E-newsletter  |  RSS
Начало    |   История    |   Връзки    |   Контакти    |   е-вестник
Българско издание  |  English edition
Неделя, 21.01.2018 г.
Търсене:

За Библията
Християнска мозайка
Събития
Интервю
Християнство и изкуство
Жената и вярата
Взаимоотношения
Някой каза: Да!
Написано от вас
История на българското протестантство
Преводите на българската Библия
Религия и право

Инсталирайте нашия toolbar!


Християни бизнесмени събрани заедно


Лъчезара Йосифова, 12.12.2008

<font color=red>Християни бизнесмени събрани заедно</font>

Къпалнята Витезда” – така бе характеризирана Четвъртата конференция на Националното сдружение на християни с отговорност в началото на ноември т.г. край Казанлък. Председател на сдружението е Мария Катранджиева. На конференцията присъстваха 43 делегати от 10 населени места. На снимката виждате нарисувана карта на България и запалени свещи върху нея. Свещите символизират огъня на Святия Дух с пожеланието Той да гори в служението в България. Изработването на картата е по идея на Урси Коста (християнски журналист от Швейцария), която е отговорник на „Европартньори” за България. Тя призова присъстващите да се насърчават взаимно в дейността си и да обменят опит и идеи.


Проповедта по време на конференцията беше представена от проф. д-р Дечко Свиленов. Той говори относно стъпките на покаянието и паралела между физическото и духовно новорождение. Проф. д-р Дечко Свиленов е създател на сдружението в България и дългогодишен член на Световното сдружение на християните бизнесмени. Той е търсен лектор в редица страни, изнасял е доклади пред българския парламент, Американския конгрес и германския Бундестаг. Проповедта насърчи делегатите в посока да бъдат активни благовестители, както и да преосмислят личните си взаимоотношения с Господ Исус Христос.


Християните бизнесмени бяха окуражени от свидетелството на Лъчезар Попов, президент на „Адвокати Европа” и директор на Института за принципите на правото. Той разказа интересни примери от своята работа, като подчерта необходимостта християните да се молят и борят срещу корупцията. Иван Дедов от църква „Месия” – Стара Загора, разказа свидетелството си пред присъстващите. Преди години е имал бизнес, свързан с криминални групировки. Той разказа как Бог е обърнал живота му, за да бъде днес успешен християнин бизнесмен, собственик на хотел, и да е в състояние да проповядва на редица богослужения.


Силно бе свидетелството на Дечо и Евгения Томови от Ахелой, които днес успешно се занимават със собствен бизнес. Жени и Дечо представиха нуждите на вярващи, присъствали на младежкия лагер „Карандила”, след което се молеха за тях. Те споделиха как са се доверили на Бог да ги води в бизнеса им и във всяка нова стъпка. Благодарни са за успеха, който виждат в резултат на вярата и труда си.


Д-р Стоянов от Казанлък разказа как е предал живота си на Бог.


Д-р Стоянов, вие сте на 88 години и сте много жизнен. Разкажете повече за себе си и вярата си в Бог.


– Да, 88-годишен съм. Имам трудов стаж от 22 ноември 1949 г., когато постъпих като лекар на парашутния батальон в България. Очаквах конференцията с голямо нетърпение, най-вече заради присъствието на проф. Свиленов. Вярвам, че е благословен от Господа служител. Проповедта, която чухме, беше убедителна и стигна до сърцето.           Желая на читателите на „Евангелски вестник” да бъдат дейни благовестители и да не се отклоняват от пътеводителя Исус Христос!


Потърсихме мнението на Стефан Буюклиев, секретар на Националното сдружение и член на борда на „Европартньори”, за провелата се конференция.


Как протече конференцията? На нея присъстваха около 40 делегати.


– Делегатите бяха от 10 градове и общини – това са хората, с които започнахме съвместна работа. Тези, които за първи път присъстваха на подобна конференция, споделиха, че са насърчени от чутото. Радвам се, че имаме плам за Господа и че служението се разраства.


Бихте ли разказали за работата си в “Европартньори”?


– Бях поканен да се присъединя към борда на „Европартньори”. Офисът им е в Швейцария, близо до Цюрих. Хора от екипа им видяха работата, която развиваме в България. Оцениха бързината, с която се основат работни групи, както и големия отклик на християни бизнесмени. Започнаха да ни канят на различни срещи. През това време им разказвахме за България и те решиха, че има какво да почерпят от нашия опит, както и ползата от обмяната на съвместни идеи.


Организацията работи изцяло на доброволни начала. Ние влагаме от времето и средствата си в дейността на организацията. Това е асоциация на християни бизнесмени професионалисти от близо 30 европейски страни. Канени сме като консултанти в почти цяла Източна Европа, но главно работата ни се извършва в немски говорещите страни. Работим с лектори на високо ниво, които с Божията помощ са се преборили се със стресовите моменти в живота си и днес имат какво да дадат на младите бизнесмени. 


Какво ще пожелаете на читателите на „Евангелски вестник”?


– Нека бъдат насърчени, независимо в коя обществена сфера работят, да бъдат отговорни спрямо ангажиментите си, да показват високо ниво на работа. Ако имат нужда от подкрепа, която могат да намерят в лицето на нашето сдружение, нека се обърнат към нас. Ние оценяваме ползата от взаимната подкрепа в работата. Желая на читателите успех и благословено посрещане на новата 2009 година!


« назад

Сподели във Facebook Bookmark and ShareМ н е н и я

от: Ани
публикувано: 21.02.2011 10:38:41 часа

\"Аз\"-ът. . нещото което с главни букви казва-ИЗВЪН БОГА,много добре си се наименувал,защото определено не са ти ясни неговите принципи. . . искате да принизите Иисус до собствената си мизерия?!!Сигурно Йосиф,Яков,Йов,са били живи мъртавци. . . я си прочетете урока. . . Без бизнес и хора,които дават пари-няма мисии,няма печат на Библии,няма сгради в които хората да се събират и общуват. . . Разпространението на Благовестието,драги ми Бояне,става с помощта точона меценати. . . но вие със другаря Егоцентрист,вероятно никога не сте се опитвали да дадете своята лепта в това поприще. . . . .


от: Боян
публикувано: 07.12.2010 10:04:19 часа

\"АЗ\",го е казал най-добре и друго няма какво да se добави. ако се каже нещо повече от това,то ще да е за покривало. . . в същността,характера и стила на нашия Господ Исус Христос,такива движения,конгреси и събирания на \"богаташи\",са несъвместими с Христовото благовестие /Рим. 1:16/. . . от друга страна в \"религиозното християнство\",което е заменило,или по точно покварило,благовестието на Бога /Рим:1:1/ - такивa индуктивни човешки доктрини с лопата да ги ринеш. . . и накарая искам да кажа,че винаги когато се изпуска от фокус благовестието на Сина Му /Рим:19/ света със своята религия влиза и променя Извора на вестта,като покрива истинския образа на Исус Христос и показва Неговта сянка. . . но тка е било винаги. за това \"да\" за Исус Христос и \"не\" на християнството. . .


от: Elena
публикувано: 29.03.2010 09:22:35 часа

Намирам за недостойно и крайно неподходящо мнение като предишното. Дано този читател се замисли. Библията казва, че ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС не е за подиграване, ТОЙ е силен да защити делото и Словото Си, Той е праведен Съдия! Каквото сее човек, това ще и да пожъне. . .


от: az
публикувано: 04.02.2010 18:31:23 часа

Християни -бизнесмени е равностойно на дървено желязо , мед с калиев цианид , живи мъртавци. . . . Кога е срещата на Християните педофили ? А на Християните изнасилвачи , а на Християнските кучки ??? А, заедно сте измитите и калните свине с някоя и друга овчица дето сте я \"оклепали\" по ваш образ и подобие . . .


от: Elena dimitrova
публикувано: 31.10.2009 20:35:19 часа

Mnogo bjah nasarchena ot tazi statia, zastoto e vagno hristiani businessmeni da se sabirat zaedno v imeto na Gospod Isus Hristos! Taka te mogat da povlijjat na reformiraneto na ikonomikata ni.И з п р а т и   м н е н и е

Име:

E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box


ОЩЕ ОТ:   СЪБИТИЯ
Равнопоставеност и единство между евангелските деноминации в ОЕЦ
Бракът на фокус
Българското участие на конгреса Mission-Net в Ерфурт
Милосърдие на улицата – топла супа и парче хляб за бедните
Молитвена седмица за България – 9–15 януари
Проф. д-р Дечко Свиленов: България е на първо място в света по разпространение на християнска литература
Рождествен концерт 2011 г.
10 години „Нова вълна”
Дипломиране на випуск 2011 на ВЕБИ
Глобална лидерска конференция 2011 (Willow Creek)
„Християнското свидетелство и сблъсъкът на идеологии”
Австралийският пример на служение у нас
Операция „Жълти стотинки” в подкрепа на „Надежда за малките”
Двадесет години църква „Блага вест”
Ново християнско интернет радио у нас


05 Март 2012 г.
Съдът в Ню Йорк удължи правото на църквите да наемат училищни сгради за своите богослужения
Федералният апелативен съд отхвърли опита на Ню Йорк да забрани на църквите да провеждат своите богослужения в сградите на...
05 Март 2012 г.
Църковно служение осигурява помощ за сухите райони на Кения
Лодвар, Кения – Тревата отново е зелена заради дъждовете наскоро. Камили и огромни костенурки празнуват зеленото изобилие....
05 Март 2012 г.
Хората са по-слабо чувствителни към проблемите на християнството в сравнение с другите религии, смята директорът на Би Би Си
Марк Томпсън – генерален директор на Би Би Си, твърди, че хората проявяват много по-малка чувствителност по теми, свързани...
05 Март 2012 г.
Евангелско сдружение в Канада публикува доклад за въздействието на религиозното преследване върху децата
Евангелското дружество към Комисията за религиозна свобода в Канада публикува доклад с подробна информация за характера и ...
03 Март 2012 г.
Какви са религиозните и социални нагласи на британските християни през 2011 г.
Социологическо проучване на фондация „Ричард Докинс” (Великобритания) показва, че британските християни са с преобладаващо...
02 Март 2012 г.
Сирийските християни са поставени натясно, алармират правозащитници
Тъй като Сирия все повече се доближава до етапа, в който ще бъде обявена мащабна гражданска война, очертаващите се перспек...
02 Март 2012 г.
Открит е фрагмент от Новия завет, датиращ от 1. век
След откриването на фрагмент от Евангелието на Марк в Близкия изток, датиращ от 1. век, се появиха още две нови писмени на...
02 Март 2012 г.
Хавайска двойка използва изкуството като възможност да занесе духовна надежда в Япония
Десет месеца след като чудовищното земетресение от 9 степен по скалата по Рихтер и последвалото цунами опустошиха част от ...
01 Март 2012 г.
Проектът за Ноев ковчег в реални размери се сдоби със земя
Последното парче земя, необходимо за построяването на Ноев ковчег в реални размери, бе закупено наскоро в Уилямстаун, Кент...
01 Март 2012 г.
Фондация в защита на семейството започва петиция в защита на традиционния брак
След като правителството на Великобритания насрочи публични консултации за еднополовите бракове, през март 2012 г. Коалици...
01 Март 2012 г.
78-годишна християнка арестувана в Иран
Тайните служби в Иран вземат мерки срещу растежа на християнството и движението на домашните църкви в Иран и арестуват мно...
29 Февруари 2012 г.
Норвегия планира ролята на семейството да бъде поета от държавата
Норвежкото Министерство на семейството, децата и социалните въпроси предложи на правителството да въведе нови критерии за ...
29 Февруари 2012 г.
Изправен пред смъртта, известен пастор преосмисля значението на думата християнин
Вашингтон – Ед Добсън не се бои от смъртта, притеснява се как ще стигне до нея. Добсън е пастор с опит, политически актив...
28 Февруари 2012 г.
Учени твърдят, че постенето ни пази от алцхаймер и паркинсон
Според американски учени редовното постене може да предпази мозъка от дегенеративни болести. Изследователи от Националния ...
eXTReMe Tracker
 

www.evangelskivestnik.net © 2018 Студио 865. Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават