E-newsletter  |  RSS
Начало    |   История    |   Връзки    |   Контакти    |   е-вестник
Българско издание  |  English edition
Сряда, 24.01.2018 г.
Търсене:

За Библията
Християнска мозайка
Събития
Интервю
Християнство и изкуство
Жената и вярата
Взаимоотношения
Някой каза: Да!
Написано от вас
История на българското протестантство
Преводите на българската Библия
Религия и право

Инсталирайте нашия toolbar!


Узаконяване на проституцията?


Александър Джоргов, 01.03.2007

<font color=red>Узаконяване на проституцията?</font>

До няколко месеца работна група ще е готова с текст по законопроект за регламентиране на проституцията. В групата участват депутати, представители на МВР, на Националния борд по туризма, от Министерството на правосъдието, прокуратурата, ВСС, Министерството на здравеопазването, Министерството на труда и социалната политика и от Държавната агенция по туризма.


Очакваме сериозна съпротива от сводниците, заяви пред журналисти заместник-министърът на вътрешните работи Камен Пенков. Той уточни, че узаконяването на проституцията най-вероятно ще свие печалбите им. Пенков припомни, че до 1944 г. в България е имало закон, който е регламентирал проституцията. Освен от действащия тогава закон, ще се извлича опит и от действащото законодателство на Германия, Австрия, Гърция, Холандия и Франция.


Според депутата Светослав Спасов голяма част от проституиращите у нас са на възраст под 18 години. Те са около 50% от всички, които "продават любов". Спасов се обяви за това да има ясно определени места, където ще се упражнява дейността на проститутките и те да са далече от болници, училища и църкви. Освен това "жриците" ще трябва да плащат и ежегоден данък и да се подлагат на редовен медицински контрол. Държавата има воля за въвеждане на ясен и точен регламент при упражняването на тази професия, уточни Пенков.


 


По информация на БТА


 


Преди няколко дни в медиите излезе информация за подготовката на проектозакон за легализация на проституцията. Един след друг започнаха да се изреждат "експерти" по въпроса, опитващи се да ни убедят, че подобен закон е в "обществен интерес" и че държавата ще спечели от данъците от подобен вид дейност.


 


Интересно е обаче кои са най-пламенните привърженици на подобен закон? Едрите бизнесмени и туроператорите. Защото ги е грижа за здравето на тези жени ли? Не вярвам. Както и не вярвам на твърдението, че с едно легализиране на проституцията криминогенните елементи ще излязат на бял свят. Да, всъщност те ще се превърнат в бизнесмени и предприемачи, които вече няма да трябва да се крият, а бизнесът им още повече ще процъфти.


 


Първо и преди всичко легализирането ще удари печата на общественото одобрение върху проституцията и разврата като социално приемлива дейност. Не че тя не е съществувала от древността, но едно е да съществува, друго е да бъде официално приета "професия" от обществото. Това показва доколко нашето общество е изоставило здравия разум и моралните принципи, на които се крепи.


 


Изследванията в Холандия показват, че след легализирането на проституцията тя е нараснала с 25% за последното десетилетие на 20. век. Легализирането не установява контрол върху нея, то я разширява. То увеличава търсенето на услугите, предлагани от проститутките. Подхранва мотивацията на мъжете да плащат за секс в една много по-широка и обществено благосклонна среда.


 


Легализирането на проституцията не спомага за здравето на жените. Идеята на нашите законотворци е, че с един бъдещ закон проституиращите жени ще се подлагат на задължителни медицински прегледи. Питам се обаче на какви прегледи ще се подлагат техните клиенти, от които те могат да се заразят?!


 


Нека да не оставяме финансовите интереси на икономически и своднически лобита да ни убедят в противното. Узаконяването на проституцията само ще ускори процеса на моралния упадък, в който се намираме в момента. Това ли е, което искаме?


 


« назад

Сподели във Facebook Bookmark and ShareМ н е н и я

от: Ludhaus
публикувано: 03.09.2011 14:46:27 часа

Предлагам проституцията да се узакони, да се направи публичен регистър на проститутките и те да плащат данъци. Да се намери начин да се регламентира и битовата проституция, както и служебната такава. Поради бурното развитие на всякакви видове и типове проституция в БГ, да се направи Министерство на проституцията и порното, като се обособят съответните дирекции: \"Сводничество\", \"Пътни работнички\", “Канцеларки”, „Интернетки”, „Битови проститутки”, \"ТРЗ\" и др. и отдели: \"Специални масажни процедури\", \"Международен отдел\" . . . и т. н. Да има предвидени по-ниски тарифи за активисти на политически партии, пенсионери и непълнолетни. . . Проститутките да ползват облекчения – 50'' по-евтини билетчета по градския транспорт и безплатни презервативи. Да се предвиди възможност за обучение и стажуване на мераклии и мераклийки. Ми така де - като ще се прави - да се прави както трябва!


от: Захари Колев
публикувано: 02.08.2007 00:00:55 часа

еми хора какво да ви кажа човешката глупост краи няма и ако няма хора които да се опълчат на този закон България ще се превърне в публичен дом с това ли трябва да ни знае европа или с Иван Вазов или Васил Левски нз за мене това е недопостимо


от: Калин Василев
публикувано: 14.03.2007 14:24:21 часа

Като пишете статии, поинтересувайте се как стои въпроса! Проституцията в момента не е забранена в българското законодателство, забранено е само сводничеството. Това, което се предлага е проституцията да се РЕГЛАМЕНТИРА,тоест да и се наложат правила и ограничения, което е стъпка напред в сравнение със сегашното положение. Аз съм вярващ християнин и съм против всякакво блудство, но мисля, че такъв закона, ако е добре направен ще е от полза. Най-напред проститутките ще бъдат разкарани от магистралите и ще могат да практикуват само на определени места. Освен това ще се ограничи принудителното склоняване, защото всяка такава ще трябва да е на трудов договор и държавата ще може да наблюдава. Ако не искате регламентиране на нещата, значи искате проститутките да продължават да се предлагат по пътищата пред очите на децата ви вместо да бъдат заставени да бъдат само на определени места. В библията блудството и прелюбодейството са обявени за грях, но нито в стария завет, нито в новия има призив за държавна законова забрана на проституцията. Вместо църквата да призовава държавата да продължава да държи проституцията като разрешена, но нерегламентирана, най-добре да се заеме с благовестие всред блудниците, за да може те да се обърнат от греха си.


от: тодко
публикувано: 05.03.2007 18:12:13 часа

ми вижда се,че всичко се ръководи от дявола. Това какво означява,че сме вече близо до идването на Бог. Затова трябва да останем твърди в Бог и да го посрещнем като истински християни!


от: Stojan
публикувано: 01.03.2007 20:14:03 часа

Hajde da izrazim nesaglasieto si vav vot


от: ЧочУ
публикувано: 01.03.2007 17:18:17 часа

Haha. . . . . ами да се изтръгне, щом не може да се озакони. . . но не може да се изтръгне. . така, че за сега да се плащат данъциии


от: anonimen
публикувано: 01.03.2007 14:18:01 часа

може би държавата иска да стане посредник в тези дейности, нали знаете, че когато ви плащата процент от печалбата на каквото и да е нещо, вие всъщност сте съучастник в това нещо. И така, държавата искайки да може да печели от това, тя става съучастник!!! . . . какви времена дойдоха. . . .


от: ламбрина
публикувано: 01.03.2007 14:15:59 часа

Здравейте читатели! В Библията БОГ забранява прелюбодейството,проституцията хомосксулизма,но те съществуват. Това е свят който не познава БОГ и се е вплел в мрежата на дявола. Ние сме по-зле от Содом и Гомор,но Бог все още ни търпи за да стане църквата МУ по-силна,по-смела,църквата да се реформира,да излезе навън и да прослави ИСУС.


от: светла
публикувано: 01.03.2007 11:06:34 часа

В Библията, изнасилването е сравнено с убийство, според мен склоняването към проституция е подобно престъпление, как тогава то ще бъде разграничено от доброволната проституция. Ако проституцията стане легална, много по-трудно ще е да се докаже, че някой насилствено е склонил друг към такова деяние!!!


от: svetla
публикувано: 01.03.2007 11:03:49 часа

Аз имам едно конструктивно предложение. . . Дайте да узаконим и платените убийства! Че защо да не плащат поръчителите данъци!!! ПРедставяте ли си!!! ако ти мразиш някого и искаш той да бъде убит, едва ли ще се спреш от данъците!!!а те в България, точно за мръсните дейности данъците са си най-ниски, това вече го знаем.И з п р а т и   м н е н и е

Име:

E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box


ОЩЕ ОТ:   ХРИСТИЯНСКА МОЗАЙКА
„Личностите на 2011 година”
Да се научиш да обичаш
Какво се случва с децата на преследваните християни?
Растящите църкви в Китай отслабват властта на Комунистическата партия
Кога, колко и как да обичаш
Бракът според Божия план
Звездата на американския футбол Тим Тибоу свидетелства за вярата си в Бога
Шест причини, поради които младите хора напускат църквата
Няма сътрудници на ДС в три от протестантските общности
Искам дете
Кой ни прави празника?
Поредната равносметка
За какво най-много съжаляват хората на прага на смъртта
Новата ера – ерата на Христос
Той взе на Себе Си образ на слуга


05 Март 2012 г.
Съдът в Ню Йорк удължи правото на църквите да наемат училищни сгради за своите богослужения
Федералният апелативен съд отхвърли опита на Ню Йорк да забрани на църквите да провеждат своите богослужения в сградите на...
05 Март 2012 г.
Църковно служение осигурява помощ за сухите райони на Кения
Лодвар, Кения – Тревата отново е зелена заради дъждовете наскоро. Камили и огромни костенурки празнуват зеленото изобилие....
05 Март 2012 г.
Хората са по-слабо чувствителни към проблемите на християнството в сравнение с другите религии, смята директорът на Би Би Си
Марк Томпсън – генерален директор на Би Би Си, твърди, че хората проявяват много по-малка чувствителност по теми, свързани...
05 Март 2012 г.
Евангелско сдружение в Канада публикува доклад за въздействието на религиозното преследване върху децата
Евангелското дружество към Комисията за религиозна свобода в Канада публикува доклад с подробна информация за характера и ...
03 Март 2012 г.
Какви са религиозните и социални нагласи на британските християни през 2011 г.
Социологическо проучване на фондация „Ричард Докинс” (Великобритания) показва, че британските християни са с преобладаващо...
02 Март 2012 г.
Сирийските християни са поставени натясно, алармират правозащитници
Тъй като Сирия все повече се доближава до етапа, в който ще бъде обявена мащабна гражданска война, очертаващите се перспек...
02 Март 2012 г.
Открит е фрагмент от Новия завет, датиращ от 1. век
След откриването на фрагмент от Евангелието на Марк в Близкия изток, датиращ от 1. век, се появиха още две нови писмени на...
02 Март 2012 г.
Хавайска двойка използва изкуството като възможност да занесе духовна надежда в Япония
Десет месеца след като чудовищното земетресение от 9 степен по скалата по Рихтер и последвалото цунами опустошиха част от ...
01 Март 2012 г.
Проектът за Ноев ковчег в реални размери се сдоби със земя
Последното парче земя, необходимо за построяването на Ноев ковчег в реални размери, бе закупено наскоро в Уилямстаун, Кент...
01 Март 2012 г.
Фондация в защита на семейството започва петиция в защита на традиционния брак
След като правителството на Великобритания насрочи публични консултации за еднополовите бракове, през март 2012 г. Коалици...
01 Март 2012 г.
78-годишна християнка арестувана в Иран
Тайните служби в Иран вземат мерки срещу растежа на християнството и движението на домашните църкви в Иран и арестуват мно...
29 Февруари 2012 г.
Норвегия планира ролята на семейството да бъде поета от държавата
Норвежкото Министерство на семейството, децата и социалните въпроси предложи на правителството да въведе нови критерии за ...
29 Февруари 2012 г.
Изправен пред смъртта, известен пастор преосмисля значението на думата християнин
Вашингтон – Ед Добсън не се бои от смъртта, притеснява се как ще стигне до нея. Добсън е пастор с опит, политически актив...
28 Февруари 2012 г.
Учени твърдят, че постенето ни пази от алцхаймер и паркинсон
Според американски учени редовното постене може да предпази мозъка от дегенеративни болести. Изследователи от Националния ...
eXTReMe Tracker
 

www.evangelskivestnik.net © 2018 Студио 865. Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават