E-newsletter  |  RSS
Начало    |   История    |   Връзки    |   Контакти    |   е-вестник
Българско издание  |  English edition
Петък, 19.01.2018 г.
Търсене:

За Библията
Християнска мозайка
Събития
Интервю
Християнство и изкуство
Жената и вярата
Взаимоотношения
Някой каза: Да!
Написано от вас
История на българското протестантство
Преводите на българската Библия
Религия и право

Инсталирайте нашия toolbar!


Искам


Ивайло Ябълкаров, 27.01.2006

<font color=red>Искам</font> Искам…
Често това е първата дума на едно проговарящо дете.
Искам… Може би това е думата, която най-често употребяваме през живота си.
Искам…


Какво искам? Искам е дума, която изразява силно желание, копнеж. Е, какво искам? Когато бях малък… Исках да порасна. Исках да бъда каубой. Исках да мога да правя каквото си искам. Исках скейтборд. Исках брат ми да ме слуша. Исках да бъда футболист. Исках да не нося очила. Исках да не ходя повече на уроци по пиано. Исках да не ходя на училище. Исках куче. Исках електронна игра… Искам… Ето, че пораснах малко, но моето искам остана. Исках компютър. Исках да пея в хвалението. Исках да стана юрист. Исках да имам много приятели. Исках кола. Исках да имам повече пари. Исках кучето ми още да е живо. Исках да порасна… Искам… Ето ме сега по-голям отпреди. Може би малко променен, но все още нося моето искам. Може би и то е малко променено, но пак е искам. Искам да мога да свиря. Искам да съм я срещнал вече. Искам да съм по-различен. Искам да карам кола. Искам да не ме е страх от високо. Искам да виждам в бъдещето. Искам да пътувам по света. Искам… Аз продължавам да раста. Аз продължавам да искам разни неща. Имам си моите искам, а вие? Искате ли и вие нещо? Ако и вие като мен имате списък с искам, нека се запитаме нещо: за какво ни е подарен животът? За да искаме разни неща за себе си? Какво иска Бог от мен? Бог е Този, Който може да отговори и да ми помогне да осъществя моите искам, но за това ли ни създаде? Какво иска Той от нас? Осъзнаваме ли, че повечето ни искам (поне моите) са свързани само с мен и моите желания? В най-важните, най-ценните неща за нас май няма място за никой друг? Няма място за хората около нас. Няма място за Бог. Затова ли ни създаде Бог и не е ли това егоизъм? Библията казва: Не се безпокойте за утре… (Мат. 6:34) Какво иска Бог от нас? Иска да отидем при Него: Елате, вие, които… (Мат. 11:28) Иска да вървим след Него: Върви след Мене… (Мат. 9:9) Иска да не се боим: Не бойте се, прочее… (Мат. 10:31) Иска да отидем при изгубените овце (Мат. 10:6). Иска да светим: Вие сте светлина… (Мат. 28:19, Марк 16:15) Бог иска няколко неща. И Бог има няколко искам. Струва ми се, че искам може да бъде и молитва. Ако ИСКАТЕ, можем да се помолим с нея: Боже мой, искам повече да се вслушвам в Твоя глас! Моля Те, Боже, искам да мога винаги да плача с тия, които плачат, и да се смея с тия, които се смеят. Искам да се науча да обичам така, както Ти ме обичаш. Да прощавам така, както Ти ми прости. Искам да Ти отделям повече от времето си и повече да Ти се доверявам. Искам да не се боя от бъдещето, от високото, от самотата, от тъмното, от хората… Моля Те, Боже, искам да Ти служа чрез всичките подарени от Теб дарби и таланти. Искам с целия си живот, поведение и взаимоотношения с хората да бъда свидетел за Теб. Моля Те, помогни ми моите “искам” да се превърнат в реалност. Амин! Някой е казал: “Да викаш към Господа само когато искаш нещо, е самонадеяност. Ти би трябвало да викаш към Него, за да питаш какво иска Той, а не за това, което искаш ти.” И каквото и да поискате в Мое име, ще го сторя… (Йоан 14:13)

« назад

Сподели във Facebook Bookmark and ShareМ н е н и я

от: Десислава
публикувано: 20.07.2010 09:54:27 часа

Здравейте! Искам да споделя с Вас \"отношенията\" ми с Бог. Като малко дете аз вярвах с цялата си душа в Нго, молих му се и се чувствах щастлива, че ме обича. Може би така ме беше научила майка ми. . . После тя починаа. Бях на 15. Ив този момент се отрекох от Него. Заради болката, заради страданието. . . Просто го прокълнах. Последваха тежки години за мен. депресии, мисли за самоубийство, баща ми също почина, трябваше да се грижа за болен близък. . . Така години наред. Докато станах майка. Имах тежка бременност. . . и раждане. В момента, в който трябваше да родя, се случи - Спешен случай, ще загубом бебето - Помолих се и сега сме живи и здрави. . . От тогава пак допуснах Бог в себе си, обичам го, вярвам му и се моля. . . От тогава животът ми пак е хубав и спокоен. Разказах това, просто защото преоткривам вярата в себе си от скоро. . . И моля Бог да е между хората и мен. . . всеки ден, всеки миг!


от: Монни
публикувано: 07.07.2009 23:28:08 часа

Ние хората сме странни никога не можем да оценим това , което имаме и никога не ни е достатъчно. Все искаме нещо независимо дали е важно или не и смешното е, че колкото по-трудно достъпно е и колкото повече жертви изисква ние толкова повече се стремим към него, потъпкваме всички около нас, прицелени там някъде на горе, забравили това, което всъшност имаме и на края, когато вече го получим идва момента за преглед на щетите . . . Какво като сме получили нещото. . . заслужавало ли си е цялото мъчене. . . едва ли. Човек трябва много хубаво да помисли какво наистина жвлае, има ли смисъл и дали няма да навреди на някой по този начин. Жалкото е, че хората разбират какво наистина искат прекалено късно и най-често е това което са имали, но безвъзвратно загубили в стремежа си към нещо безполезно . . .


от: Лилия
публикувано: 01.04.2008 11:41:16 часа

От толкова време постоянно искам нещо,но когато го получа вече не го искам. Струва ми се,че това е един затворен кръг и никога няма да изляза от него. Пожелавам нещо,правя каквото мога,за да го получа, а след това от страх или, защото осъзнавам, че не това е истинското ми желание се отказвам от него. Освен това желанията изискват жертви. Ние постоянно искаме, но в повечето случаи искаме за себе си, не за другите и често преследвайки собствените си желания нараняваме хората около нас или ги караме да страдат. Истински важно е човек да разбере НАИСТИНА КАКВО ИСКА преди да предприеме действия за осъществяването на всякакви моментни прищявки!


от: Данаил
публикувано: 30.03.2008 15:35:53 часа

Често пъти не знам какво искам вярно бог ми е давал много неща дори не знаех че той ми ги е давал знаех че на небето сигорно има бог но не знаех дали може да извъшва велики дела често пъти ходя подир греха защото се чуствам много пъти изкушаван от дявола аз съм още новоповярвал и не съм достатъчно силен във вярата си но се надявам един ден да стана един от истинските християни които истински вярват в бог и разбират какво искат искам едно нещо само едно да бъда отпечатан със святият дух и да си говоря с бог защото не съм сигурен дали наистина ми прощава греховете. това е бъдете благословенни


от: IVO
публикувано: 31.01.2006 21:20:26 часа

Приятели,нашият Господ ясно е говорил по вьпроса за искането:"Пьрво тьрсете Божието царство и Божията правда и всичко останало ще ви се прибави!" Ако сме християни нека да изпалняваме това, което Исус какзва:"И защо ми викате Господи, Господи и не варшите това , което казвам"?


от: irina
публикувано: 30.01.2006 13:13:44 часа

А когато искаме тривиални неща като здраве, семейство, дом - това не е ли потребно на всеки човек и къде са "границите" които не трябва да преминаваме за да не изглеждаме нахални? Нима е каприз да искаш всичко това?!


от: Александър
публикувано: 27.01.2006 19:56:28 часа

Човешките искания нямат граница. Както и човешките нужди. Това, което имаме никога не стига. Винаги ни е малко. Едни искат да имат лева за да преживеят този ден. Други петдесет за да могат да си плащат сметките по заведения. Други искат пет хиляди за кола. Други пък петдесетхиляди за съвсем нова луксозна кола. Ние искаме, но не знаем какво ни е потребно. Човек може и с много и с малко. Оцелели при самолетна катастрофа в Андите са преживяли със съвъсем малко, с подръчни неща,на които в цивилизацията не биха им обърнали даже внимание. Един от тях, с учудване констатирал, че притежава невероятни дарби да майстори различни предмети. Никой от тези хора, по време на своето скитане из планината, докато ги намерят спасителните екипи не е говорил за пари, планове и кариера, въпреки че повечето са били "делови" хора. Всеки е говорел за своите близки, смейство, спомняли са си роднини и приятели, дори и позабравените. Не знаем и да искаме, защото не знаем какво ни е потребно. Трябва да се случат и такива неща, за да разберем, какво всъщност трябва да искаме. Ние сме като деца и трябва да се доверим на Бог, защото единствено Той знае какво ни е потребно, преди още да сме Го помолили. Той ще изпълни нашите желания и няма да ни остави в беда. Ако искаме нещо и не го получаваме, трябва да се запитаме дали наистина това нещо ни е потребно или е поредния каприз на консуматорските ни желания. А не да виним Бог, че е несправедлив към нас.И з п р а т и   м н е н и е

Име:

E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box


ОЩЕ ОТ:   ХРИСТИЯНСТВО И ИЗКУСТВО
„Не само с хляб ще живее човек...”
Месианство по ноти
Музиката за Йешуа Месията – притегляне към небето
„Направено от ръцете на художник”
„Аз имам приятел”
Рембранд променя революционно представата за визуалния облик на Исус
Сиянието на Византия
Дяволът губи „делото на века” в най-новия християнски кинохит
Музикантите от Hillsong снимат филм за служението си
Послание през вековете
Нека режисьор на живота ни бъде Самият Бог!
Нов албум на „Хилсонг”
„Пробуждане” – балетен спектакъл, създаден по Откровението на Йоан
„Утешавайте, утешавайте людете Ми...“
Как да бъдеш мъж и баща по Божието сърце


05 Март 2012 г.
Съдът в Ню Йорк удължи правото на църквите да наемат училищни сгради за своите богослужения
Федералният апелативен съд отхвърли опита на Ню Йорк да забрани на църквите да провеждат своите богослужения в сградите на...
05 Март 2012 г.
Църковно служение осигурява помощ за сухите райони на Кения
Лодвар, Кения – Тревата отново е зелена заради дъждовете наскоро. Камили и огромни костенурки празнуват зеленото изобилие....
05 Март 2012 г.
Хората са по-слабо чувствителни към проблемите на християнството в сравнение с другите религии, смята директорът на Би Би Си
Марк Томпсън – генерален директор на Би Би Си, твърди, че хората проявяват много по-малка чувствителност по теми, свързани...
05 Март 2012 г.
Евангелско сдружение в Канада публикува доклад за въздействието на религиозното преследване върху децата
Евангелското дружество към Комисията за религиозна свобода в Канада публикува доклад с подробна информация за характера и ...
03 Март 2012 г.
Какви са религиозните и социални нагласи на британските християни през 2011 г.
Социологическо проучване на фондация „Ричард Докинс” (Великобритания) показва, че британските християни са с преобладаващо...
02 Март 2012 г.
Сирийските християни са поставени натясно, алармират правозащитници
Тъй като Сирия все повече се доближава до етапа, в който ще бъде обявена мащабна гражданска война, очертаващите се перспек...
02 Март 2012 г.
Открит е фрагмент от Новия завет, датиращ от 1. век
След откриването на фрагмент от Евангелието на Марк в Близкия изток, датиращ от 1. век, се появиха още две нови писмени на...
02 Март 2012 г.
Хавайска двойка използва изкуството като възможност да занесе духовна надежда в Япония
Десет месеца след като чудовищното земетресение от 9 степен по скалата по Рихтер и последвалото цунами опустошиха част от ...
01 Март 2012 г.
Проектът за Ноев ковчег в реални размери се сдоби със земя
Последното парче земя, необходимо за построяването на Ноев ковчег в реални размери, бе закупено наскоро в Уилямстаун, Кент...
01 Март 2012 г.
Фондация в защита на семейството започва петиция в защита на традиционния брак
След като правителството на Великобритания насрочи публични консултации за еднополовите бракове, през март 2012 г. Коалици...
01 Март 2012 г.
78-годишна християнка арестувана в Иран
Тайните служби в Иран вземат мерки срещу растежа на християнството и движението на домашните църкви в Иран и арестуват мно...
29 Февруари 2012 г.
Норвегия планира ролята на семейството да бъде поета от държавата
Норвежкото Министерство на семейството, децата и социалните въпроси предложи на правителството да въведе нови критерии за ...
29 Февруари 2012 г.
Изправен пред смъртта, известен пастор преосмисля значението на думата християнин
Вашингтон – Ед Добсън не се бои от смъртта, притеснява се как ще стигне до нея. Добсън е пастор с опит, политически актив...
28 Февруари 2012 г.
Учени твърдят, че постенето ни пази от алцхаймер и паркинсон
Според американски учени редовното постене може да предпази мозъка от дегенеративни болести. Изследователи от Националния ...
eXTReMe Tracker
 

www.evangelskivestnik.net © 2018 Студио 865. Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават