E-newsletter  |  RSS
Начало    |   История    |   Връзки    |   Контакти    |   е-вестник
Българско издание  |  English edition
Събота, 25.11.2017 г.
Търсене:

За Библията
Християнска мозайка
Събития
Интервю
Християнство и изкуство
Жената и вярата
Взаимоотношения
Някой каза: Да!
Написано от вас
История на българското протестантство
Преводите на българската Библия
Религия и право

Инсталирайте нашия toolbar!


Европейският съюз подкрепя комунистическата партия


Виктор Костов, 28.04.2006

<font color = red>Европейският съюз подкрепя комунистическата партия</font>

Преди няколко дни (на 13 април 2006 г.) прочетох новината, че Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) осъдил България. Когато чуя такава новина, обикновено се радвам за това, че справедливостта е възтържествувала, тъй като българската държава има сериозни заслуги в нарушението на човешките права и ЕСПЧ помага за промяната на това положение. В този случай обаче не беше така. Българската държава е била осъдена за това, че съдът е отказал регистрация на БКП (Българска комунистическа партия}. Мотивите за отказ на регистрация на комунистическата партия, така както са посочени в новината, са напълно основателни – комунистическата партия е посочила в целите си “революционна промяна на обществения строй”. Фактът, че това решение идва от Европейския съд, е тревожно.


Три са факторите за тревога. На първо място, личи неразбирането на Европейският съд за това, какъв е характерът на комунистическата доктрина и практика. А именно – фанатизирана атеистична секта, която цели отхвърлянето на конституционно установения строй, за да наложи общество управлявано от пропагандна реалност, винаги насочена срещу християните и тяхната вяра. Доказателство за това не е само българската и източноевропейската история, но и съвременен Китай, Северна Корея, Куба, Виетнам. За да не се повторят миналото и съвременният опит за налагането волята на комунистическите организации на цялото общество, би трябвало страни, преживели този режим, да могат да ограничават законово подобни организации, които търсят с насилие да наложат своя диктатура. В този смисъл решението на българския съд е напълно законно и исторически издържано.


От комунистическия строй пострадаха и християните, които бяха подложени на фарсови процеси, гонения, интернирания и инфилтриране на агенти предатели в редовете на редовите вярващи и техните събрания.


Всяко нещо, което е благородно, човечно, чисто, християнско, бе станало цел на унищожение от комунистическата партия и нейните слуги. Комунистическият строй деформира националния характер на българите и изкриви представата за християнство. Това стори във всяка страна, в която бе установен, воден от комунистическа партия и неин вожд. Целият народ бе заставен не само да отдава почести по манифестации на „вождове”, но и да извършва реални актове на идолопоклонство.


Хората на възраст над 30 години си спомнят помпозните и глупави манифестации пред трибуни с хора, които гледат мрачно, живеят затворен и охолен живот и привидно търсят да наложат на целия свят диктатура на пролетариата. Ухилени тълпи под строй крещяха “Вечна дружба”, “КПСС–БКП”, “Слава на Партията” и други подобни идиотизми.


Комунизмът роди безумието на цяло едно общество, което се опитваше да наложи на себе си и на всеки свой член идеята за свят без Бога. Това общество, в което на хората се тръбеше, че Исус Христос е измислена личност, роди и безпомощността на посткомунистическото българско общество да се справи достойно с проблемите си. Безбожието насърчава лошите черти в човешката природа: безхарактерност, нагаждачество, подлизурковщина, злоба и уреждане на себе си на всяка цена.


Комунистическата партия бе една култова организация, метастаза, която се нагоди към условията на посткомунизма.


Нетърпимостта към всяко различно мнение e досадно явление във всекидневието на българите и до ден днешен. Тази нетърпимост е плод на сведените до изкуство комунистически методи на пропаганда и промиване мозъците на хората. Ето тези разсъждения, основани на преживени и изпитани исторически факти, явно са чужди на Европейския съд по правата на човека. Нещо повече: защитник на ценности на Европейския съюз като идеологическа и политическа система, Съдът по правата на човека изразява своето неразбиране и дори подкрепа за комунистическата идеология. Как? Като не разпознава явното противообществено настроение на тази организация, не отчита нейното доказано противообществено минало и я поставя на равни начала с всички останали политически и обществени организации.


Това положение ни поставя пред задължението като християни да се подготвим за всякакви изненади с промените, които разширяването на Европейския съюз ще наложи на църквите и в областта на свободата на вярата и нейното изразяване. Политическите промени от присъединяването на източноевропейските страни към съюза имат много положителни страни. Такива са налагането на стриктни изисквания за спазване на демократичните ценности и придържането към правилата на свободното общество не само на думи, а и на практика. Заедно с това обаче виждаме налагането от Брюксел на един бюрократичен мироглед, който много прилича на октопода на държавно-партийния апарат от времето на комунизма, който държеше да владее цялата личност, дори и вярата и душата на хората. На второ място, за да участва в по-голямата общност на европейските народи, България ще трябва да се раздели с част от суверенитета си.


Имайки предвид срастването на властта с организираната престъпност, това има своите силни и положителни страни – външните фактори ще изискват сигурност и ред и ще се стремят да ограничат намесата на престъпността в легитимната власт. От друга страна обаче, всеки опит за оригинално и независимо решаване на въпроси от обществения и културния живот ще бъде белязан с намесата на паневропейската бюрокрация, която едва ли ще съчувства на конкретните хора и ситуации в отдалечените провинции на новата европейска империя. Признаването на комунистическата партия по съдебен ред в резултат на изпълнение на решението на Европейския съд по правата на човека едва ли ще върне комунизма в България. За много хора обаче, включително за мнозина християни, това решение показва липсата на чувствителност на европейските структури. Показва и че вътрешният за обществото ни стремеж към самостоятелно противопоставяне на античовешка идеология като комунистическата ще подлежи на одобрение от хора, които не са се докосвали да плодовете на този атеистичен фанатизъм.


Това e повод за загриженост и молитва.


« назад

Сподели във Facebook Bookmark and ShareМ н е н и я

от: promise
публикувано: 08.09.2017 23:09:20 часа

Мы выдаем кредит на 2'' вам нужно финансовой помощи займа? Мы хотели бы помочь, если мы можем, и если вам это нужно. Мы являемся зарегистрированной частным кредитором, и мы предоставляем личные и корпоративные финансы во всем мире годовая процентная ставка 2''. Пожалуйста, обратите внимание, мы являемся с понедельника по пятницу в рабочее время с 9:00 утра до 5:45 вечера (UTC / GMT + 8 часов) для ваших финансов. Пожалуйста, напишите нам. Спасибо вам, потребительские кредиты, финансирование, Главная улучшение финансирования предприятий, кредит финансирования, ипотечного кредитования электронной почты (fastloanstransfer2017office@gmail. com)


от: promise
публикувано: 08.09.2017 23:08:32 часа

Мы выдаем кредит на 2'' вам нужно финансовой помощи займа? Мы хотели бы помочь, если мы можем, и если вам это нужно. Мы являемся зарегистрированной частным кредитором, и мы предоставляем личные и корпоративные финансы во всем мире годовая процентная ставка 2''. Пожалуйста, обратите внимание, мы являемся с понедельника по пятницу в рабочее время с 9:00 утра до 5:45 вечера (UTC / GMT + 8 часов) для ваших финансов. Пожалуйста, напишите нам. Спасибо вам, потребительские кредиты, финансирование, Главная улучшение финансирования предприятий, кредит финансирования, ипотечного кредитования электронной почты (fastloanstransfer2017office@gmail. com)


от: niki
публикувано: 25.07.2010 15:16:32 часа

Ne na komunizma.


от: :)
публикувано: 12.12.2009 15:54:57 часа

Ani ti dobre li si ili kakvo?Kakav komunizam,kakvi 5lv. Zaradi takiva kato teb 6te propadne tazi darjava.


от: Александър Л Ф
публикувано: 09.09.2009 12:58:49 часа

НИКОЛОВ донякъде след като поразмислих има нещо вярно в твоето мнение. Това червнео народно царство е докарало много тирания и масови безцелни и безмислени убийства, както и гонения на християни. Докато по времето на студената война синьото царство му се е противопоставяло. Сега в днешно време забелязвам обаче, как това синьо постепено става лилаво. Няколко факта - 1. глобализация(възможност за контрол на света) 2. Държавата майка на синьото царство(променянене на коснтитуцията - махане на тези текстове, които са взети от библията също и иск за промяна на валутата на която е изписано на американски \"Ние вярваме в господ\". ) 3. обществения ред (нарушаване на семейството като идеал и основна единица на обществото - възможността родителите да не осъществяват нужния контрол над децата си поради работното време и ангажименти на пазара на труда, закона не позволява наказание на детето с \"пръчка\", дискотеки за малолетни, свободен брак,засилен феминизъм) Сега като се замисля червеното може наистина да е някакъв символ - по римско време той е бил най-таченият цвят. Римляните са искали да владеят света. По тяхно време обаче доброто пак наделява и християнството става основна религия в империята. По-късно то също почервенява във времето на инквизицията до идването на протестанството,чийто приоми по-късно са използвани за лоши цели от секти. Тоест винаги има дух, който се опитва да заблуди и успява да заблуди хората в неверен път използвайки верния. Това наистина е дяволски приом. Така, че колкото и удари да е получавал под кръста, наистина може сега да се говори за оздравяване на смъртоносната рана . . . .


от: David
публикувано: 03.09.2009 18:44:10 часа

Емоциите не са добър съветник! Звяра?. . . микрочип666?. . . , що за глупости?! Казва се, че антихрист и сатана, това ще бъдат ЛИЧНОСТИ, а не накакъв \"компютър - 666\"!!! Това, което се случва е естествения процес на обновяване и усъвършенствуване на технологиите, продиктувани от глобализация и единството в света. Това е пътя към единна информациона система за света. Да, ще дойде време в което всички и всичко ще бъде с ципове, за да може да бъде гражданин на света. Който чип ще може да показва информация за всеки, кой си, къде си, здравословно състояние и т. н. ! Тогава няма да има никой къде да се скрие (защото съм чувал, че някой ще се опитат да се скрият в гори и пещери, . . . да, ама НЕ! Всеки тогава ще трябва да изповяда антихрис или звяра за спасител или бог на земята. Тогава и ще трябва да се приеме това, което ще ти бъде дадено благодарение на ТВОЯТА ИЗПОВЕД, или смърт поради не съгласие!. . . Така че, тук някои момченца са фледали много \"религиозн-комерсиални\" филми и пишат глупави и несъстоятелни неща!. . . Не бъдете глупави, никакъв \"звяр\" не е този \"чип\", а ТЕХНОЛОГИЯ!


от: Vesko
публикувано: 28.08.2009 11:47:22 часа

Без да искам да засегна автора на тази статия, ще кажа, че основната позиция, от която се изхожда в тази статия е съвършено невярна, защото Европейският съд по правата на човека не е институция в Европейския съюз. ЕСПЧ е съд към Съвета на Европа и макар двете организации да имат общи сфери на дейност, те са две напълно различни организации, създадени и съществуващи на съвършено различна основа. По темата дали да има комунизъм или не, мисля, че всеки трябва да отговори сам за себе си на този въпрос. Наистина това е идеология, която е имала много пагубни икономически и най-вече духовни последици. Не съм сигурен обаче дали забраната на комунистическата партия е най-добрият начин да се \"бориш\" срещу нейната идеология.


от: ergun
публикувано: 13.11.2008 13:52:56 часа

koito var6i Bojiata volia,prebadva do veka.


от: Ani
публикувано: 14.10.2008 21:19:36 часа

radvam se 4e ima kom partii v BG SAMO KOMUNIZMA SHTE OPRAVI NESHTATA ,KOITO IZLQZOHA IZVAN KONTROL,SHTE MI SE DA DOJIVEQ DA VIDQ KAK SE KONFISKUVA KRADENOTO OT BG MUTRITE V POLZA NA DARJAVATA I KAK IMAME nARODNA rEPUBLIKA bALGARIQ,A NE 4ASTNA MUTRENSKA REPUBLIKA 4ALGISTAN


от: stanka
публикувано: 24.08.2008 14:12:53 часа

Защо се учудваш,ИменноНОВИЯТ ВАВИЛОН/ЕС/под фалшив либерализъм и права на човека ще НАЛОЖИ най-страшната ДИКТАТУРА на човечеството!!!Гответе се за УЖАСНИ ГОДИНИ!!!Тиранът/АНТИХРИСТ/,като дойде на власт ще НАЛОЖИ със закон МИКРОЧИП 666!Ще има ГОНЕНИЯ!Който Не се поклони на ЗВЯРЯ/САТАНА/,ще бъде УБИВАН!!!А,който приеме чип666 ЗАВИНАГИ,е ЗАПЕЧАТАН за САТАНА иГУБИ ДУШАТА си!!!ИЗБОРЪТ Е ЧИЧЕН за ВСЕКИ!!! ДА НЕ КАЖЕТЕ,че НЕ ЗНАЕТЕ!!!


от: Николов
публикувано: 26.05.2008 21:36:13 часа

Червеното народно царство (звярът който излиза от морето - цветът му е червен) неговото число е 666! Смъртоностната му рана ще оздравее.И з п р а т и   м н е н и е

Име:

E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box


ОЩЕ ОТ:   РЕЛИГИЯ И ПРАВО
Семейството и християнското възпитание
Европейският съюз подкрепя комунистическата партия
ООН ОТСТЪПВА ОТ СВОБОДАТА НА РЕЛИГИЯТА КАТО ЧОВЕШКО ПРАВО
Даването и вземането на заеми – угодно ли е на Бог? (част 2)
Искат ли евангелските църкви свобода на религията?
Даването и вземането на заеми – угодно ли е на Бог?(част 1)
Свободата на съвестта като търговско понятие
Четири мита относно вярата и свободата на религията в България (част 2)
Четири мита относно вярата и свободата на религията в България (част 1)
Източникът на власт и свобода за църквата
СВОБОДАТА НА РЕЛИГИЯТА И ДЪРЖАВНИЯТ ИДОЛ


05 Март 2012 г.
Съдът в Ню Йорк удължи правото на църквите да наемат училищни сгради за своите богослужения
Федералният апелативен съд отхвърли опита на Ню Йорк да забрани на църквите да провеждат своите богослужения в сградите на...
05 Март 2012 г.
Църковно служение осигурява помощ за сухите райони на Кения
Лодвар, Кения – Тревата отново е зелена заради дъждовете наскоро. Камили и огромни костенурки празнуват зеленото изобилие....
05 Март 2012 г.
Хората са по-слабо чувствителни към проблемите на християнството в сравнение с другите религии, смята директорът на Би Би Си
Марк Томпсън – генерален директор на Би Би Си, твърди, че хората проявяват много по-малка чувствителност по теми, свързани...
05 Март 2012 г.
Евангелско сдружение в Канада публикува доклад за въздействието на религиозното преследване върху децата
Евангелското дружество към Комисията за религиозна свобода в Канада публикува доклад с подробна информация за характера и ...
03 Март 2012 г.
Какви са религиозните и социални нагласи на британските християни през 2011 г.
Социологическо проучване на фондация „Ричард Докинс” (Великобритания) показва, че британските християни са с преобладаващо...
02 Март 2012 г.
Сирийските християни са поставени натясно, алармират правозащитници
Тъй като Сирия все повече се доближава до етапа, в който ще бъде обявена мащабна гражданска война, очертаващите се перспек...
02 Март 2012 г.
Открит е фрагмент от Новия завет, датиращ от 1. век
След откриването на фрагмент от Евангелието на Марк в Близкия изток, датиращ от 1. век, се появиха още две нови писмени на...
02 Март 2012 г.
Хавайска двойка използва изкуството като възможност да занесе духовна надежда в Япония
Десет месеца след като чудовищното земетресение от 9 степен по скалата по Рихтер и последвалото цунами опустошиха част от ...
01 Март 2012 г.
Проектът за Ноев ковчег в реални размери се сдоби със земя
Последното парче земя, необходимо за построяването на Ноев ковчег в реални размери, бе закупено наскоро в Уилямстаун, Кент...
01 Март 2012 г.
Фондация в защита на семейството започва петиция в защита на традиционния брак
След като правителството на Великобритания насрочи публични консултации за еднополовите бракове, през март 2012 г. Коалици...
01 Март 2012 г.
78-годишна християнка арестувана в Иран
Тайните служби в Иран вземат мерки срещу растежа на християнството и движението на домашните църкви в Иран и арестуват мно...
29 Февруари 2012 г.
Норвегия планира ролята на семейството да бъде поета от държавата
Норвежкото Министерство на семейството, децата и социалните въпроси предложи на правителството да въведе нови критерии за ...
29 Февруари 2012 г.
Изправен пред смъртта, известен пастор преосмисля значението на думата християнин
Вашингтон – Ед Добсън не се бои от смъртта, притеснява се как ще стигне до нея. Добсън е пастор с опит, политически актив...
28 Февруари 2012 г.
Учени твърдят, че постенето ни пази от алцхаймер и паркинсон
Според американски учени редовното постене може да предпази мозъка от дегенеративни болести. Изследователи от Националния ...
eXTReMe Tracker
 

www.evangelskivestnik.net © 2017 Студио 865. Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават