E-newsletter  |  RSS
Начало    |   История    |   Връзки    |   Контакти    |   е-вестник
Българско издание  |  English edition
Събота, 20.01.2018 г.
Търсене:

За Библията
Християнска мозайка
Събития
Интервю
Християнство и изкуство
Жената и вярата
Взаимоотношения
Някой каза: Да!
Написано от вас
История на българското протестантство
Преводите на българската Библия
Религия и право

Инсталирайте нашия toolbar!


Управлението на моя бизнес е зависимо от взаимоотношението ми с Христос


Габриела Николова, 06.12.2004

Управлението на моя бизнес е зависимо от взаимоотношението ми с Христос

Г-н Хийви, какво общо има бизнесът с християнството?
За да отговоря на този въпрос, трябва да тръгна от начина, по който се прави бизнес. Управлението на моя бизнес е зависимо от взаимоотношението ми с Христос. Това е единственият критерий, който има значение за мен.

Много хора тук смятат, че за да успяваш в бизнеса, трябва да мамиш, да лъжеш... Така ли е наистина? Какво мислите вие по този въпрос?
Мисля, че преди да стана християнин, вероятно бих се съгласил с тази гледна точка. Защото много хора смятат, че за да успееш в бизнеса, трябва да спечелиш най-добрата сделка, да натрупаш достатъчно пари, за да оправдаеш инвестициите, които си направил. И тогава правиш всичко възможно, за да постигнеш тези цели.
Започнах бизнес през 1989 г. – същата година, в която станах християнин. Спомням си много точно деня, когато повярвах в Исус, защото стана нещо невероятно. Но помня и деня, преди това да се случи.

Каква е разликата?
Изцяло се промени начинът ми на мислене. Промени се виждането ми за живота. Започнах да се вглеждам в основополагащи ценности – честност, почтеност, професионализъм, любов. Това може да прозвучи странно, когато говорим за бизнес. Но тук става въпрос за взаимоотношение. Аз съм консултант в една фармацевтична компания. Ако вие сте моят работодател и имам договор с вас, това ни поставя във взаимоотношение. Дори и да сте многонационална компания, аз пак ще имам взаимоотношение с вас, защото сте мой работодател. Това взаимоотношение трябва да се основава на доверие, честност, почтеност и т.н. А да остана в бизнеса, за мен е най-важното. Ако вие сте ме наели и аз не осигурявам това, от което се нуждаете, как бихте могли да ми се доверите? Как бих могъл да остана в бизнеса? За мен всичко идва от това взаимоотношение. Не става въпрос да взема някакво решение: сега ще бъда честен, сега ще действам професионално. Това е нещо, което идва от сърцето и прелива във всичко, което правиш – в личните взаимоотношения, в бизнеса.

Изведнъж ли стана тази промяна у вас?
Да. В моя случай няколко от съседите ми са се молили за мен. Аз не съм го знаел. Точно тогава ме уволниха от работа. Бях си счупил глезена, играейки футбол. Поставиха ми гипс и на следващия ден бях без работа. Загубих и служебната си кола. Нямах пари, нямах работа, нищо. Тогава на вратата ми почука една жена: “Здравей, Алън. Би ли дошъл с нас на обяд?” “С удоволствие”, казах аз. Върнах се, за да си взема патериците. По време на обяда те ми казаха: “Алън, просто искахме да знаеш, че се молим за теб.” Аз се изненадах: “Какво?! Молите се за мен! Защо? Аз нямам нужда от това.” Излязох. След две седмици те отново ме поканиха на обяд. Тогава се извиних за грубото си държание. Започнахме да говорим за Бога. Въпреки че бях израснал в църковна среда в Англия, никога не бях взимал лично решение да следвам Исус Христос.
Постепенно тези хора започнаха да ми говорят. Три месеца по-късно чух проповед на един човек в хотела, в който живеех. Вечеряхме и този човек дойде, за да ни представи Евангелието. Тогава той говори за Исус.
Прибрах се вкъщи, паднах на колене и казах: “Боже, ако наистина си някъде там, горе, съжалявам за всичките грешни неща, които съм извършил в живота си! Моля те, ела в сърцето ми, промени живота ми. Минаха две минути и нищо не се случи. “Пълни глупости”, си казах и си легнах. Събудих се в 8 ч. на другата сутрин. Все едно бях окъпан отвътре. Сякаш си бях взел душ, но отвътре. Това беше най-невероятното нещо, което ми се беше случвало някога!
От този момент нататък станах различен.

Вие сте преуспяващ бизнесмен, но на много места в Евангелията има стихове, които ясно говорят, че е много трудно, дори невъзможно за богатия човек да влезе в Божието царство. Как вие успявате да съвместите тези неща?

Човек трябва добре да разбере защо Исус казва, че е трудно за богатия. Може би богатият уповава единствено на богатството и парите си. Те са неговият живот.
Според мен това, което Исус му казва, е: “Остави всичко! Виж кой е истинският ти Снабдител!”
Две години преди да започна бизнеса си усетих как Бог ме подтиква да говоря за Него на хората. По това време пътувах с една евангелизационна мисия. Жена ми не беше с мен. Тя също пътуваше. Тогава чух от Бога: “Искам шест месеца от времето ти, Алън, в които да пътуваш и да изявяваш вестта за Мен.” Хм, шест месеца! Та аз съм бизнесмен! Как мога да го направя? Виж, да отделя две седмици – да, но шест месеца! След това си помислих: “Ами, Гейл! Тя какво ще каже? Жена ми.” Как ще се прибера вкъщи и ще започна да й обяснявам: “Виж, Бог ми каза това и това...”
Прибрах се и й казах: “ Гейл, Бог иска да... Той ми проговори по време на пътуването и...” И тя каза: “Да, да, иска шест месеца от времето ти, в които да пътуваш и да разнасяш благовестието Му!”
Когато двама души чуят едно и също нещо от Бог, по-добре да го изпълнят! Реших да се покоря. Но си беше страшничко, защото аз съм бизнесмен. Как ще изпълня казаното от Исус и как ще се задържа в бизнеса? В бизнеса трябва да имаш печалба. И аз си казах: “Добре, как бих могъл да бъда по-продуктивен – да спечеля повече пари, работейки по-малко? Това честно ли е?”
Замислих се за консултантския си бизнес: дали това, което исках като цена за услуга, е адекватно на това, което давах на хората? Дали клиентът ми е доволен от това, което получава? Дали да търся по-големи пазари? Щатите, Европа? Къде е бизнесът ми? И не знаех. Тогава просто чаках. И хората започнаха да ме викат: “Алън, би ли дошъл на евангелизационно пътуване с нас тук и тук? “ Тогава отговарях: “Да, не знам откъде ще дойдат парите, но... Да!”
Постепенно всичко си дойде на мястото. Аз не работя шест месеца и след това да пътувам шест месеца. Обикновено ми свършва някой договор, аз пътувам, след това се връщам и ми предлагат да поема някои проекти. Всичко върви страхотно. Бизнесът ми е вплетен в служението ми. Невероятно е!

А защо сте тук?
Като последовател на Христос в мен гори желанието да споделя с хората онова, което се случи с мен.
Преди няколко години бях в Китай и работех в едно сиропиталище. Няколко дни преди да се прибера у дома пътувах в такси из града. Спомням си всичките празни лица, които виждах около мен. Започнах да плача. Осъзнах, че тези хора имат нужда от Исус. Исус може да промени живота им.
Защо съм в България? Не знам защо точно България! Вярвам, че Бог ме доведе тук. Искам хората да разберат, че да живееш, без да познаваш Исус, е невъзможно. Да, може и да успяваш във всичко, може да имаш прекрасни неща, може да си много красив, може всички да ти завиждат, но какво остава от човека, ако всичко това му се отнеме? Коя е истинската му същност? Душата. Душата е най-ценното нещо. Аз вярвам във вечния живот. Нека приемем, че това е вечността. А това е краят на времето. Исус каза, че един ден Той ще се върне. Ето го началото на времето. Къде сме аз и ти по отношение на тази истина?
Това искам да споделя с хората. Не го казвам, за да ги плаша. Важното е всеки да разбере, че без Исус не съществува нищо.

Какво е посланието ви към нашите читатели?
Това, което искам да им кажа, е, че Исус дойде за тях. Аз като вярващ съм дошъл с това послание. Бог възстановява взаимоотношението Си с хората. Точно затова дойде Исус. Той е реална личност. Исус е на разположение на всекиго.

« назад

Сподели във Facebook Bookmark and ShareМ н е н и я

от: Taki
публикувано: 26.01.2005 16:00:37 часа

Mariana, Savetvam te da pro4etesh knigata "Pobeda nad mraka" na Niil Anderson. Imas niakakvi demoni4ni sili, koito iavno imat osnovanie da te tormoziat. Pro4eti knigata, i se moli kakto e pisanano tam. Izpoviadai vseki griah svarzan s okultizma. Otre4i se ot demonite, koito Bog ste ti pokaje i gi izgoni v Imeto na Isus. No-parvo pro4eti knigata!!! Pozdravi v Hristos, Taki.


от: avi
публикувано: 13.12.2004 19:14:38 часа

zna4i ,jenata da si poeme dylboko vyzduh,i demonite si otivat i te kataliasali za syn,taka li,baino???. . . 4eti vnimatelno,zashtoto ako ne priemesh duhovniat sviat za realnost moje da si idesh ,kato nishto,ami 4e diavoliyt to4no takova razbirane za sebe si nai obi4a,da ne go vzimame na seriozno,"4e ne e polezno za psihikata". . . 4isto 4oveshko u4enie nalagash tuka i to to4no v unison sys misleneto na "kniaza na tozi sviat". . ami 4e ti ,kato ni6to bi izpratil tazi jenica da ide i pri popa,da ia narysi sys vodica i gotovo,vylkyt sit i agneto cialo. . . . ostavi jenata ,sama da napravi izboryt si,neka bog da ia osvobodi i blagoslovi vyv imeto i kryvta na gospod isus hristos.


от: bon4o
публикувано: 13.12.2004 18:54:50 часа

Ave s tezi harizmati4ni u4eniq na Prince srestam hora deto vijdat demoni zad vsako hrast4e. Ai stiga preuveli4eniq. Ima demoni, no nqkoi hora im otdavat nezdravo i ne polezno za psihikata im golqmo vnimanie


от: sl_rad
публикувано: 13.12.2004 08:36:42 часа

Бончо,Божието Слово е много сериозно,и не може да си вземеш от него само това,което ти харесва,и което ти е удобно. А това което ти поакзва,че трябва да се промениш,да кажеш че то те натоварвало и те карало да се чувстваш зле. Имаше в един момент 5000 мъже,които си хапваха хлебец и рибичка,но след това казаха---ААА,тежко е това учение. . . . Да,християнствот ое УЧЕНИЕ,и в него не се говори само за любов. Има духовне РЕАЛЕН свят. Има битка,която не е против плът и кръв,но против началства и власти в небесни места. Има духовни оръжия. Апостол Павел се би с лъвове в Ефес. Да не си мислиш че е бил пехливанин и се е борил буквално с лъвове?Бил се е с духовни лъвове,с демони. Та това че ти не взимаш насериозно една част от Библията,то не взимаш и насериозно и цялата Библия,и цялото БОЖИЕ УЧЕНИЕ Мариана,що се отнася до въпроса ти,има няколко варианта-1. те,твоито сестри да не са наясно с нещата и също да не знаят на какъв дух са,което е малко вероятно според мен. Втория вариант е,че си натоварена,нещото в теб е тръгнало да излиза,но се е запънало здраво,и се е разбунтувало. И това е често срещано нещо. Причините за това,че това в теб не се е махнало,може да са няколко. И трябва да провериш живота си,дали не си ходила в меналото по врачки,баячки,да са ти правили муска,леели куршум,или нещо подобно. Защото това са духовни неща,и те имат завет с теб,и имат сила и власт. Затова ако има такива неща,първото нещо е те да се изгорят,да се молиш на Бог да ти прости този грях. И след това да не се отказваш,но да се моли за теб служител ,пастор,защото си има началства и власти. Севоните не се махат така лесно,Исус каза че има такива,които само с молитва не могат да бъдат изгонени,но се иска и пост преди това. Може да ми пишеш на емайла ми,и ми кажи откъде си. Ако искаш;))


от: avi
публикувано: 10.12.2004 12:00:40 часа

dragi bon4o,kak moje da ne se vzimat naseriozno tezi ne4isti sili i duhove,ami ako 4ovekyt e pod prokliatie i ne go znae i e vyv okovi?. . . ne taka sys dyhovnata voina tia za tova e nai strashna zashtoto e nevidima,no slava na boga ima izhod ot vsi4ko vyv kryvta na isus. . . ne zabeliaza li 4e tazi jena govori za sybitia koito se povtariat vyv raven interval i ne spirat?. . . . tova e siguren beleg za ne4ista sila ili prokliatie. . . davam knigata na derek prins za primer. . "blagoslovenie ili prokliatie". . . ot takiva mnenia moje da si ide 4ovek,za ednoto 4udo. . . pozdravi vyv isus. .


от: bon4o
публикувано: 09.12.2004 20:35:24 часа

Mariena, ne vzimai tvurde naseriozno tezi u4eniq za ne4estivi sili i duhove. Tqh sas sigurnost gi ima, no po 4esto borbata e s naseto grehovno az ili prosto psihika. Otpusni se, ne se samoobvinqvai, Bog ne te tovari s vina poneje si izkupena ot Isus i ne. Propovednicite 4esto tovarqt horata s vina v propovedite si stoto i te sa natovareni i prosto se raztovarvat psihi4eski kato gvorqt obvinitelno uj za izobli4enie na drugite ili prosto govorqt taka za da durjat pod kontrol stadoto si. Nameri curkva bez manipulirasti drugite i vzemasti se tvurde naseriozno i za golqmo nesto pastori i jivei v svobodata i radostta na Hristovata blagodat. Bog da te blagoslovi!


от: marianA
публикувано: 08.12.2004 18:47:25 часа

super ste:)obi4am vi BOg da bade s vas bih iskala da napi6ete edna statiq za ne4estivite sili kak deistvat i kak da im se saprotivlqvame!za6toto men tova me ma4i iskam da mislq hubavi ne6ta no ne6to me buta da mislq samo lo6i ne6ta no az ne iskam taka!obi4am vi 4ao!i bihte li mi kazali za6to sled kato moite ssetri mi polojiha race da se molqt za men i az lsed molitva vmesto da se opravq po4uvtvah o6te po silen tovar v gardite si napravo vseki momen vskq6 6te umra!postoqnno i idvat samo lo6o misli!iskam da znam za6to sam taka?no slava na BOGA za sega tova ne6to iz4ezna za6toto se pomolih sas sila!4ao:)И з п р а т и   м н е н и е

Име:

E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box


ОЩЕ ОТ:   ИНТЕРВЮ
Молитвата
Църква и държава
Църква и държава
Дискусия „Досиетата на ДС – повод за страдание и/или покаяние в евангелските църкви”
Дискусия „Досиетата на ДС – повод за страдание и/или покаяние в евангелските църкви”
Дискусия „Досиетата на ДС – повод за страдание и/или покаяние в евангелските църкви”
Дискусия „Досиетата на ДС – повод за страдание и/или покаяние в евангелските църкви”
В страданието Христос ни носи на ръцете Си
Нов буквален превод на Новия завет
Божите чудеса днес
Карандила – Планината на преображението
„Да си християнин, се иска издръжливост”
Християнството като взаимоотношение с Бога - Троицата
Християнството като взаимоотношение с Бога
Трафикът на хора – съвременното робство


05 Март 2012 г.
Съдът в Ню Йорк удължи правото на църквите да наемат училищни сгради за своите богослужения
Федералният апелативен съд отхвърли опита на Ню Йорк да забрани на църквите да провеждат своите богослужения в сградите на...
05 Март 2012 г.
Църковно служение осигурява помощ за сухите райони на Кения
Лодвар, Кения – Тревата отново е зелена заради дъждовете наскоро. Камили и огромни костенурки празнуват зеленото изобилие....
05 Март 2012 г.
Хората са по-слабо чувствителни към проблемите на християнството в сравнение с другите религии, смята директорът на Би Би Си
Марк Томпсън – генерален директор на Би Би Си, твърди, че хората проявяват много по-малка чувствителност по теми, свързани...
05 Март 2012 г.
Евангелско сдружение в Канада публикува доклад за въздействието на религиозното преследване върху децата
Евангелското дружество към Комисията за религиозна свобода в Канада публикува доклад с подробна информация за характера и ...
03 Март 2012 г.
Какви са религиозните и социални нагласи на британските християни през 2011 г.
Социологическо проучване на фондация „Ричард Докинс” (Великобритания) показва, че британските християни са с преобладаващо...
02 Март 2012 г.
Сирийските християни са поставени натясно, алармират правозащитници
Тъй като Сирия все повече се доближава до етапа, в който ще бъде обявена мащабна гражданска война, очертаващите се перспек...
02 Март 2012 г.
Открит е фрагмент от Новия завет, датиращ от 1. век
След откриването на фрагмент от Евангелието на Марк в Близкия изток, датиращ от 1. век, се появиха още две нови писмени на...
02 Март 2012 г.
Хавайска двойка използва изкуството като възможност да занесе духовна надежда в Япония
Десет месеца след като чудовищното земетресение от 9 степен по скалата по Рихтер и последвалото цунами опустошиха част от ...
01 Март 2012 г.
Проектът за Ноев ковчег в реални размери се сдоби със земя
Последното парче земя, необходимо за построяването на Ноев ковчег в реални размери, бе закупено наскоро в Уилямстаун, Кент...
01 Март 2012 г.
Фондация в защита на семейството започва петиция в защита на традиционния брак
След като правителството на Великобритания насрочи публични консултации за еднополовите бракове, през март 2012 г. Коалици...
01 Март 2012 г.
78-годишна християнка арестувана в Иран
Тайните служби в Иран вземат мерки срещу растежа на християнството и движението на домашните църкви в Иран и арестуват мно...
29 Февруари 2012 г.
Норвегия планира ролята на семейството да бъде поета от държавата
Норвежкото Министерство на семейството, децата и социалните въпроси предложи на правителството да въведе нови критерии за ...
29 Февруари 2012 г.
Изправен пред смъртта, известен пастор преосмисля значението на думата християнин
Вашингтон – Ед Добсън не се бои от смъртта, притеснява се как ще стигне до нея. Добсън е пастор с опит, политически актив...
28 Февруари 2012 г.
Учени твърдят, че постенето ни пази от алцхаймер и паркинсон
Според американски учени редовното постене може да предпази мозъка от дегенеративни болести. Изследователи от Националния ...
eXTReMe Tracker
 

www.evangelskivestnik.net © 2018 Студио 865. Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават