кувейт при войната? Евангелизма не дава, а взима вяра.


от: mariq
публикувано: 23.01.2008 12:58:24 часа

ot okolo mesec izlizam s edno momche. . . vsi4ko beshe super dokato ne zapochnaha razni propovedi za vsevishniq bibliqta i tn . . . govorih s priqtelki i mi kazaha da go ppopitam kakva religiq izpovqdva i se okaza che e evangelist sled kato go popitah toi reshi da me uchi na razni molitvi dori reshi da mi podari bibliqta za da q "uchime zaedno" az chesno kazano malko se poizplashih . . . kato cqlo e mnogo hubav chovekk ama tova s tezi stranni religii ne go odobrqvam i sled kato prochetoh v tozi sait che sa neshto kato sekta i privlichat mladi hora kum tqh veche e prekaleno. .


от: dimdeep
публикувано: 21.11.2007 22:01:48 часа

Към всички критици на протестанството(Евангилизма):Фактът че постовете ви са публикувани доказват обратното. Я си представете подобна "критика" в стил Скат срещу православието в сайта на православния вестник?Не бихте я търпели нали? Което доказва че ние сме по либерални и демократични. Между другото някои "критики " са чиста лажа. Които познава евангелските църкви го знае. Не всекий които се пише за евангелист е такъв. И не всеки които критикува,критикува обективно. Някой исказвания са чиста проба злоба,завист,лъжа и демагогия. Независимо от това аз вярвам и ще продължа да вярвам,че има и свестни православни християни. Бог да ви благослови!


от: Нууки
публикувано: 09.10.2007 09:31:47 часа

Абе. . . . не знам. . . има и свестни евангелисти. . . Трябва да сме по обединени християните. . . . ". . . . Исус Христос е син божий ?!?! НЕ СМЕ ЛИ ВСИЧКИ СИНОВЕ БОЖИИ ? " Ами не, за жалост хората са станали всичко друго но не и синове божии. . . Ама споко, християнството няма да загине без теб. ,. . хаха


от: miropomazana
публикувано: 26.09.2007 19:28:05 часа

molia vi, poslu6aite me, ne ste na prav pat. Mislia 4e 4rez men Duha vi preduprejdava za posleden pat. iskam da se spasite, za6toto vi obi4am, kakto i vsi4ki viarva6ti. Tezi ezitsi obijdat istinskiia Duh i sa ot vrajeskata strana. obadete mi se: GSM-0899525547


от: Смилен петров
публикувано: 26.08.2007 07:55:23 часа

Женен съм от няма и месец, съпругата ми и аз сме членове на петдесятна евангелска църква. Бракат ни е пред разпад защото исках да се обръща повече внимание на семейството. Бях изгонен от църквата от пастора, когато отидох за покаяние и съвет. Той ме изхвърли от там душейки ме !!! Знам че много ще кажат защо не отвърна на агресията? Приел съм смирението преди 12 години, но за мен поведението на този човек не е поведение на духовен водач. Съпругата ми го следва и му вярва безрезервно. Търсих помощ но не открих в църквата. Ще приема ИСЛЯМА християнството е неприемливо вече за мен то е изпълнено с много противоречия, а и пастова ми твърди че Библията е изпълнена с лъжи ! Е кое да се следва написаното в свещенните книги или това което е угодно на някой който се определя като духовен водач? Нека Бог съди всеки според делата му, не искам да се разпадне семейството ни . . . . . . . . . . . . . Исус Христос е син божий ?!?! НЕ СМЕ ЛИ ВСИЧКИ СИНОВЕ БОЖИИ ?


от: сика
публикувано: 30.06.2007 01:21:02 часа

Какво да ви кажа,работя с евангелисти,те са болшинство в колектива,а аз съм нов при тях. Не им знам ученията ,проповедите и тем подобни ,но ще ви кажа че много трудно се работи с тях. Работил съм със всякакви хора и от различни националности защото съм работил и в чужбина доста ,но тук с тях не може да се работи. За мен те са затворени макар да се смятат за нещо повече от мен или от другите, тъпи ,тъпи и ограничени. Всичко вървеш нормално докато едно от момчетата не ме попита директно какъв съм и аз си казах ХРИСТИЯНИН, до тук беше,. Сега да видите какви са интриги не е истина. Не вярвах че има толкоз заблудени хора в тази насока. Питам се защо се затварят в някакви там общества и който не мисли като тях и не вярва в тяхното верию значи не трябва да работи редом с тях,игнорират го ,но по този начин те се игнорират от обществото. Работил съм както казах с християни ,католици,мюсюлмани,цигани,евреи,арменци, и др. , но никога не е имало такова деление на хората както евангелистите го правят,за мен това е смешно и пошло но за тях май това е престиж да правят интриги и да се мешат в отношенията на хората и да си набутват техните идеи. Незнам изобщо дали това ще се публикува тук но трябваше да го споделя някъде. ПРоосто търсех информация в нета за евангелистите и техното учение за да си обясня някои техни негативни постъпки не спрямо само мен но и други мои колеги. Който го чете може и да се обиди но това е мнение което е породено от факти и трябваше да го споделя. Извинявам се предварително на тези които са се почуствали засегнати и обидени. Знам че не всички евангелисти са такива, но във всяко стадо си има мърша. Еми това е моето мнение.


от: Михаил
публикувано: 24.04.2007 19:58:09 часа

Американските пасторчета изглежда смятат жителите на Балканите за аборигени. Поне така се държат, като твърдят, че само 0,1% от населението са били евангелизирани. Всъщност евангелизацията на Балканите започва още от времето на свети апостол Павел. Но стига ли умствения багаж на един средностатистически американски тъпунгер да научи това ? Въпреки, че може да прочел Новия Завет, едва ли наименованията Филипи,Берия и Солун говорят нещо на съответното пасторче. За него те са като "Макдоналдс" и "Кока-кола". А напоследък протестантите отстъпват от своите корени. Правят мили очи на Ватикана, наричат самозвания римски епископ "свети отец " ( папата ) и почти се извиниха за дебото на Реформаторите. Лутер, Калвин, Цвингли и Бусер биха се обърнали в гробовете си.


от: Галина
публикувано: 15.04.2007 12:12:19 часа

Лошото тук знаете ли кое е?Че Бог е един,а религиите многоо. И всеки който си е чел Библията не може да не забележи, че нашето православие е многооо далеч от истинското християнство. Друг е въпросът, че и другите деноминации се отдалечават все повече от истината. Но тя е една и никога няма да се промени.


от: Всил Петров
публикувано: 15.04.2007 08:12:41 часа

Смешно е вече и непрестойно да се говори по този начин. Гръмките заглавия и статии не плашат вече никого. В България има вече образовани хора и не вярвам някой все още да не знае какво всъщност представлява думата секта и за какво се използва.


от: ДАКА
публикувано: 14.04.2007 19:48:50 часа

ХА ТАКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА ВИКНАЛ КРАДЕЦА ! ЧЕ КАКВО Е НАПРАВИЛА СКЪПАТАНИ БЪЛГАРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА???? НИМА ХРИСТОС Е САМО ЗА БЪЛГАРИТЕ ИЛИ МОЖЕ САМО ПРАВОСЛАВНАТА НИ ЦЪРКВА ДА ГОВОРИ НА СВЕТА ЗА НЕГО ? ТОЙ ДАНЕЕ МОНОПОЛ НА НЯКОИСИ ? АКО НЕ БЯХА ТЕЗИ "ОПАСНИ" ЕВАНГЕЛИСТИ НЯМАШЕ КОЙ ДА МИ ПОКАЖЕ ХРИСТОС , АМА КАТО СПЪТ И СМО ИСКАТ ДА ЛАПАТ ТАКИВА КАТ КИРИЛ ТЪИ ЩЕ Е ,КОГАТО НА 16 ГОДИНИ СЕ КРЪСТИХ В ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА В РОДНИЯ СИ ГРАД , ПОПА НЕМИ КАЗА НИЩО ЗА ХРИСТОС ? СЕГА ГИ БОЛИ И ЗАВИЖДАТ И ГИЕ СТРАХ КАТО ФАРИСЕИТЕ НА ХРИСТОС ! АКО "СТРАШНИТЕ " ЕВАНГЕЛИСТИ НЕ МИ БЯХА КАЗАЛИ ЗА ХРИСТОС МОЖЕ БИ НЯМАШЕ ДА СЪМ МЕЖДУ ЖИВИТЕ !!! ТАКА ЧЕ И ТИЯ ЖУРНАЛИСТИ САМО ЗА ПАРИ СЕ БОРЯТ НЕ ЗА ИСТИНАТА И ЗА НАРОДА !!!!!


от: mushr
публикувано: 10.04.2007 08:11:26 часа

Работя с такъв боклук-"евангелист". На него само библията му е в главата и не става за нищо. На 37 г. е, а има само 5 години трудов стаж - 4 като хамалин, макар 4е е завършил палеонтологоя в СУ. И този умник вярва, че земята е на 6000 г. и че хората и динозаврите са живели заедно. Вие си правете другите изводи сами. . . .


от: Tuono
публикувано: 06.04.2007 14:56:53 часа

А, ето най-после едно мнение, което заслужава внимание. Но защо Ники трябва да го напише, а не някой вярващ евангелски християнин? Жалко, че повечето хора са толкова заслепени и невиждат става в собствените им църкви.


от: Ники
публикувано: 06.04.2007 12:39:54 часа

Ето, и аз ще дам своето мнение, нали тук е мястото за мнения. . . Изглежда този "вестник" не се чете само от евангелисти, като имам предвид себе си :) И се радвам, че не съм такъв и не мисля да си променям убежденията. Имал съм досег с такива хора и имам чувството, че вече са зомбита :) Извинявам се на повечето хора тук! Но това е мнение на трезвомислещ човек, ако не вярвате, обърнете се към психиатър. . . Просто не могат да се погледнат отстрани и да видят как изглеждат, как целеустремено продължават да си (само)промиват мозъците с тези грозни американски "песнопения". . Пак се извинявам, но българските варианти и преводи са още по-зле :) На човек му идва да се смее от сърце като слуша. . но в един момент осъзнава, че е трагично. . . особено ако приятелката/приятеля му вече се е зомбирал. . . Наздраве! А за статията, наистина защо да не вземем да проповядваме православие в "най-великата" държава - САЩ?! :))) (тук се смеем всички, надявам се всички). . И е добре да се замислим(те), дали го правят безкористно ш. . . . . . е американци? А? Ами мислете му вие, аз съм се опазил (и Бог ме е пазил), надявам се да опазим и България чиста, както от чужда религия, така и от всякакво друго чуждо влияние! Сега ми идва да изпсувам, но няма, за да не изтриете мнението ми (надявам се:) Пак наздраве!


от: Tuono
публикувано: 01.04.2007 20:29:30 часа

Имам питане към всички. Какво правят в България така наречените "американски мисионери"? Има причина да са тук, каква е тя според вас?


от: X
публикувано: 01.04.2007 01:32:35 часа

Ако сме един отбор защо всеки не играе в собствената си част от терена? Защо американското евангелско християнство трябва да се развива в България или източното православие в САЩ? Това е като да искаш да направиш Испания протестантска. И все пак светът вече е малък и българинът е редно да може да открие и осмисли американското християнство, както и американецът-православието


от: Валерия
публикувано: 30.03.2007 08:35:22 часа

Тази статия си ми намирисва на комунизъм. Всичко непознато плаши българина. Предпочитаме си старото невежество па кво като сме 2007г. Хората навлезнаха в големите дълбочини,а ние се пличкаме наплитчините. А може би този народ трябва да изпие до дъно горчивата чаша на своето невежество.


от: M2
публикувано: 29.03.2007 18:32:19 часа

Moze i da e 1984ta. Roditelite mi treperexa prez 1993ta kogato s ubezdenie priex evagelskoto uchenie. Sega sushtia strax me obzema mene ako niakoia religiozna 'grupichka' otkradne viarata na deteto mi. Xubavo nie kato evagelisti pone sme vechno zapoznati sus vsichki novi religiozni uchenia i techenia, no mnozinstvoto roditeli ne sa zapoznati taka dobre. I mediite, ideolozite i durzavnite teolozite vinagi shte ekspoatirat tova nevezestvo. Na vsiakude e taka i pone v Amerika mediata vinagi e izpolzvana v politikata za propagirane na stremezite na administraciata cherez vsiavane na strax sred obshtestvoto. Nishto novo pod nebeto. Neka Evagelistite ekspoatirat svoite medii ne vinagi da se durzat kato ushtipani gospozichki ami da informirat i koregirat obshtestvenoto mnenie.И з п р а т и   м н е н и е

Име:

E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box


ОЩЕ ОТ:   ХРИСТИЯНСКА МОЗАЙКА
„Личностите на 2011 година”
Да се научиш да обичаш
Какво се случва с децата на преследваните християни?
Растящите църкви в Китай отслабват властта на Комунистическата партия
Кога, колко и как да обичаш
Бракът според Божия план
Звездата на американския футбол Тим Тибоу свидетелства за вярата си в Бога
Шест причини, поради които младите хора напускат църквата
Няма сътрудници на ДС в три от протестантските общности
Искам дете
Кой ни прави празника?
Поредната равносметка
За какво най-много съжаляват хората на прага на смъртта
Новата ера – ерата на Христос
Той взе на Себе Си образ на слуга


05 Март 2012 г.
Съдът в Ню Йорк удължи правото на църквите да наемат училищни сгради за своите богослужения
Федералният апелативен съд отхвърли опита на Ню Йорк да забрани на църквите да провеждат своите богослужения в сградите на...
05 Март 2012 г.
Църковно служение осигурява помощ за сухите райони на Кения
Лодвар, Кения – Тревата отново е зелена заради дъждовете наскоро. Камили и огромни костенурки празнуват зеленото изобилие....
05 Март 2012 г.
Хората са по-слабо чувствителни към проблемите на християнството в сравнение с другите религии, смята директорът на Би Би Си
Марк Томпсън – генерален директор на Би Би Си, твърди, че хората проявяват много по-малка чувствителност по теми, свързани...
05 Март 2012 г.
Евангелско сдружение в Канада публикува доклад за въздействието на религиозното преследване върху децата
Евангелското дружество към Комисията за религиозна свобода в Канада публикува доклад с подробна информация за характера и ...
03 Март 2012 г.
Какви са религиозните и социални нагласи на британските християни през 2011 г.
Социологическо проучване на фондация „Ричард Докинс” (Великобритания) показва, че британските християни са с преобладаващо...
02 Март 2012 г.
Сирийските християни са поставени натясно, алармират правозащитници
Тъй като Сирия все повече се доближава до етапа, в който ще бъде обявена мащабна гражданска война, очертаващите се перспек...
02 Март 2012 г.
Открит е фрагмент от Новия завет, датиращ от 1. век
След откриването на фрагмент от Евангелието на Марк в Близкия изток, датиращ от 1. век, се появиха още две нови писмени на...
02 Март 2012 г.
Хавайска двойка използва изкуството като възможност да занесе духовна надежда в Япония
Десет месеца след като чудовищното земетресение от 9 степен по скалата по Рихтер и последвалото цунами опустошиха част от ...
01 Март 2012 г.
Проектът за Ноев ковчег в реални размери се сдоби със земя
Последното парче земя, необходимо за построяването на Ноев ковчег в реални размери, бе закупено наскоро в Уилямстаун, Кент...
01 Март 2012 г.
Фондация в защита на семейството започва петиция в защита на традиционния брак
След като правителството на Великобритания насрочи публични консултации за еднополовите бракове, през март 2012 г. Коалици...
01 Март 2012 г.
78-годишна християнка арестувана в Иран
Тайните служби в Иран вземат мерки срещу растежа на християнството и движението на домашните църкви в Иран и арестуват мно...
29 Февруари 2012 г.
Норвегия планира ролята на семейството да бъде поета от държавата
Норвежкото Министерство на семейството, децата и социалните въпроси предложи на правителството да въведе нови критерии за ...
29 Февруари 2012 г.
Изправен пред смъртта, известен пастор преосмисля значението на думата християнин
Вашингтон – Ед Добсън не се бои от смъртта, притеснява се как ще стигне до нея. Добсън е пастор с опит, политически актив...
28 Февруари 2012 г.
Учени твърдят, че постенето ни пази от алцхаймер и паркинсон
Според американски учени редовното постене може да предпази мозъка от дегенеративни болести. Изследователи от Националния ...
eXTReMe Tracker
 

www.evangelskivestnik.net © 2018 Студио 865. Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават