E-newsletter  |  RSS
Начало    |   История    |   Връзки    |   Контакти    |   е-вестник
Българско издание  |  English edition
Събота, 20.01.2018 г.
Търсене:

За Библията
Християнска мозайка
Събития
Интервю
Християнство и изкуство
Жената и вярата
Взаимоотношения
Някой каза: Да!
Написано от вас
История на българското протестантство
Преводите на българската Библия
Религия и право

Инсталирайте нашия toolbar!


Небесният мъж посети България


ЕВ, 30.04.2008

<font color=red>Небесният мъж посети България</font>

Брат Юн (Небесният мъж, както го наричат) гостува в България от 19 до 27 април. През това време той обиколи много градове, в които бяха организирани общо 13 събирания.


В България до момента той беше познат само от отпечатаната история в книгата «Небесния мъж», но през изминалите дни християните имаха възможността лично да слушат свидетелството на живота му.


„Вдъхновяващ разказ за живота на един непоколебим християнин от домашните църкви в Китай. Книгата звучи като съвременна версия на Деяния на апостолите. Тя е жизнено необходима за западните спящи църкви”, пише като отзив д-р Марк Стиби, автор на книгата „Да мислим ясно за съживлението”. Крайно драматичната история Небесният мъж разказва за това, как Бог взема полуумряло от глад момче от бедно село в провинция Хенан и въпреки жестоката съпротива го употребява мощно да проповядва Евангелието. Брат Юн е един от лидерите на Китайската домашна църква – човек, който въпреки младостта си дълги години е изтезаван в затвора заради вярата.


Вместо да се фокусира върху множеството чудеса и страдания, които е преживял, Юн предпочита да изтъкне характера и красотата на Исус. Сега Небесният мъж живее заедно със семейството си в Германия, но продължава да пътува по света. Синът му, който е на 24 години,  е младежки пастор в една църква там. Дъщеря му учи в гимназия.


Организатори на посещението на Небесния мъж у нас бяха Съюзът на евангелските петдесятни църкви и мисията AVC – Швейцария, с ръководител Даниел Хофер, който беше заедно с брат Юн в България.


 


Tи си страдал много... Говориш за страданието като за превилегия. Изглеждаш спокоен и щастлив. На какво точно се дължи това?


Радостта е дар от Бога. Тя трябва да съпътства всеки, който е станал ученик на Христос. Когато страдаш заради вярата си в Бога, това вече е щастие! Радостта няма нищо общо с обстоятелствата. Когато Исус е носел кръста Си, Той е знаел радостта от идващата слава.


Можеш да решиш дали да бъдеш щастлив, или да бъдеш обезкуражен, нещастен и съсипан! Въпрос на избор е! Можеш да избереш дали да се ядосваш, или да предадеш проблемите си на Исус и да продължиш да бъдеш щастлив. Ето защо, ние, като Христови ученици, искаме да живеем различен начин на живот в света. Нали помните как Павел е пял в затвора? Докато е бил в окови, е хвалел Бог.


В опасност ли си за живота си сега?


От кого да съм в опасност? Най-голямат опасност е дяволът, а вторият ми враг съм си аз, моята плът. Затова искам всеки ден да се обличам с доспехите на Исус чрез молитва.


Как се възприема в Китай фактът, че китаец става християнин ?


В Китай обикновено е разпространена идеята: един християнин повече – един китаец по-малко. Ако си християнин в Китай, значи не си китаец. Не си признат там.


Каква е разликата между църквите в Китай и църквите в Европа?


Сякаш западните църкви са много дейни в пастируването на новоповярвалите хора; в грижата за тях. В Китай учим хората как да бъдат мисионери и ги изпращаме на мисии.


Хората от Запада отиват на църква и с желанието да бъдат посетени и изпълнени със Святия Дух. Те са много силни в църквата, но не излизат навън да проповядват Божието слово. В Китай приемаме силата на Святия Дух като сила да отидем навън и да доведем изгубените души при Христос.


Малко ми се струва различен и начинът, по който се приема фактът, че сме повярвали в Христос. На Запад хората сякаш водят човека, който не вярва в Исус, в църквата, докато ние извършваме нещата по обратен ред: водим вече утвърдени във вярата ученици на Исус в домовете на тези, които не познават Бог. Там вярващите запознават невярващите с Исус.


В проповедта ясно беше поставена границата между ученик на Христос и вярващ в Христос. Къде се крие основната разлика?


Ако вярваш в Исус, имаш вечен живот. Но, ако искаш да бъдеш последовател на Исус; Негов ученик, трябва да си готов да платиш висока цена. Всеки може да стане вярващ, но не всеки вярващ иска да бъде ученик. Ученикът носи кръста си всеки ден и следва Исус. Учениците имат отношение към Великото поръчение, оставено от Христос – да бъдат тези, чрез които Божието царство нараства, а не да строят нови църкви.


Вярващият човек стъпва на думите от Йоан 3:16, където се казва, че Бог е дал Единствения си Син, за да не погине никой, който вярва в Него.


Вярвам, че тези вярващите трябва да са готови и да пострадат за разпространение на Евангелието по краищата на земята. Така ще могат да бъдат живото свидетелство какво означава да бъдат истински последователи на Христос.


Как виждаш църквите в България?


Молитвата ми е църквите в България да възкръснат. Нека Бог да издигне младо поколение от ученици, които желаят да платят нужната цена, за да станат свидетели за Христос. В миналото са били оказвани външни влияния върху църквата. Сега виждам ново бъдеще. Бог ще благослови църквата и тя ще стане способна да помага и да изпраща хора в други страни.


Не се моля само за съживление в България! Моля се за възкресяване на българската църква, която да започне да изпраща хора, които носят Евангелието!


 


« назад

Сподели във Facebook Bookmark and ShareМ н е н и я

от: Стефан Боюклиев
публикувано: 23.10.2009 09:30:07 часа

Имах възможност да пътувам повече от седмица с брат Юн и групата за благовестие в България. Посещавах и аз градовете и църквите където отсядаха и служеха. Благословен съм от искренността и добротата на този съвременен мъченик и апостол на Христос. Усмивката не слизаше от лицето му. Радваше се на шума на вятъра, звука на птиците и на всичко около него. Има много да учим и да знаем как да сме доволни на даровете, които Бог ни дава. Нека споделяме свидетелството му и се насърчим в устояването му в Бога. Да сме готови на същото!


от: Joy
публикувано: 25.06.2008 09:09:21 часа

Направо е страхотно, че този човек е бил по нашите църкви. Случайно разбирам сега от тук за неговото посещение. Надявам се друг път да има някъде обявяване на посещенията на такива помазани служители на Господа, така че наистина всички църкви да могат да чуят от Него и да се съживяват все повече и да носят повече плод.


от: Ruth
публикувано: 02.05.2008 22:27:07 часа

Edno mnogo nasarchavasto interview! Naistina, nebesniat maj pokazva haraktera i krasotata na ISUS - tova sa hristijani, koito chrez stradanieto si gradjat Bojieto Zarstvo!И з п р а т и   м н е н и е

Име:

E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box


ОЩЕ ОТ:   ИНТЕРВЮ
Молитвата
Църква и държава
Църква и държава
Дискусия „Досиетата на ДС – повод за страдание и/или покаяние в евангелските църкви”
Дискусия „Досиетата на ДС – повод за страдание и/или покаяние в евангелските църкви”
Дискусия „Досиетата на ДС – повод за страдание и/или покаяние в евангелските църкви”
Дискусия „Досиетата на ДС – повод за страдание и/или покаяние в евангелските църкви”
В страданието Христос ни носи на ръцете Си
Нов буквален превод на Новия завет
Божите чудеса днес
Карандила – Планината на преображението
„Да си християнин, се иска издръжливост”
Християнството като взаимоотношение с Бога - Троицата
Християнството като взаимоотношение с Бога
Трафикът на хора – съвременното робство


05 Март 2012 г.
Съдът в Ню Йорк удължи правото на църквите да наемат училищни сгради за своите богослужения
Федералният апелативен съд отхвърли опита на Ню Йорк да забрани на църквите да провеждат своите богослужения в сградите на...
05 Март 2012 г.
Църковно служение осигурява помощ за сухите райони на Кения
Лодвар, Кения – Тревата отново е зелена заради дъждовете наскоро. Камили и огромни костенурки празнуват зеленото изобилие....
05 Март 2012 г.
Хората са по-слабо чувствителни към проблемите на християнството в сравнение с другите религии, смята директорът на Би Би Си
Марк Томпсън – генерален директор на Би Би Си, твърди, че хората проявяват много по-малка чувствителност по теми, свързани...
05 Март 2012 г.
Евангелско сдружение в Канада публикува доклад за въздействието на религиозното преследване върху децата
Евангелското дружество към Комисията за религиозна свобода в Канада публикува доклад с подробна информация за характера и ...
03 Март 2012 г.
Какви са религиозните и социални нагласи на британските християни през 2011 г.
Социологическо проучване на фондация „Ричард Докинс” (Великобритания) показва, че британските християни са с преобладаващо...
02 Март 2012 г.
Сирийските християни са поставени натясно, алармират правозащитници
Тъй като Сирия все повече се доближава до етапа, в който ще бъде обявена мащабна гражданска война, очертаващите се перспек...
02 Март 2012 г.
Открит е фрагмент от Новия завет, датиращ от 1. век
След откриването на фрагмент от Евангелието на Марк в Близкия изток, датиращ от 1. век, се появиха още две нови писмени на...
02 Март 2012 г.
Хавайска двойка използва изкуството като възможност да занесе духовна надежда в Япония
Десет месеца след като чудовищното земетресение от 9 степен по скалата по Рихтер и последвалото цунами опустошиха част от ...
01 Март 2012 г.
Проектът за Ноев ковчег в реални размери се сдоби със земя
Последното парче земя, необходимо за построяването на Ноев ковчег в реални размери, бе закупено наскоро в Уилямстаун, Кент...
01 Март 2012 г.
Фондация в защита на семейството започва петиция в защита на традиционния брак
След като правителството на Великобритания насрочи публични консултации за еднополовите бракове, през март 2012 г. Коалици...
01 Март 2012 г.
78-годишна християнка арестувана в Иран
Тайните служби в Иран вземат мерки срещу растежа на християнството и движението на домашните църкви в Иран и арестуват мно...
29 Февруари 2012 г.
Норвегия планира ролята на семейството да бъде поета от държавата
Норвежкото Министерство на семейството, децата и социалните въпроси предложи на правителството да въведе нови критерии за ...
29 Февруари 2012 г.
Изправен пред смъртта, известен пастор преосмисля значението на думата християнин
Вашингтон – Ед Добсън не се бои от смъртта, притеснява се как ще стигне до нея. Добсън е пастор с опит, политически актив...
28 Февруари 2012 г.
Учени твърдят, че постенето ни пази от алцхаймер и паркинсон
Според американски учени редовното постене може да предпази мозъка от дегенеративни болести. Изследователи от Националния ...
eXTReMe Tracker
 

www.evangelskivestnik.net © 2018 Студио 865. Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават