E-newsletter  |  RSS
Начало    |   История    |   Връзки    |   Контакти    |   е-вестник
Българско издание  |  English edition
Събота, 20.01.2018 г.
Търсене:

За Библията
Християнска мозайка
Събития
Интервю
Християнство и изкуство
Жената и вярата
Взаимоотношения
Някой каза: Да!
Написано от вас
История на българското протестантство
Преводите на българската Библия
Религия и право

Инсталирайте нашия toolbar!


Победоносен живот по време на развод (Част 4)


Уенди Биъри, 04.12.2008

<font color=red>Победоносен живот по време на развод (Част 4)</font>

Писмо от Анна


Не ми беше никак лесно да знам, че в поредицата статии за развода се говори за това, което преживях преди години. Когато минаваш през нещо подобно, нямаш усещането, че водиш победоносен живот. Да си разведен, е състояние, което разтърсва живота ти. Усещането е като да се намираш в битка, която няма край. Голямо предизвикателство е да извоюваш победи по пътя си. За мен това е смазващо преживяване. Понякога е такова и за приятелите ми, тъй като стресът е неизбежен. На моменти става непоносимо, друг път не е чак толкова зле, но винаги съм под напрежение. Действителността, с която съм принудена да се справям всеки ден, е болезнена и изтощаваща. Представи си (ако имаш деца), че трябва да прекараш ваканцията без децата си или да отидеш на църква, където другите деца участват в хвалението и в различни програми, но не и твоето. То отсъства, защото трябва да прекара почивните дни с баща си. Сега си представи, че то дори няма желание да ходи при него. Когато бившия ти съпруг води покварен начин на живот, а ти си принуден да поставяш детето си в ситуация, която иначе не би допуснал, ако имаше право на избор, се поражда силно чувство за вина и усещане за безизходица. Сега си представи и че в дома ти постоянно нещо се разваля, но няма кой да го поправи, особено понеже не можеш да платиш за поправката.


В повечето случаи хората не разбират какво е да понасяш последиците от развода. Често ми дават наставления, какво трябва или не трябва да правя. Малцина са онези, които се молят с мен за мъдрост, изслушват ме с любов и ме подкрепят. Уенди Биъри винаги ме изслушва и подкрепя и за мен това е огромно благословение. Одобрението й, че се справям добре в ситуацията, е ценно и насърчително за мен. Това ми дава стимул да се фокусирам върху нещо положително, когато нещата се усложнят или ми се струва, че съм се провалила.


Ако ти е трудно да се справяш с проблемите на твоя развела се приятелка, по-добре й кажи: „Ще се моля за теб, но в момента съм объркана и не знам дали ще съм добър слушател” или пък й признай, че можеш да й отделиш само 10 минути. Така е много по-добре, отколкото да се стигне дотам, че да ти дойде до гуша от нея и повече да не й говориш. Когато някой постъпи неправилно, извинението помага и на двете страни и е много по-добро решение, пред това да се избягва ситуацията и да се изгубва приятелството. Говоря от личен опит.


Нуждая се приятелите ми да прекарват повече време с мен, да се виждаме през седмицата и особено в събота, когато оставам съвсем сама, тъй като синът ми отива при баща си. Телефонните обаждания и имейлите помагат много, но не могат да заместят живата връзка. Да, имам нужда от почивка, когато остана сама и не е нужно да се грижа за сина си, но ще ми е много приятно да се разходя, да отида на кафе или да изгледам филм с приятели.


Самотата може да доведе до друг проблем – да си търсиш мъж, който да запълни празнотата в теб. Много разведени жени бързат преждевременно да се омъжат повторно. Смятам, че това се дължи най-вече на факта, че търсят да открият идентичността си в някой друг, но не и в Бог и така се опитват да запълнят нуждата от общуване. Изглежда, че съществува очакването от околните жената да се омъжи повторно след известен период от време. Носи се неизказаното мнение, че нейните изисквания явно са прекалено големи или явно нещо не е наред с нея, щом не може да си намери отново съпруг. В моя случай истината е, че Господ не ми е дал свободата дори и да си помисля да се срещам с някой мъж. Повечето мъже, които срещам, са емоционално незрели и имат много неща, с които трябва да се справят, преди дори да се опитат да завържат връзка с някого. По-безопасният избор е да останеш несемеен, особено ако имаш деца, които са изложени на несигурност с другия си родител. Това означава да носиш кръста си и да се отречеш от себе си, но и наградата си струва, щом Бог иска това от теб. Ако имаш приятелка, която е разведена, моля те, не повдигай пред нея въпроси, свързани със секса. Може да се окаже трудно за нея да запази мислите си чисти, особено след като човек е имал интимна връзка със съпруга си. Ако имаш приятелка, която е разведена, не е нужно да се нагърбваш с всичките й проблеми. Питай я как е, моли се с нея Бог да й дава мъдрост и да й показва, че Той е нейният съпруг (Бог ми откри това по невероятен начин), и жертвай малко от времето си, за да се срещаш с нея и да разговаряте – това ще я благослови изключително много и вероятно ще й помогне да се справи добре със ситуацията. Имаме привилегията и отговорността да споделяме един с друг вълненията си и въпросите си. Възможно е да съществува някой неудобен въпрос, но ако е бъде повдигнат внимателно, с любов и с Божията мъдрост, и двете приятелки ще израснат като личности.


Моля се Божите благословения да ви съпътстват в подобни ситуации и да виждаме все повече хора, които водят победоносен живот до деня, когато Исус дойде и разводът не съществува!


« назад

Сподели във Facebook Bookmark and ShareМ н е н и я

от: galya
публикувано: 06.03.2010 16:54:50 часа

здравейте, благодаря ви за страхотната статия, аз съм разведена и напълно споделям написаното за развода и повторния брак. Благодаря на Бог за силата която ми дава, за да взема верното решение за себе си и дъщеря си -да се отрека от себе си и да Го последвам с цялото си сърце, щастлива съм и благодарна на Бог че ми помогна да направя този избор, има много благодат когато се смирим пред Него и приемем волята Му! Бъдете благословени, всички които пишете за тези проблеми и всички, които минавате пред тези изпитания . . . моля се за всички вас да имате смелостта да се покорите на истината и тя да ви направи свободни !


от: somebody
публикувано: 22.09.2009 12:44:33 часа

Невероятно много се дразня на хора, които се мъчат да извадят съчицата в окото на ближния си, а не виждат гредата в своето!


от: somebody
публикувано: 22.09.2009 12:42:51 часа

\"повторния брак може да ти коства спасението, защото започваш живот в грях на прелюбодейство\" и \"Пред Бога всеки който е сключил брак веднъж и завинаги има само един брачен партньор - така че нека всеки да остане твърд и непоколебим във вярата си!!\" Чувате ли се какво говорите?!Познавам доста хора, определящи себе си като \"вярващи\". В началото им се възхищавах и си мислех, че наистина се стараят да живеят според Божиите повели, но все повече се убеждавам, че са много по-зле от хората от света, както ги наричат. Кой вярващ човек би сключил брак без любов към партньора си, а в същото време анатемосва \"грешниците\"?!


от: П. Костова
публикувано: 08.04.2009 14:12:44 часа

Напълно съм съгласна и подкрепям сестрата и мнението брат Б. Николаев. Бракът е за цял живот и ако все пак се разруши, за потърпевшия съпруг и децата е тежко изпитание, но аз знам, че ако живеем по Божиите стандарти и наредби, Бог дава сили да издържим до края. Никога не трябва да забравяме, че повторния брак може да ти коства спасението, защото започваш живот в грях на прелюбодейство. В Библията ясно се казва, че напуснатия трябва да остане сам или да се помири със съпруга/та си.


от: Борислав Николаев
публикувано: 02.01.2009 08:44:45 часа

Здравейте!Аз съшо съм преминал през подобно изпитание - разведох се тъй като съпругата ми не искаше да живее с вярващ мъж , макар че бяхме женени от 23 години и имаме две прекрасни деца, които живеят и работят в момента в САЩ. Аз не исках да се развеждаме и много и се молих да не прави такава фатална стъпка, но в случая света нандделя - със съблазните, със измамнта свобода която дава - всеки да прави каквото си иска!!!Жена ми не е вярваща и много години се противеше на Бог - ходеше при екстрасенси и врачки, които и повлияха може би най-много за да вземе такова решение. Аз обаче мога да дам само един съвет на тази сестра - да продулжава да се моли за съпруга си и да вярва че Бог ще се докосне до сърцето му - ако искрено вярва в Бог - Той на времето си ще завърне мъжа и при нея!!!Само трябва да вярва и да се моли - Исус Христос е победил сатана на кръста - тя е повече от победител в тази духовна война - защото тя в същност се бори не против плътта а против духовните сили на тъмнината и мрака - не се отчайвай мила сестро!!! Вдигни глава и погледни към Исус Христос!!!Няма такава сила или власт която да ни повали - Бог ни е дал сила и власт и ние трябва да вярвамв в това!Възхищавам се на такива жени, които остават вярни на съпруга си и не търсят друг мъж!В Новия завет Исус казва:Това което Бог е съчетал, човек да го не разлъчва!!Пред Бога всеки който е сключил брак веднъж и завинаги има само един брачен партньор - така че нека всеки да остане твърд и непоколебим във вярата си!!И з п р а т и   м н е н и е

Име:

E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box


ОЩЕ ОТ:   ВЗАИМООТНОШЕНИЯ
Християнското семейство
Християнското семейство
Святост и чистота преди брака
Какво са загубили мъжете днес
Женени за цял живот
Отровата, наречена малоценност
Човешката зависимост
Семейството – Божият план за нас
Действие = действие, или как да общуваме с децата си по-пълноценно
Важно!
Не обезсърчавайте децата си – обучавайте ги
Страдащото дете
Всяко дете иска семейство
Всяко дете иска семейство
Дразним ли децата си?


05 Март 2012 г.
Съдът в Ню Йорк удължи правото на църквите да наемат училищни сгради за своите богослужения
Федералният апелативен съд отхвърли опита на Ню Йорк да забрани на църквите да провеждат своите богослужения в сградите на...
05 Март 2012 г.
Църковно служение осигурява помощ за сухите райони на Кения
Лодвар, Кения – Тревата отново е зелена заради дъждовете наскоро. Камили и огромни костенурки празнуват зеленото изобилие....
05 Март 2012 г.
Хората са по-слабо чувствителни към проблемите на християнството в сравнение с другите религии, смята директорът на Би Би Си
Марк Томпсън – генерален директор на Би Би Си, твърди, че хората проявяват много по-малка чувствителност по теми, свързани...
05 Март 2012 г.
Евангелско сдружение в Канада публикува доклад за въздействието на религиозното преследване върху децата
Евангелското дружество към Комисията за религиозна свобода в Канада публикува доклад с подробна информация за характера и ...
03 Март 2012 г.
Какви са религиозните и социални нагласи на британските християни през 2011 г.
Социологическо проучване на фондация „Ричард Докинс” (Великобритания) показва, че британските християни са с преобладаващо...
02 Март 2012 г.
Сирийските християни са поставени натясно, алармират правозащитници
Тъй като Сирия все повече се доближава до етапа, в който ще бъде обявена мащабна гражданска война, очертаващите се перспек...
02 Март 2012 г.
Открит е фрагмент от Новия завет, датиращ от 1. век
След откриването на фрагмент от Евангелието на Марк в Близкия изток, датиращ от 1. век, се появиха още две нови писмени на...
02 Март 2012 г.
Хавайска двойка използва изкуството като възможност да занесе духовна надежда в Япония
Десет месеца след като чудовищното земетресение от 9 степен по скалата по Рихтер и последвалото цунами опустошиха част от ...
01 Март 2012 г.
Проектът за Ноев ковчег в реални размери се сдоби със земя
Последното парче земя, необходимо за построяването на Ноев ковчег в реални размери, бе закупено наскоро в Уилямстаун, Кент...
01 Март 2012 г.
Фондация в защита на семейството започва петиция в защита на традиционния брак
След като правителството на Великобритания насрочи публични консултации за еднополовите бракове, през март 2012 г. Коалици...
01 Март 2012 г.
78-годишна християнка арестувана в Иран
Тайните служби в Иран вземат мерки срещу растежа на християнството и движението на домашните църкви в Иран и арестуват мно...
29 Февруари 2012 г.
Норвегия планира ролята на семейството да бъде поета от държавата
Норвежкото Министерство на семейството, децата и социалните въпроси предложи на правителството да въведе нови критерии за ...
29 Февруари 2012 г.
Изправен пред смъртта, известен пастор преосмисля значението на думата християнин
Вашингтон – Ед Добсън не се бои от смъртта, притеснява се как ще стигне до нея. Добсън е пастор с опит, политически актив...
28 Февруари 2012 г.
Учени твърдят, че постенето ни пази от алцхаймер и паркинсон
Според американски учени редовното постене може да предпази мозъка от дегенеративни болести. Изследователи от Националния ...
eXTReMe Tracker
 

www.evangelskivestnik.net © 2018 Студио 865. Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават