E-newsletter  |  RSS
Начало    |   История    |   Връзки    |   Контакти    |   е-вестник
Българско издание  |  English edition
Събота, 25.11.2017 г.
Търсене:

За Библията
Християнска мозайка
Събития
Интервю
Християнство и изкуство
Жената и вярата
Взаимоотношения
Някой каза: Да!
Написано от вас
История на българското протестантство
Преводите на българската Библия
Религия и право

Инсталирайте нашия toolbar!


Самотата – наказание или почивка


Ивайло Ябълкаров, 23.11.2005

Самотата – наказание или почивка Мнения от форума на “Евангелски вестник”:

Автор: Цеци:

В протестантските църкви има много самотни млади хора

Прави ми впечатление, че в протестантските църкви има много самотни млади хора, които не могат да си намерят партньор. Защо това е така? Къде е грешката в общуването, робува ли се на някакви заблуди?
Не знам, но това е много чест проблем и поради това много от тях си търсят партньори навън, между невярващите.
Зададох въпроса си, защото съм виждала и виждам много млади хора, които искат да служат на Бога и да се развиват в духовен план, да намерят своето призвание, но биват смазвани и потискани от самотата, от невъзможността да намерят партньор в тези малки общества от около 200–300, дори и 400 души, представляващи църквите, които посещават.

Автор: irina:

Не е въпросът да се създаде семейство, а да се създаде християнско семейство!

… А може би е атака на дявола? Да се разруши една църква, е най-лесно, ако се работи отвътре, като се събарят семейства (разводите) или пък изобщо не се създават такива.
Разбирате ли, не е въпросът, да се създаде изобщо семейство, а да се създаде такова християнско! Защото Господ така е заръчал (какво общо има светлината с тъмнината...).

Автор: gabi:

За да не бъдат хората самотни, аз трябва да се отворя и да им показвам обич!

Здравейте, момичета! Темата ме заинтригува и затова ще си кажа личното мнение. Когато бях тийнейджърка, в моята първа църква в Габрово сериозен процент от вярващите бяха баби и лелки. Младежите се преброяваха на пръстите на ръката, най-много на двете ръце, и опитите да бъдат сплотени в някакво единно ядро чрез ходене на различни мероприятия не бе особено продуктивен. Аз се чувствах самотна и изолирана. В крайна сметка един ден очите ми се отвориха и разбрах, че като християнка трябва да отворя сърцето си и да се реша да обичам другите и да им служа, да подхождам с топлота към тях, за да не бъдат ТЕ самотни. Излязох от рамките на себичността си и насочих погледа си към тях. Това бе момент в живота ми, в който искрено реших да следвам Бога, дори да ми коства много, и затова Святият Дух започна да ми се разкрива, както не бях Го познавала преди. Колкото повече се приближавах до Бога, толкова повече исках да общувам с младежите и да се грижа за техните сърца.


Коментар от Ивайло Ябълкаров:


Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си, и те ще бъдат една плът. (Битие 2:24) В Божия план още от началото на света е залегнала идеята за семейството. Бог създаде Ева, защото, макар и Адам да притежаваше целия свят и пълното внимание на Бог, за него не беше добре да бъде сам. Бог разбираше, че и за потомците на Адам няма да е добре да бъдат сами. Уповавайки на това Божие Слово, всеки от нас чака мига, в който няма да е вече сам. Но дотогава често ни се налага да преодоляваме мигове на самота. Самотата има различни причини. Тя може да бъде причинена от липсата на приятели, от отлитащите години, без да си срещнал своя подходящ помощник, от липсата на любов и разбиране в семейството, от нечуване на Божия глас… Коментарите във форума насочват към самотата, породена от липсата на брачен партньор. Затова попитах младежите в църквата, която посещавам, защо в протестантските църкви има толкова самотни хора. Ето някои от техните отговори: – Защото всеки чака принца и не знае какво иска. – Не се търси правилно Божията воля. – Защото гледаме предимно себе си. – За някои може би това е Господната воля… Това не е представителна извадка, а мнение на няколко млади несемейни хора. Сигурно във всяко от тях се крие частица истина.


Все пак защо има толкова самотни хора? Защо, Господи, се чувстваме сами?


 Една от причините вероятно е, че все още не сме готови за брак. Когато отиваме на поход в планината, е разумно да се подготвим, нали? Да облечем топли дрехи, да обуем здрави обувки, да проучим пътя… Подготовката изисква време. Бог в Своя прекрасен план за нас е приготвил създаването на семейство, но това е голяма отговорност и Той иска ние да сме готови. Това, което трябва да направим в този случай, е, да се доверим на Бог. Той знае най-добре кога е точното време да ни срещне с подходящия човек. Трябва да залягаме над Божите уроци, за да бъдем готови за този момент.


Друга причина, поради която сме самотни, е, че не сме срещнали най-подходящия. Това е като подреждането на пъзел. Всяка плочка от пъзела има свое определено място и не може да се постави другаде. Всеки от нас има някъде своята допълваща го половинка. Може би все още не сме я срещнали. Намирането на брачен партньор не бива да се бърка със сменянето на различни приятели или приятелки, което може да доведе до неприятни емоции. В коментарите във форума се казва, че е трудно да се намери партньор в общество от около двеста-триста души. А повечето църкви са дори и по-малки. Сега обаче, когато християните могат да се събират по лагери, конференции и семинари, не е толкова трудно да намериш своята половинка, дори от другия край на България.


Много християни са самотни, понеже за тях най-важното е да се оженят.


Това е тяхната фикс идея, най-големият им приоритет. Може би дори по-важен и от Бог. Не си струва да търсим партньор само за да се отървем от самотата. Каква е гаранцията, че когато сме семейни, няма да изпитваме същото чувство? Божието Слово ясно заявява: първо търсете Неговото царство и Неговата правда (Матей 6:33). Все пак чакането е тежко и трудно нещо. Има християни, които отказват да дочакат Божието време, и се женят за невярващи хора, както се отбелязва и в коментарите във форума. Това не е угодно на Бога, въпреки желанието на вярващите чрез брака да приобщят невярващите си партньори към Църквата. Влизането в брачен съюз с невярващ човек е много опасно, защото не знаем какви компромиси ще бъдем принудени да направим в съвместния си живот. Един християнски автор казва: Самотата не е в отсъствието на други лица. Тя е в липсата на близост. Самотата не идва, когато останеш сам, а когато се чувстваш сам. Когато се чувстваш така, сякаш посрещаш смъртта сам, посрещаш болестта сам, посрещаш бъдещето сам…


Самотата е онова усещане, когато си мислиш: всички са ме оставили, на кого му пука за мен. Според Библията не е добре човек да живее сам (Еклесиаст 4:9–10). На едни обаче е отредено да срещнат бъдещия си партньор по-рано, а други трябва да чакат повече и е много възможно да изпитват самота през това време. Отново попитах младежите, как те преодоляват самотата. Ето и някои от отговорите: – Опитвам се да я заглуша, като се занимавам с различни неща. – Чрез молитва, хваление или среща с приятели. – Когато си лягам, плача и на сутринта ми е по-добре. – Моля се на един Приятел, Който винаги е до мен… Според един коментар във форума можем да се справим със самотата, като отваряме сърцето си за другите и им служим. Не е ли чудесно? Ако се опитаме, служейки на другите, да се откъснем от мислите за себе си, вярвам, че Бог ще благославя както хората, на които служим, така и нас самите.


Друга причина да има толкова самотни хора в протестантските църкви (може да ви се стори странно, но все пак я чуйте) е, че прекалено много умуваме и чакаме. Ако очакваме приказните принцеса или принц, ще чакаме вечно. Ако търсим идеалната личност със същите интереси като нашите, ще чакаме вечно. Ако постоянно намираме кусури, ще си останем завинаги сами. Важно е човек да е подготвен за отговорностите, които му предстоят, когато създаде семейство, но едва ли някога ще бъде напълно готов за тях. Бог ни е дал мъдрост и привилегия да се допитваме до Него за всяко нещо, така че можем да разчитаме на Неговата помощ.


Чувството за самота може да бъде с опасни последици, ако не вземем мерки и не го преодолеем.


Самотните хора се отдалечават от Бога и от другите, изпадат в изолация, в безразборни връзки, депресия. Една от най-честите причини за самоубийствата е именно чувството за самота. Въпреки тази мрачна картина самотата може да е инструмент в ръката на Бога, Негов вик към нас да привлече вниманието ни. В този забързан, агресивен и изкушаващ свят често можем да променим своите приоритети и да “избутаме” Бога на опашката след работата, служението, проблемите, мечтите… Затова и на Бог често Му се налага да ни припомня, че само при Него има думи на вечен живот (Йоан 6:68) и че има добри неща за нас (Матей 7:9–11). Така Бог може да използва самотата, за да ни даде почивка и да подредим приоритетите си. Ако приемем протегнатата Му ръка, няма да се чувстваме сами. И нека си припомним Неговите думи: Никак няма да те оставя и никак няма да те забравя. (Евреи 13:5) и Не е добре за човека да бъде сам, ще му създам подходящ помощник. (Битие 2:18) Бог е верен на обещанията Си! Не се съмнявайте!


« назад

Сподели във Facebook Bookmark and ShareМ н е н и я

от: Georgi
публикувано: 14.09.2011 12:22:59 часа

Zdraveite. Sa6testvuva li samota ili e vnu6avane na samota ili ako se 4uvstvame samotni- za6to?


от: vasko
публикувано: 16.01.2011 20:38:25 часа

eii hora napravete si registracii v dvama za hristos kato 4e li 4e ima mnogo malko hora koito imat registracii


от: D.SHATAROVA
публикувано: 27.12.2010 09:03:38 часа

ЗДРАВЕЙТЕ ИСКАМ ДА РАЗКАЖА ИСТОРИЯТА НА СЕСТРА МИ КАК БОГ В НАВЕ4ЕРИЕТО НА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО И ВЪРНА СИНА КОИТО НЕ БЕ ВИДЯЛА 10 ГОДИНИ. СЛАВА НА ВЕЛИКИЯ БОГ БОГ НАПРАВИ ТОВА ГОЛЯМО 4УДО И АЗ ИСКАМ ДА ГО КАЖА НА ЦЕЛИЯ СВЯТ ЗА ВЕРНОСТА И ЛЮБОВТА НА БОГ КЪМ ВСЕКИ КОЙТО ГО ПОКАНИ ДА ЦАРУВА В ЖИВОТА МУ. НЕКА БОГ ДА НИ БЛАГОСЛОВИ.


от: Elina
публикувано: 06.11.2010 16:50:08 часа

Поставете Бог на първо място и всичко останало ще ви се прибави. Зная ,че това е много трудно ,но мисля ,че няма друг начин.


от: Илиян
публикувано: 27.08.2010 10:29:29 часа

Здравейте, приятели, братя и сестри. Искрено се радвам на вашите разсъждения по темата, но все пак ще цитирам един поет, без ни най-малко намерение да обиждам някого: \"Човек не може да бъде самотен, щом има Бог, човек може да бъде само глупав\". Това е колкото и крайно, толкова и красиво и мъдро. Нека Бог да е винаги с вас. Моля се за вас и за себе си. Поздрави. Илиян.


от: буба
публикувано: 30.03.2010 16:03:54 часа

Самота е състояние на уединение, изолация, или накратко липса на контакти с други хора. Тя може да произтича от преднамерен избор, заразна болест, неприемлив външен вид, отблъскващи персонални навици, последствие от заетост по определена работа или дори някакъв вид изгнание (например корабокрушение). Краткосрочната самота често е ценна в случаи на заетост по определена работа, мисловна дейност или почивка, през които разсейването със странични неща е нежелателно. Прави се разлика межди физическа и психическа самота. Хората могат да търсят физическо уединение за да не се разсейват и за да се концентрират. Докато психическата самота може да е в резултат на психологически проблеми, заболявания или отклонения.


от: John
публикувано: 27.03.2010 02:47:53 часа

Имам усещането, че тук всеки пише единствено за да направи автореклама на самотата си с надежда да му пишат.


от: xristiqn
публикувано: 24.02.2010 22:22:29 часа

Zdravejte skupi xristiqni i redaktori na tozi prekrasen vestnik!kazvam se xristiqn i sym na 22godini. Xodq v protestanskata curkva v Asenovgrad i razbrax 4e pravoslavnite curkvi sa ne6to kato sueta ako moga taka da se izrazq. Za6toto e pisano 4e xrama sme samite nie i na6ite molitvi. Vsi4ko drugo e luja i zablyda. Pi6a tova za6toto kato kaja na nqkoj 4e sum stanal evangelist i xorata smqtat 4e 4lenuvam v sekta. Za6to li ne mojexa da razberat kolko 6tastliv me pravi tazi\"sekta\"Da ima6 vryzka sus jiviq Bog Isus e naj-golqmata blagodat za men!!!!Iskami se vse pove4e pravoslavni i nevqrva6ti bulgari pone na edno molitveno da dojdat v na6ta curkva i da stanat istinski xristiqni!!!Vqrvam 4e 6te stane ako ne na 100'' to pone 1''nadejda ima a tova ne e nikak malko za na6iqt svqt!Pozdravqvam vi za tozi vestnik. Ne sym go 4el i neznam ot kade da si go kypq?az mejdu drygoto prodavam vestnici no ne go polu4avam. Ako mojete da mi dadete otgovor kak da se snabda s tova 4etivo 6te sum vi blagodaren. budete blagoslovenni. amin


от: vania
публикувано: 10.12.2009 18:52:21 часа

Bog ne samo obeshtava spasenie i izcerenie,no toi govori za vrashtane na mladosta ni,No takava sadba se predvijda samo za hristiianite -orli, koito izbirat da jiveiat nad zagivashtiia sviat i chiito usta se zadovoliavat s dobrite neshta na BOGA.


от: verkine
публикувано: 07.10.2009 13:15:46 часа

Здравейте! Искам да Ви кажа, че наистина и аз доста често се чувствам самотна! Но веднага се сещам как звучим пред Бог! \"Всякаш всички е уредил само НАС не! Всякаш сме забравени . . . . . все нашите проблеми стоят, а пък на другите всичко им е наред . . . , но не е така Бог се грижи за всики /които го търсят по правилния начин/ и той никога не бърза, защото никога не закъснява :) Само трябва да проявим нужнуто търпение. . .


от: Асен
публикувано: 21.09.2009 13:33:57 часа

Скъпи възлюбени, проблем е в протестанските църкви намирането на подходящ партньор,защото сме свикнали да ги правим нещата малко повече духовни отколкото са. . \" Някой ден Бог ще ми я покаже \" си мислят много от нас,като едва ли не чакат знамение от небето. . . Защо тогава сме толкова нерешителни ( за мъжете говоря,понеже ние сме водещите в едно такова взаимоотношение ) Нерешителни,защото се боим да не би човекът да е неправилния. . . Един Божи човек някъде беше казал \" Провалът на един брак не е затова,че са се свързали \"неправилните хора\" а в погрешното изграждане на взаимоотношенията.


от: Sonya Mashiah
публикувано: 18.08.2009 13:59:55 часа

В протестантските църкви има много самотни млади хора Прави ми впечатление, че в протестантските църкви има много самотни млади хора, които не могат да си намерят партньор. Защо това е така? Къде е грешката в общуването, робува ли се на някакви заблуди? Не знам, но това е много чест проблем и поради това много от тях си търсят партньори навън, между невярващите. \" avtor Ceci. Izvinenie za tova che pisha na latinica, prosto nemam kirilica v laptopa . Izchetoh dosta ot mneniata (ne vsichki) . . . i mi se priiska i az da spodelia neshtichko. . . Vseki pyt kogato chuia tova opredelenie \"Vytre v cyrkvata i vyn ot cyrkvata. . . chestno kazano mi se izpravia kosata. . . zashtoto koi e vytre i koi e vyn ? Neka nai napred si otgovorim na tozi vypros. . . . Jesus ni predupredi che \"Vednaga sled pyrvite apostoli v cyrkvata shte vleznat vylci v OVCHI KOJI . . . . tova se sluchi . . . te sa VYTRE dobre maskirani v ovchite si koji. . . i ako mi pozvolite da se izrazia taka, te nikak ne se zadovoliavat s mestoto na \"redovi\" hristiani . . . . a v syshtoto tova vreme NAVYN se lutat zagubenite ot Bojia dom , zabludeni ovce i ovni. . . . taka che koi e vyn i koi e vytre ???!!!!. . . A kolkoto do svetlinata i tymninata. . . . ami pak taka. . . mnozina v cyrvite vypreki che govoriat dobre za bgo i dori citirat Bible (moje bi po dobre ot vseki drug) nikak ne sa poznali svetlinata. . i ne jiveiat tova koeto pouchavat drugite. . . ami. . . vylcha im rabota !!! Pak Jesus ni uchi kak da razpoznavame. . . vylcite i ovcete. . . . PO DELATA IM. . . . Sreshtala sym mnogo hora VYN OT CHURCH,koito dori vse oshte ne beha poviarvali v Bog v chiito dela vidiah Negovata svetlina !. . . . ami. . zabludeni ovce ! . . . . ochakvashto Bgo da si gi nameri i pribere. . . Neka vi razkaja edna sluchka ot jivota si. . . . predi mnogo godini. . . sreshtnah chovek, koito izpylvashe uma i syceto mi s trepet. . . (po tova vreme ne beh omyjena). . . Chovekyt ne beshe hristianin. . . nito pyk beshe poviarval v Bog . . . osyznavaiki privlichaneto koeto izpitvah kym nego i koeto me izpylvashe s tolkova topla nejnost i radost. . . reshih da se pomolia na moia Gospod. . . dori mu pisah pismo. . . Iskah i tyrseh pomoshtta mu. . . inache kazano ostavih neshtata v Negovite ryce !. . . . i chakah da chuia otgovora na molitvata si. . . . I otgovora beshe \"DA\" !Nekolko meseca po kysno se omyjih za tozi chovek i imah nai prekrasnoto vreme ot jivota si s nego. . . nikoga ne mu postavih uslovie ( che triabva da stane hristianin za da byde moi syprug ili neshto takova). . . az prosto jiveeh v Bojiata love kym nas dvamata (ako me razbirate kakvo iskam da kaja. . . sled nekolko meseca sypruga mi mi kaza. . . \"Iskam da doida na church. . . prosto sym liubopiten kakvo pravite tam\". . . . sled pyrvoto mu poseshtenie na nashata Evangelska church. . liceto mu siaeshe. . . beshe neveroiatno dokosnat ot propoveddta i ot Holy Spirit . . . nekolko sedmici po kysno mi kaza. . . s edin osoben seriozen ton. . . \"Iskam da priema kryshtenie !. . . . Ta taka . . . koi e vyn i koi e vyre v church, koie e oven/ovca i koi e vylk /vylchica. . . Moia syvet kym vsichki koito sa v ochakvane Bog da izprati v jivota im podhodiashtata polovinka e :-Sledvaite Holy Spirit! . . . . Toi shte vi go posochi. . . kydeto i da e toi/tia. . . vyn ili vytre. . poviarval ili ne. . . Bog poznava svoite si. . i ima grija da si pribere v kosharata zabludenite ovce !I pak Bog e koito moje da vi predpazi ot vylcite v ovchi koji, koito sa zapylnili ne malka chast ot Cyrkvite ni! Bog da vi Blagoslovis mydrost i tyrpenie ! Sonya


от: Norakis
публикувано: 10.06.2009 01:41:08 часа

Тази тема много ме вълнува и то в два плана, не само самота, породена от липса на брачен партньор, а и липса на приятели християни, с които може да споделяш личинте си неща. От скоро съм новородена и посещавам евангелска църква. И си мисля, че един вярващ трябва да има силни връзки с хора от църквата, защото всичко от света и невярващото ни обкръжение са непрекъснати атаки, а освен службите в църква ние сме хора и имаме нужда от общуване като хора, но с братя и сестри. Аз за сега имам само познати от църквата и от домашната група, но нямам по-близки взаимоотношения. Много искам и се моля и за това Бог да промисли, защото се чувствам сама и във вярата си, когато няма с кого да споделяш ежедневните си радости и трудности, все пак сме хора и имаме нужда от това. Бог с нас.


от: Петя
публикувано: 06.06.2009 11:33:35 часа

Ако някой най-добре разбира, каква огнена изпитня е самотата,то повървайте ми, че от моите 48год. ,без никога да съм се омъжвала,това съв аз. Пиша ви не за да се оплаквам от съдбата си, но ако е възможно да насърча всички, особено тези братя и сестри около моите години. Много пъти цитирам на Бог неговите слова\" радвай се с жената на младостта си\",искайки да разбера критериите на Бог за младост от позицията на моята възраст и Той, знаете ли как ми отговори- с 103 Пс. ,че \"подновява младостта ни като на орел\", с други думи за Него, ние винаги ще бъдем млади,защото сме негови деца, а и Той никъде в Словото си не е казал на каква възраст човек рябва да се жени. Но едно е казал, че всеки трябва да се жени, за да няма блудодеяния ІКоринтени 7:2. Така, че братя и сестри,Бог не ни е забравил, но защо при някои идва по- бързо, а при други по бавно, това само Той знае, но едно съм сигурна, че всичко съдейства за наше добро, както пише в словото и трябва само напълно да му се доверим и да чакаме, независимо какво ни коства,а то коства неимуверно много мъка и болка,зная добре това,също добре разбирам, че рано или късно това чакане ще се обърне за Божия прослава. Вярвам това, повярвайте и вие и уверена съм ще видите това прекрасно чудо и благословение и във вашия живот. Бог да ви \" утеши, укрепи и направи непоколебими\" Обичам ви братя и сестри и ви подкрепям с молитва.


от: mariq
публикувано: 26.05.2009 22:27:13 часа

samotata e nai lo6oto ne6to koeto mo6e da ti se slu4i da ne znae6 na kogo da spodeli6 da si obarkan da ne vqrva6 na horata za6toto sveta e takav za6toto ni6to nee istinsko vsi4ko e la6a i licimerie i eto za tova sam samotna ponqkoga


от: ivana gavana
публикувано: 21.04.2009 11:21:22 часа

самотен и сам са две различни неща,всеки поначало е сам,а да си самотен си е личен избор


от: nikolai ivanov
публикувано: 27.01.2009 10:33:39 часа

moeto mnenie otnostno samotata e 4e po goljam udar za 4oveka mozebi njama. poneze bog sazdade 4oveka i go sazdade zada ima obstenie sas nego no nego ostavi sam dademu partnior zada nee sam. no ako se 4uvstvame samotni dokato si namerim pravilnijat partnior to neka se predadem pove4e na boga i da mu pozvolim dani podgotvi za sezona na na6eto semeistvo. tova nee kritika,dale4 ot men takova ne6to tova bih zelal da bude vasar4enie za vsi4ki nesemeini i za vseki koito se 4uvstva samoten. i ako mi pozvolite edin savet prodavat se vav tsurkvite pou4enija za ne semei povjarvaite ste budete mnogo blagosloveni i podgotveni za nai krasivite momenti staslivo semeistvo amin .


от: ergun
публикувано: 12.11.2008 16:09:58 часа

covek se rajda sam, i umira sam bez lubimiqt covek kogoto e obical,taka ce svikvaite.


от: irina
публикувано: 12.11.2008 15:39:04 часа

А замисляли ли сте се за последствията от развода,а именно това,че човек остава до края на живота си сам/освен ако не решат да се съберат отново/. Никъде в Библията не се казва, че човек може да се ожени повторно,ако и да му е разрешено да се разведе по причина прелюбодейство/или в някои английски преводи - блудство/Матея 5:32. Затова женитбата е много отговорно нещо и по добре е да оставим Бог да ни води, за да извършим Неговата воля. Не е грях да се обвържеш с невярващ, но това води до отделяне от Бог или пък до охлаждане в отношенията със портньора ни, защото знаете, че не е възможно да се угоди на \"двама господари\". Твърде голяма е опасността от отпадане. Бог знае това и затова неговата воля не е да се обвързваме с невярващи.


от: Metallica
публикувано: 30.10.2008 16:55:10 часа

Относително добър и донякъде смислен текст.


от: Силвето
публикувано: 30.10.2008 10:09:44 часа

Изживях я и знам какво е. Мисля,че всичко съдейства за наше добро и именно тогава Бог беше най-близо до мен и Той триеше парещите сълзи от лицето ми. Това е само период,в който Бог ни очиства,прави ни по-силни и душевно по-богати. (сега е лесно да го кажа)Много ми помогна тогава Псалом 37. Точно когато не очквах срещнах мъжа на живота си и Бог ни благослови да сме семейство. Сега,2 години по-късно и съм щастлива


от: jjjwwwfff
публикувано: 27.09.2008 21:43:58 часа

Каква е тая цензура, една единствена тема във форума откакто отнеха сградата на ББЦ или БЦБ?


от: Админ Двама за Христос
публикувано: 22.09.2008 17:45:22 часа

Знаете ли, че има български християнски сайт за запознанства, \"Двама за Христос\", в който вече има и сватби? dvamazahristos. org Има и чат, свободно достъпен без регистрация: dvamazahristos. org/chat Бъдете благословени!


от: boqn
публикувано: 20.09.2008 20:23:44 часа

един овчар трябва да е 24 часа с овчете. на овцете нищо не трябва да им липсва. през ноща се спи с отворени очи и се чува всеки глас на овцете. всяка овца има се познава в детаили - нейното физическо състояние,но и психологическо. . . нито една овца не може да се оягни,без погледа на овчаря да е върху нея. . . сега да не вземете да кажете:\"какви са тези \"овчарски историй!?\". . .


от: boqn
публикувано: 20.09.2008 20:14:15 часа

\"В протестантските църкви има много самотни млади хора\" - Цеци в евангелските църкви само се ломоти,но не се работи. какво искам да кажа нЕма да ми стигне една нощ да обясня,но нека опитам с няколко изречения. . . евангелистите са само такива във църкавата,но не и в света. това е така,защо грижа за тях не се полага 24 часа. . . ако сравним един овчар и кошарата му от овце - ще забележим съществени разлики - при положени,че Библейските принципи и фумкций са едни и същи,като за пастора и църкавата,така и за овчаря и кошарата с овце. . . ако ми разрешите искам да продължа да говория. . .


от: боян
публикувано: 20.09.2008 20:02:45 часа

\"Не е въпросът да се създаде семейство, а да се създаде християнско семейство!\" - Irina значи,ако семействот не е \"християнско\",то не е истинно,така ли!? това са пълни глупости!това е фарасеищина,дискриминация и расизъм. . . погрешните представи за християнството от евангелските църкви ги направи секта. . . аз ще кажа на детeто си да общува само с деца от \"християнски семейства\". . .


от: Vladimir Angelov
публикувано: 19.09.2008 01:28:01 часа

Zdraveite bix iskal da vzema otnoshenie po temata. Nakazanie li e samotata ili po4ivka ,pitam nakazanie ot kogo ot Boga koito ni vazliybi i ymria na krasta za da yjiveem vsi4ki zaedno s nego za ve4en jivot. Po4ivka zashto , nima se ymorixme ot xorata i ot krasotata na obshtyvaneto. Spored men samotata e v sledstvie na slojni dinami4ni procesi v obshtestvoto i nevazmojnostta na otdelniat individ da podxodi komformistki,vazpiran ot eti4ni ili 4isto esteti4ni lostove koito go vazpirat. Dali oba4e 4ovek e samoten, makar i zaobikolen ot xora okolo sebe si. Az mislia 4e da xorata vazdignaxa materialnoto pred dyxovnoto. Koeto razbira se e jalko No neka da ne zabraviame 4e Bog kazva 4e Viarata i Liobovta na mnozina shte oxladnee no koito izdarji do krai shte bade spasen.


от: Sa4o
публикувано: 19.08.2008 21:00:04 часа

Аз се ожених за невярваща. И знаете ли, макар имам прекрасна жена и дете от Бог, често изпитвам самота. Разбираме се добре, обичаме се, прекарваме чудесно време и навън. Но се усеща, че нещо липса. Винаги съм мечтал да служа на Бог заедно с партньорката си. Но уви. Тя пасещава църква и се старае да бъде послушна към Бог. Много често тя не преживява същото усещане в много неща както аз, та дори и не го разбира че е така. Например когато аз се разтапям и оставам без думи в хланение кам Бог тя всеедно е слушала поредната песен от топкласацията. Преставяте ли си? Аз си мечтаех години наред да преживеем това заедно, а сега незнам дали ще има време, когато ще се сбъдне това. Мечтаех си, че заедно ще се възхищаваме на наученото от книгите които четем, а тя не разбира нищо докато четем и докато аз изяснявам вече е заспала. И си продължавам сам. Има още примери които бих писъл, но ще си помислите, че се оплаквам. . . Но знаете ли тогава виждам, че Бог има същите интереси като моите. Той наистина ми съчувства винаги. И разбира какво пречувствам. Не мисля, че съм сгрешил много като я збрах нея. Но това сигурно пак е божия намеса \"да не взема най-изгнилото\". Бог е велик, Той може всичко, и не се съмнявам в това. Аз вярвам, че Той ще направи свичко за да сбъдне моите мечти. Но можеби времето докато стане това е моето \"наказание\". Приятели аз имах касмет, че съм избрал подобната, но никак не е гаранция за вас. Не си заслужава риска. Ще ви споделя и това, че често оставам и физичести сам. Не е гаранция, че като си женен ще спите винаги заедно. Често когато ние се опитваме да \"поправим\" божия план с нещо избрано от нас мисля си, че донякъде променяме и ситуациите които ще преживеем. Или поне ги отлагаме във времето. Често работя далеч от дома си. Не мисля, че Бог иска така да бъде, но често нямам изход. Ако бях търсил първо неговото царство съм сигурен че Той щеше да приготви всичко предварително и нямаше да чакам сега да го направи. Но паралелно с това разбирам, че съм можел и да изчакам още за божието откровение. Така и иначе често не споделям леглото си с никого. Бог е велик!!! Виждам, че неговото слово е живо. Често това което се говори се разбира като го преживееж. Аз преживях трудни ситуации в моя брак, но Бог винаги беше с мен и така ме учеше на нещо ново. Но съм благодарен на Бог, че имам това семейство ако не бяха те (жена ми и дъщеря ми) нямаше да узная много нешта и нямаше да ви дам този пример!!! Ей, младежи, ако имате въпроси или просто мнения можете да ми пишете. С радост бих ви споделил личен опит ако това ви послужи за добро.


от: daniela
публикувано: 20.06.2008 09:53:18 часа

Yessy. Iskam da ti dam savet-nqmai ni6to ob6to s hora koito ne vqrvat v na6ia Bog Isus i v Svqtiqt duh. Izbqgvai takiva


от: daniela
публикувано: 20.06.2008 09:43:31 часа

Az mislq 4e Bog e tozi koito svarzva horata eto za6to nie hristiqnite ne trqbva da se bezpokoim s kogo 6te sklu4im brak. Za6toto bog e tozikoito imama plan za nas


от: nemalp
публикувано: 09.06.2008 09:45:55 часа

Za6to ne se napravi Hristianski sait za zapoznanstva.


от: Ani
публикувано: 07.06.2008 21:18:07 часа

Причините, поради които има много несемейни християни, не могат да се поставят под един знаменател. При едни става въпрос за някакъв емоционален проблем, който не е превъзмогнат обикновено в продължение на много години, което води до неспособност за нормално и пълноценно общуване с противоположния пол. При други има липса на реална самопреценка и неадекватно очакване за партньор. Разбира се, убедена съм, че има и хора, за които Божията воля т. с. това, през което Бог очаква да преминат си е чисто и просто САМОТА! Защо – ще кажете вие – нали Бог ни обича, нали Бог го е грижа и му пука за нас, за разлика от много църковни лидери, пастири и водачи, които са позабравили основното си предназначение, а именно грижата и чувствителността към болката и проблемите на хората, над които са поставени. Защо в крайна сметка Бог допуска самота в живота на хора, които са посветили живота си на най-чистата, най-святата, най-съвършената кауза на тази земя, а именно - да се отрекат от себе си, от желанията си, от естествените си мечти за да достигнат до хората с истината! Защо познавам не малко посветени и отдадени на тази велика кауза хора, които ги боли от САМОТА, които се усмихват, но в усмивката им прозира болката от САМОТАТА, които сякаш искат да убедят и самите себе си, че това не е болка за умиране и могат да продължат така и за напред, но докога? Задават си въпроса – какво стана с моя живот, защо така се случи, какво сбърках – защо много други мои приятели, които не са християни или поне не по начина, по който аз съм, отдавна нямат проблемите, с които аз се сблъсквам толкова години? ЗАЩО? ЗАЩО? Защо и как аз мога да бъда мотивация на погиващия свят когато една от най-насъщните ми нужди не е задоволена? Истината, поне за мен, скъпи приятели, е че колкото болка и мъка и страдание да ни коства САМОТАТА, ако ние сме убедени, че това е Неговата воля за нашия живот, просто трябва да продължим напред с тази болка – да я изстрадаме докрай! Не трябва да забравяме, че това е цената, за да изпълним предназначението, което всеки един от нас има. Прави ми особено впечетление, че една немалка част от християните, които създават семейства, се решават на тази стъпка не толкова, защото са убедени, че са срещнали точната половинка, колкото и несъвършена да е тя, която Бог има за техния живот. Правят го по простата причина, че не искат да изпитат болката от самотата. И разбира се, не ги упреквам – напротив, много добре ги разбирам, но не ги оправдавам. Ние сме за един смешно кратък отрязък от време на тази земя и да се разминем с точния прартньор в живота си, е да се разминем с това, за което нашия Творец ни е пратил на земята. Дълбоко в себе си съм сигурна, че живота на посвещение на Бог си струва - и ЖЕСТОКАТА цена, която плащаме си струва! Ние не сме призвани да живеем за нашето си земно, човешко щастие и да си се радваме един на друг, нали?! Ние сме хора с мисия. Болката, която днес изпитваш е цената да видиш утре живота на хората променен към добро. Струва си!!!


от: Иванка
публикувано: 15.05.2008 06:54:16 часа

Разведена съм и не усещах самотата, докато не пораснаха децата ми, които отгледах сама с Божията помощ. Когато те пораснаха и поеха по своя път, плаках много, защото се почувствах изоставена. И аз като много хора изпитах за първи път самотата. Мислех си, че е наказание от Бога, че е изпитание, че е награда, за трудностите,които съм срещала в отглeждането на синовете ми. . . И като многото млади хора сега си задавам въпроса, защо останах сама. Знам, че няма нищо случайно в живота на човек и само това ме кара да продължавам да се чувствам добре. Имам моя Бог и живея с него всеки ден, но имам нужда и от реално присъствие на човек като мен до мен. Но ако не е волята Божия да съм с някой, си казвам: Да бъде Твоята воля,Господи. Споделих това, за да бъдат насърчени младите хора, които търсят своите половинки,да уповават на Него и да не престават да се надяват,че ще срещнат точния човек на точното място в точното време. . . Ваня


от: Type0negative
публикувано: 15.04.2008 23:01:48 часа

Самотата е нож с две остриета - лекува, а също така убива. За това не се усамотявайте прекалено дълго, а и друго си е като има компания за по ракия,а и не само. . .


от: дори
публикувано: 14.04.2008 22:52:27 часа

Бог е всемогъщ,Велик и Свят,Той е пътят истината и живота,Той ни дава всичко което имаме и ние трябва да сме благодарни на това,защото може и това което имаме да го нямаме,той е в сърцата ни ,църквата е в нас,и навсякъде около нас. Бог да ни поживи и Благослови,Свят е!


от: galina
публикувано: 26.03.2008 23:23:33 часа

Bog ima plan za vseki ot nas. Samo viarvaite i Toi se griji za vas. Ostavete se v negovata r1ka i se molete Toi da promisli. Bog da vi blagoslovi.


от: evangelista1962
публикувано: 16.03.2008 18:39:04 часа

Здравейте. Първо да отговоря на г. Димов защо евангелист, а не православен. Г. Димов за сега единственият начин да си близко до Бог е протестанството не че е идеално но само там в момента има най точните доктрини и начиниза спасение . Ако искате по вече информация ми пишете на имейла. Асега за самотата. Християнин съм от 18г, и мога да кажа че една от причините за самотата на младите са непревилни учения в църквитепо този въпрос. Присъствал съм на сватби по уж откровение който не издържат и една петилетка. . Другият проблем е че няма връзкамежду лидери и младите най често лидерите илиги убиват с словото и не ги разбират. Аз съм женен но ги разбирам младите по дтуга причина която сега немога да коментирам. Лидерите не вникват по отделно в проблемите на всеки, защото най отговорно мога да заявя че в тези проблеми трябва да сеподхожда индивидуално. Защо ли ,ами защото е строго специфичен като тенперамент сексуална активност работна среда и т. н. Защото лидерите си изпяват пасента и след това се прибират при съпругите си и дори на моменти не вникват какво им е на тези млади хора при положение че от всякъде всичко крещи секс. Трябва всеки да има собствено вибдахе за брака в светлината на словото и да конбинират молитва с общение и вярвам че бог ще ги благослови.


от: stefka
публикувано: 27.02.2008 07:43:25 часа

poviarvah v Bog sled razvodami s bivhiia mi saprug. Biah samotna , no namerih moia princ v sveta. Toi e prekrasen saprug i sled tri godini molitvi toi se spasi 4rez men. Ne mislete samo za sebe si , a za spasenieto na hora opt sveta.


от: марги
публикувано: 18.02.2008 13:54:05 часа

Защо се чувстваме самотни ли?!Ами според мен трябва да погледнем по дълбоко не само в сърцето си,а в Словото. Защото всеки има една частичка в себе си,която само Святия дух може да запални. И е нелепо да мислим,че бихме живяли с невярващ във същата благодат както с вярващ!


от: Соня
публикувано: 14.12.2007 09:20:05 часа

Да,самотата е нещо ужасяващо. Как да ви кажа 2 години чаках и търсих,но не се появи подходящия за мен човек. Намерих го в света какео казваме ние протестантите. Човека е с невероятни качества,повече отколкото един християнин и вярвам,че Бог ще го спаси чрез мен:))


от: Jessy
публикувано: 06.11.2007 15:12:00 часа

Здравейте,нямам мнение,но имам проблем с една жена която е от Свидетелите на Йехова,постоянно иска да говори с мен. Знам,че това е секта,кажете ми какво да и отговоря когато евентуално реша да говоря с нея?


от: Асен
публикувано: 20.10.2007 18:28:08 часа

Едно допълнение само-прелюбодейството е единствената причина,която Бог дава за напускане на заветен партньор. Ако твоя съпруг ти изневерява можеш да го напуснеш с чиста съвест-това не би било грях


от: Асен
публикувано: 20.10.2007 18:23:38 часа

Дияна Павел казва,който в каквото състояние е призован да остане в него-ако си омъжена остани такава. Познавам жени,които след години на молитви към Бог са обърнали съпрузите си. Обичам те и най-важното Бог те обича. Ще се моля за теб. Ще спечелиш съпруга си ако Бог е на първо място в живота ти и ако се молиш за него


от: diqna
публикувано: 28.09.2007 23:36:53 часа

незная тук ли е мястото където трябва да пиша но мисля 4е трябва да споделя. Семейна съм от много години от скоро разбрах 4е в живота на моят съпруг е влязла друга жена,той не вярва в Бог не е ходил на църква никога в живота си. И започна едно мъчение първо с много разговори от които нямаше резултат ,след това кратка раздяла сега се събрахме наново но има едно но. . . Той обещаваше да прекрати връзката ,но се оказа че не е. Моляви незная какво да правя объркана съм много е трудно през този ад който изживях през цялото време се оповавах на Бог и казвах дай ми сили да издържа. Получавах раличнисъвети оставиго,ще намериш друг,запази си семейството и аз така мислех , че е правилно като се събрахме наново. Незная дали постъпих правилно ,но през цялото време си казвах Господи много съм объркана покажими какво да правя не искам да върша глупости. Но тази вечер пак се отчаях ,незнам какво е правилно дали някъде не греша като се събрахме с моя съпруг. Започнах да да се отчайвам до кога ще бъде така . Двама сме ама съм сама в този труден момент винаги съм се оповавала на Бог ,искам да вземам правилно решение не искам да си развалям семейството . Как да постъпя нямам сили на моменти . Моляви нуждая се от духовна подкрепа.


от: diqna
публикувано: 28.09.2007 23:09:41 часа

много бих желала да ви разкажа какво ми се слу4и и имам нужда от помощ духовна . като дете посещавах редовно евангелистка църква но ве4е съм на 34и от много години не съм ходила но редовно си чета библията у дома.


от: joro
публикувано: 14.08.2007 22:47:28 часа

omajete se za6oto na nebeto ve4e nikoga niama da mojete da go izpitata sega e vremeto na bra4nia jivot


от: ivailo_
публикувано: 02.08.2007 22:37:59 часа

kato vi 4eta komentarite i mislite i nqma kak da ne si pomislq, 4e ste nqkakvi sektanti ili osbebeni ot nqkakva ideq fanatici. . . . q se vzemete malko v race i sprete da filosofstvate, a izlezte navan i promenete za po dobro kakto svoq, taka i jivota na nqkoi drug !!! stiga ste drankali naprazno prostotiii


от: Иван Иванов
публикувано: 30.07.2007 19:21:09 часа

Скъпи братя и сестри, нека да си прочетем и изследваме Библията най-после, преди да се отчайваме и търсим решенията в принципите и законите които света ползва. Невярващите така правят, просто казват, че няма в склада и това е. Забележете когато четете Новия Завет, че има огромни творчески обещания от Господ Исус, които са духовни закони достъпни само за вярващите. Има ли някой СМЕЛЧАГА да повярва на Божието Слово и да си извика в действително съществувание съпруг или съпругата си, ако не я намира в църквата си. Само трябва да знаем какво искаме. Ако незнаем трябва да се молим Бог да ни открие какво да искаме. Само да не забравяме как се иска от Бога. В Новия Завет Господ Исус каза как. Думата е постоянство. Прочетете и ще дойде вяра във вас. ПРОСТО КАТО НЯМА, ИЗВИКАЙ ГО В СЪЩЕСТВУВАНИЕ В ИМЕТО НА ГОСПОД ИСУС И ЩЕ ИМА. Това важи само за новородени хора.


от: Радка Георгиева
публикувано: 19.07.2007 09:57:15 часа

Слава на Бога. Мисля, че напърво място трябва до оправим взаимоотношенията си с Бога и да му се доверим напълно за всички областти на нашия живот. Той е верен и няма да ни остави. За човека не е добре да бъде сам и това е така, но ако ние не сме достатъчно близо до Бога и да имаме съпруг и пълна къща ще имаме пак празнота. Нека се молим повече за младите хора Бог да им дава сили да отстояват срещу съблазните и изкушенията в този свят. Ако изчакваме Божията намеса за брак Той ще го направи и ще намери подходящия партньор. Амин


от: Надя
публикувано: 08.07.2007 18:30:30 часа

А иначе как е линкът на форума?


от: samson
публикувано: 30.05.2007 16:57:16 часа

edvali niakoi shte tragne da te moli da stavash evangelist.


от: MIMS
публикувано: 22.03.2007 03:32:28 часа

POZNAVAM HORA KOITO NE SA SAMI ,NO SA MNOGO SAMOTNI. KAK BIHTE DALI SAVET


от: MILKA
публикувано: 27.02.2007 19:06:21 часа

Rabotia v espania i nai mnogo me izma4va samotata. Za men nai-vajnoto i na parvo miasto e da imah drugar do sebe si.


от: Ели Димитрова
публикувано: 30.12.2005 23:19:36 часа

Здравейте приятели, Много ми хареса статията на Ивайло, и вероятно като гледна точка ще се повторя, но имам огромното желание да насърча така наречените самотни хора! Бог ни е създал мъже и жени за да живеем заедно да си помагаме, да се обичаме и заедно да се радваме на божиите благословения, затова никой никога не трябва да бъде упрекван, че иска да намери другар в живота си. Както и Ивайло написа това е и Божият план. Разбирам как се чустват повечето самотни, тъй като и аз съм самотна, но вероятно ако не бях останала сама сигурно нямаше да познавам Бог или поне не така както го познавам сега. Макар и забързана в работа все пак ми оставаше време и Той ме научи на много неща и все още ме учи и ще продължава да ме учи, но най-важното което научих е че Той ме обича! Да Той обича всички и понеже сме Негови деца всеки, който се обърне към Него за помощ ще я получи. Това с пълна сила важи и в избора ни на брачен партньор, а кой ако не най-съвършения баща може да даде най-добрия съвет и дори да ни срещне с този човек. Аз вярвам в това, и ви пиша за да ви насърча и вие, които искате да срещнете този човек да се доверите на нашия Баща и да се молите “усърдно”. Има и нещо друго, което искам да ви споделя, защото вероятно ще кажете “Да, ние се молим и то усърдно!”, но като искате да ви чуе някой вие отваряте ли си ушите за да Го чуете. Не искам това да прозвучи назидателно, затова ще ви каже че аз самата разбрах, че рядко Му оставям време да ми говори, т. е да слушам. Затова напоследък макар и да искам да се почина седнала пред телевизора с някой хубав филм, аз почти се насилвам да отворя Библията или някоя книга на такава тематика и невероятното се случва аз получавам отговор на въпрос или насърчение за нещо или дори упрек за нещо, което ми се е случило или съм направила през деня – сълзи потичат от очите ми, защото се възхищавам на невероятната Му милост, търпение и любов и се питам какво може ще стане ако аз изцяло за всичко се доверя на Него и следвам Неговата воля. Един мой познат преди време ми цитира поговорката “Бог дава, но в кошара не вкарва. ” Замислих се доста тогава над това и понеже съм уверена, че не е казана напразно защото българския народ навремето е умирал заради вярата си, помолих Бог да ми помогне да я разтълкувам. Мисля, че получих отговор поне за мен основателен и сега искам да го споделя с вас. Да, ние се молим на Бог за много неща и Той естествено според обещанията Си и безкрайната Си любов ни отвърща, но поради не добрата “комуникация” се оказва, че или не искаме точно това което получаваме или не виждаме даже това с което Бог ни благославя в повече от поисканото, прескачаме го или го заобикаляме или е станало просто, защото е в реда на нещата и най-лошото което е че забравяме да Му благодарим. Повярвайте ми научите ли се искрено да Му благодарите дори и за най-дребните неща (благословения), ще получавате все повече и по-големи благословения, защото нищо без Него не става и не е станало и няма да стане! Искам да кажа и, че сякаш си е в реда на нещата че има много самотните християни в протестантските църкви в България. Това е така, защото ние тепърва се учим на истинска вяра в Бог, а не само моментно преклонение пред икони и палене на свещ. Поне за мен е така, а според моята статистика и за много българи. Затова искам да апелирам към всички по-възрастни християни (имам впредвид не на възраст) и най-вече на пасторите да обръщат повече внимане особено на самотните. Защото християнството не е само да живееше праведно, да не вършиш зло и да посещаваш църква, а най-вече да обичаш ближния си, като себе си и когато той е в затруднение да му помогнеш. А самотата е голяма опасност, отворена врата за атака на Дявола както написа Ирина и младите хора, които са самотни и особенно тези чиито родители не са вярващи са в много трудно положение, в едно вероятно постоянно колебание дали да не зарежат вярата и да изберат по-лесния вариант за намиране на партньор. Не се лъжете! Така изглежда само защото дявола го прави да изглежда така, а след това ще ви се изсмее, че ви е ограбил спасението и ще се почуствате още по-зле и още по-самотни, защото ще сте се отдалечили и от Бог. Смятам се за силен човек, особено сега като съм израстнала и израствам във вяра, и все пак понякога особено покрай празници се чуствам самотна, не че нямам роднини при които да отида, но все пак е друго когато събереш собственото си семейство на масата и заедно благодарите на Бог за храната, и се опитвам да си представя как се чустват другите, които нямат тази моя увереност и усещане, че Бог ме обича и ще се погрижи за мен! Имам чуството, че усещам болката ви! Мили хора бъдете уверени, че Той още повече усеща вашата болка и страда с вас и ще се погрижи за вас, ще ви утеши, но може би иска да ви научи на нещо, да бъдете търпеливи или да ви научи истински да обичате, да се научите да цените хората около вас или да ви накара да смирите себе си и да се покаете за греховете си от цялото си сърце и душа, или да имате по-голямо доверие в Него, а не да настоявате на своето си Повярвайте в чудесата Му, защото той ги е правил и ги прави, а защо и да не ги направи за вас! Бъдете благословени и се вслушвайте в Божия глас!


от: иван соколов
публикувано: 05.12.2005 17:37:45 часа

da rastem


от: irina
публикувано: 25.11.2005 13:11:28 часа

Разбира се, че няма значение дали е протестант или православен, стига да вярва искренно в Исус/да го е приел в сърцето си/ и да го е изповядал пред човеците,че той е негов Господ и спасител, а след това, в живота си, да се стреми да пози неговите заповеди /а не човешки повеления/. Такива хора между православните, не че не съм срещала, но те са много голяма рядкост. Разбира се, че и между протестантите има неискренни хора и няма гаранция, че ще поподнеш на точния човек. Всъщност Бог е този, който единственно може да даде гаранция, ако следваме неговите повеления. . .


от: kosta
публикувано: 25.11.2005 11:34:44 часа

Az smiatam, 4e 4ovek moje da nameri stastie i vav vruzkata s neprotestant. stiga da e moralen i po4ita Isus zasto ne. Ako e simpatiaga, sladuk nejen i uvajava momi4eto i ia obi4a, ta dori e pogoliam gentleman i ot "bratiata" davai, a ne znaes putistata gospodni kade ste te zavedat. . Celibatstvoto e kofti, vseki ima nujdi i triabva da gi udovletvori, ina4e sto e jivial kato e propilial nai hubavite si godini poradi religiozen predrasuduk. Pak kazvam moje neprotestant da e po dobar saprug ot protestant


от: Petyr Dimov
публикувано: 24.11.2005 22:57:37 часа

Iskam ako moje da mi otgovorite, s ka4estvenni argomrnti i dokazatelstva za6to trqbva da buda Evangelist a ne Pravoslaven Xristiqnin-spored vas! I izob6to kude e razlikata,koe e po-dobro?


от: irina
публикувано: 24.11.2005 12:41:07 часа

Поздравление - статията наистина е много добра. Тя хвърля известна светлина върху някои аспекти и причини за самотата. Особенно ме впечатли твърдението, че за някои брака е станал самоцел, а той не винаги решава проблема със самотата. Но това все пак е начин, чрез който Бог благославя людете си. Многото чада са също белег за благословение/ както финансите и т. н. /. А какво да кажем, когато нямаме нито едно дете, а сме вече на 40г. /не говоря само за себе си/?! Това "наказание ли е или почивка"?! А може би е изпитание на вярата? Но, ако е така - то до кога?!И з п р а т и   м н е н и е

Име:

E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box


ОЩЕ ОТ:   НАПИСАНО ОТ ВАС
Какво са загубили мъжете днес?
Какво са загубили жените днес?
Самотата – наказание или почивка


05 Март 2012 г.
Съдът в Ню Йорк удължи правото на църквите да наемат училищни сгради за своите богослужения
Федералният апелативен съд отхвърли опита на Ню Йорк да забрани на църквите да провеждат своите богослужения в сградите на...
05 Март 2012 г.
Църковно служение осигурява помощ за сухите райони на Кения
Лодвар, Кения – Тревата отново е зелена заради дъждовете наскоро. Камили и огромни костенурки празнуват зеленото изобилие....
05 Март 2012 г.
Хората са по-слабо чувствителни към проблемите на християнството в сравнение с другите религии, смята директорът на Би Би Си
Марк Томпсън – генерален директор на Би Би Си, твърди, че хората проявяват много по-малка чувствителност по теми, свързани...
05 Март 2012 г.
Евангелско сдружение в Канада публикува доклад за въздействието на религиозното преследване върху децата
Евангелското дружество към Комисията за религиозна свобода в Канада публикува доклад с подробна информация за характера и ...
03 Март 2012 г.
Какви са религиозните и социални нагласи на британските християни през 2011 г.
Социологическо проучване на фондация „Ричард Докинс” (Великобритания) показва, че британските християни са с преобладаващо...
02 Март 2012 г.
Сирийските християни са поставени натясно, алармират правозащитници
Тъй като Сирия все повече се доближава до етапа, в който ще бъде обявена мащабна гражданска война, очертаващите се перспек...
02 Март 2012 г.
Открит е фрагмент от Новия завет, датиращ от 1. век
След откриването на фрагмент от Евангелието на Марк в Близкия изток, датиращ от 1. век, се появиха още две нови писмени на...
02 Март 2012 г.
Хавайска двойка използва изкуството като възможност да занесе духовна надежда в Япония
Десет месеца след като чудовищното земетресение от 9 степен по скалата по Рихтер и последвалото цунами опустошиха част от ...
01 Март 2012 г.
Проектът за Ноев ковчег в реални размери се сдоби със земя
Последното парче земя, необходимо за построяването на Ноев ковчег в реални размери, бе закупено наскоро в Уилямстаун, Кент...
01 Март 2012 г.
Фондация в защита на семейството започва петиция в защита на традиционния брак
След като правителството на Великобритания насрочи публични консултации за еднополовите бракове, през март 2012 г. Коалици...
01 Март 2012 г.
78-годишна християнка арестувана в Иран
Тайните служби в Иран вземат мерки срещу растежа на християнството и движението на домашните църкви в Иран и арестуват мно...
29 Февруари 2012 г.
Норвегия планира ролята на семейството да бъде поета от държавата
Норвежкото Министерство на семейството, децата и социалните въпроси предложи на правителството да въведе нови критерии за ...
29 Февруари 2012 г.
Изправен пред смъртта, известен пастор преосмисля значението на думата християнин
Вашингтон – Ед Добсън не се бои от смъртта, притеснява се как ще стигне до нея. Добсън е пастор с опит, политически актив...
28 Февруари 2012 г.
Учени твърдят, че постенето ни пази от алцхаймер и паркинсон
Според американски учени редовното постене може да предпази мозъка от дегенеративни болести. Изследователи от Националния ...
eXTReMe Tracker
 

www.evangelskivestnik.net © 2017 Студио 865. Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават