E-newsletter  |  RSS
Начало    |   История    |   Връзки    |   Контакти    |   е-вестник
Българско издание  |  English edition
Събота, 20.01.2018 г.
Търсене:

За Библията
Християнска мозайка
Събития
Интервю
Християнство и изкуство
Жената и вярата
Взаимоотношения
Някой каза: Да!
Написано от вас
История на българското протестантство
Преводите на българската Библия
Религия и право

Инсталирайте нашия toolbar!


Как да откриеш правилния за теб човек


Уенди Биъри, 17.06.2005

Обичам да работя с млади хора, които търсят Божията воля за живота си. Има много възможности за тях. Те трябва да вземат решения за цял живот, които определят какви ще станат, дали ще се оженят и за кого, какво искат да правят с живота си. Животът им е като отворена книга с много празни страници. Вълнувам се, когато мисля за красивите неща, които Бог иска да напише в тях, за да покаже славата Си на другите!

Най-важното решение, което взима човек след решението да следва Христос, е за кого да се ожени. Това решение може да запълни живота ти или да разруши сърцето ти. Може да звучи стресиращо, но е така.
А как да знаем дали въпросният човек е правилният? Има ли формула, която да определя дали някой е доживотният ти партньор?
Вярвам, че има някои основни принципи, които ще ни помогнат да вземем това решение.
Първо, ние трябва да осъзнаем, че любовта е решение. Може да си привлечен от някого, който не е вярващ, или от човек със сериозни проблеми, които подлежат на разрешаване; или от някого, чиито цели за живота са напълно различни от твоите цели. Привличането не означава, че ти веднага трябва да се влюбиш в него и да му се посветиш.

Добрият брак е основан на добро приятелство

Т.е. ние се наслаждаваме на времето, което прекарваме заедно. Това е най-добрият индикатор за щастливия брачен живот, а не това, че двамата изглеждат великолепно и влияят добре на емоциите ни.
Спомням си, когато срещнах за първи път мъжа, който щеше да бъде мой съпруг. Първото нещо, което усетих, беше възхищение. Харесваше ми това, че имахме подобни цели за живота си – да бъдем мисионери. Физическото привличане дойде по-късно.
Чертите, на които най-много се възхищаваме в определен човек, може да станат чертите, които те дразнят най-много в семейния ви живот. Някой, който е по-отворен като личност, може да привлече друг, който е по-затворен, но в брака трябва да се приспособяват един към друг. Възможно е да има моменти, в които по-общителният човек да иска да излиза постоянно навън, а този, който е по-затворен, да иска да си остава вкъщи. Възможно е да се забавляваш с някого, който не прави сметка на парите си, но би ли искал такъв човек да се справя със семейния бюджет? Ако ти си мислиш, че момичето, което си срещнал, е красиво, и това става основа на взаимоотношенията ви, какво ще се случи, ако тя се повреди външно след инцидент или пък ако нейното тяло се промени, след като тя износи децата ви?
Ако погледнем на всички тези фактори, как някой може да знае за кого да се ожени? Някои хора вярват, че Бог ще им каже за кого да се оженят. Това може да е валидно за някои хора, но в същото време е и опасно. Какво ще се случи, ако Бог не е казал на човека, за когото ти си мислиш, че ще се ожени за теб? Бог избрал ли е да се ожениш за определен човек? Има ли един-единствен, който е идеалният брачен партньор за теб?
Видяла съм, че този начин на мислене е довел до много проблеми. Ако усещаме, че трябва да имаме магическо разбиране за това “Този е единственият за мен”, може да се объркаме, когато това чувство си тръгне. Може да си мислим, че сме направили грешка и се нуждаем да започнем отначало.

Хора, които имат мистично виждане за това, как да открият партньора си, може да останат много разочаровани, когато се изправят срещу реалността

Вярвам, че Бог има план за нас. Вярвам, че ако следваме Словото Му, ако прекарваме време в молитва и в общение с други вярващи, ние ще бъдем на място, където ще чуем Божията посока за избиране на партньор. Да се срещнеш с някого и да станете приятели, е страхотен старт. Общите интереси и цели са от критична важност, когато планувате да прекарате живота си с някого.
Горещо ви препоръчвам да говорите с пастора си или с някого, когото уважавате; който е мъдър да ви даде съвет, дали въпросният човек е подходящ за вас. Кевин и аз говорихме с нашия пастор в колежа и го помолихме да ни помогне да оценим доколко сме съвместими. Това стана, когато виждахме, че нашето приятелство започва да става по-сериозно. Тогава можехме да решим дали да продължим взаимоотношението си. Когато е време да вземете толкова важно решение, много е мъдро да потърсите съвет!
Когато започнем да градим отношенията си, виждайки, че можем да станем съпрузи, има някои основни неща, които трябва да избягваме. За това ще говорим в следващата статия.


« назад

Сподели във Facebook Bookmark and ShareМ н е н и я

от: vesi
публикувано: 21.04.2008 15:31:18 часа

ot gor4iv opit spodelqm,4e dori kogato na gled vsi4ko izglejda idealno da ima6 vrazka s nevqrva6t zavar6va zle v edin moment prosto glegate v razli4ni posoki i to po razli4en na4in prosto ne stava vie 6te ste svarzani v du6a i tqlo no ne i v duh ne izbiraite tova mnogo boli posle a razo4arovanieto e sigurno tova sa strasti pitai i grugi i 6te vidi6 4e 6te ti kajat sa6toto blagoslavqm te vesi


от: kara
публикувано: 10.01.2008 10:26:12 часа

preprochitam edna stara knijka za vzaimootnosheniata i tam qsno e kazano ot bibleika gledna tochka tova ne e ugodno na Bog. Toimnogokratnopreduprejdavashe svoq narod da ne vzema jeni ili myje za svoite sinove i dushteri ot chujdi plemena. No ima i izkljuchenia, kogato takiva brakove sa uspeshni, no samo ako vqrvashtiq partnjor dovede do Isus nevqrvashtiq. Spodelqneto na vqrata e vajno za edin harmonichen i stabilen brak. Dvamata sypruzi da otelqt vreme za molitva zaedno, za chetene na slovoto. V protiven sluchai moje da ima razbirane, no tzi praznina ostava i e vyzmojno v edin moment da dovede dokriza v semeistvoto. Bog kaza:"Eto staroto premina, vsichkostana novo". Novo mislene, nova cennostna sistema. . .


от: .......................
публикувано: 10.12.2007 11:33:09 часа

Имам едно питане!Ако Бог ти каже за кой ще се омъжиш,как да разбереш,че това е от Бог!Как говори Бог и въобще меси ли се в избора ти,и ако имаш чувства към друг,а не към човека който трябва-какво става?


от: СНЕЖИ
публикувано: 21.08.2007 10:16:46 часа

Мисля , 4е да дадеш мнение е много лесно , всеки произхожда от личния си опит , но при всеки човек е различно , само БОГ знае кое е най-добро за нас , нека всеки търси неговата съвършенна воля , а не неговата допустима и нека чакаме ИСАК , а не ИСМАИЛ . За тази цел , нека всеки търси водителство само от БОГА !


от: sl_rad
публикувано: 22.08.2005 14:28:48 часа

Невярващ означава да няма плодове в живота си. Думите на Господ Исус бях-ще ги познаете по плодовете. Обикновенно хората ,които нямат плодове,или имат кисели или горчиви плодове поддържат теорията ,че само Бог вижда,че ние ако кажем как стоят нещата,съдим човека. Не,не съдим никого,просто има хора,които си остават духовни бебета цял живот,има и хора,които са израстнали в вярата си. Нещо нормално е като видиш едно дърво,да разбереш дали е слива,круша,ябълка. Защото виждаш плода,който то е дало. така е и с християните-нормално е да видиш някой дали е вярващ или невярващ по плодовете,които дава. Тия плодове са записани в Библията,така че ако познаваме Библията,ще знаем какви плодове да търсим. Що се отнася до това-защо е трудно да откриеш правилния човек,то има много неща,които може да се изтъкнат като причина. Обикновенно тия причини са идвън нас самите. Но според мен,има 2 важни причини ,не само за търсенето на партньор,но и за много неща-първото нещо е липсата на дисциплина. Бог е Бог не реда,но това не се харесва на тия,които е искат да имат плод в живота си. Няма ли ред-няма плод,няма и правилно разбиране за нещата. Хора,които не почитат реда,не почитат и Бог,пък ако ще да се правят на велики служители,пророци,организатори на какви ли не прояви. Всяко нещо в живота се прави с ред. Ние сме приели нещата да стават в определен ред като нещо нормално,но стане ли дума за Божия ред и дисциплина,тогава се орева света,че някой нямал любов,че трябва да се обичаме/тоест угаждайте ми,защото иначе не ме обичате/. Друго важно нещо е това,че света е навлязъл в църквата. Навлязъл е с модата,с начина на говорене,начина на поведение. . . . Толкова момичета ходят вече с голи пъпове на служба. Иби пък в църквата са едни,а като ги срещнеш на улицата-ужас,не може да ги познаваш. А това се нарича-лицемерие,двойно поведение. Същото се отнася и до момчетата-държат се лигаво,хирят се тъпо,никакво кавалерство. Тогава изникват вече проблемите,и се питаме защо?Ами просто защото някъде сме тръгнали по друг път,а не в пътя на Словото. Няма нещо,което да е започнато без Бог,да завърши с Него!Вместо да правим анализи,мнения,коментари,по-добре да се върнем в Словото. Тогава нещата ще са много по -лесни,защото там пише за упование в Бог,за вяра,за изпитания,за промяна,за начин на поведение. Но май това не ни харесва,а?По-лесно е да си намерим някой в света,да се молим,да се молим,да навием Бог да ни угоди,и да докажем,че ние сме много духовни,и че той ни слуша,щото иначе ще му се разсърдим.


от: веси
публикувано: 18.08.2005 09:22:19 часа

Моят приятел и съпруг не познаваше и не беше приел Христа за Господ и Спасител в началото на връзката ни. Но като отговор на молитвите ми и с много обич и чувствителност за него самия, за мен, за нашето лично отношение и за онова, което Бог е приготвил за него лично и за нас двамата в отношението ни, след време сам прие Христа и днес, 15 години след този момент, е по-силен в Него и за Него от много мъже, които са имали Исус за Господ и са влезли в брака си отначало с Него. С това искам да дам само частен пример. Ако Господ е приготвил за вас един човек, ако вие сте се решили за него - то това е една отговорност, духовна. Ваша. И тази отговорност не може да ви отнеме друг, представете си - не може да я поемат именно непозналите ви до момента Христа съпрузи или съпруги. Господ не мрази съпрузите или съпругите, които сте избрали, не ги счита и за второ качесто хора, напротив, иска да благослови всеки брак. И ви е дал отговорност за тези хора, з акотио сте се решили и ви е призовал на обич и на мъдрост в живота ви. Господ е готов да откликне на молитвите ви, дал ви е обаче и вашата част, която вие трябва да изпълните. Просто правете точните неща за индивидуалните потребности на брака ви и обичайте мъжете и жените си както Господ ги обича. Ако вие не обичате безусловно, ако не сте естествени и спокойни, не сте топли и открити с хората, с които живеете, а ги критикувате остро (скрито или открито) и непрестанно гледате на тях само като на второ качество човеци, които са ви пречка в живота с Господа, вие се обричате да живеете с второ качество семейства.


от: анонимно
публикувано: 13.07.2005 13:18:33 часа

Бях дързостна във вярата си,завърших Библейско у-ще даже ,но направих най-голямата грешка може би-омъжих се за невярващ човек . Имаме дете на една година ,но живота ми е празен и не само това ,но и многократно се разделяхме и събирахме. А аз имах призив. . . Моля ви млади хора хванете Исус за ръка и не го пускайте!!!


от: nick
публикувано: 02.07.2005 17:02:58 часа

Kakvo oznachava "neviarvashta"? Nie horata se opitvame da dadem harakteristika za duhovnoto sastoianie na drugi hora ,kato gledame choveka ot vun. No samo B-g e Tozi , koito vizda vutre v sarceto i ZNAE. Nevedomi sa patishtata na B-g.


от: vencislav
публикувано: 28.06.2005 20:54:23 часа

iskam da popitam ako daden brat ili setra e privlechena ot neviarvash chovek ,kak triava da postypi ? az haresvam edna lekarka neviarvashta i moje li bog da ima plan ?И з п р а т и   м н е н и е

Име:

E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box


ОЩЕ ОТ:   ВЗАИМООТНОШЕНИЯ
Християнското семейство
Християнското семейство
Святост и чистота преди брака
Какво са загубили мъжете днес
Женени за цял живот
Отровата, наречена малоценност
Човешката зависимост
Семейството – Божият план за нас
Действие = действие, или как да общуваме с децата си по-пълноценно
Важно!
Не обезсърчавайте децата си – обучавайте ги
Страдащото дете
Всяко дете иска семейство
Всяко дете иска семейство
Дразним ли децата си?


05 Март 2012 г.
Съдът в Ню Йорк удължи правото на църквите да наемат училищни сгради за своите богослужения
Федералният апелативен съд отхвърли опита на Ню Йорк да забрани на църквите да провеждат своите богослужения в сградите на...
05 Март 2012 г.
Църковно служение осигурява помощ за сухите райони на Кения
Лодвар, Кения – Тревата отново е зелена заради дъждовете наскоро. Камили и огромни костенурки празнуват зеленото изобилие....
05 Март 2012 г.
Хората са по-слабо чувствителни към проблемите на християнството в сравнение с другите религии, смята директорът на Би Би Си
Марк Томпсън – генерален директор на Би Би Си, твърди, че хората проявяват много по-малка чувствителност по теми, свързани...
05 Март 2012 г.
Евангелско сдружение в Канада публикува доклад за въздействието на религиозното преследване върху децата
Евангелското дружество към Комисията за религиозна свобода в Канада публикува доклад с подробна информация за характера и ...
03 Март 2012 г.
Какви са религиозните и социални нагласи на британските християни през 2011 г.
Социологическо проучване на фондация „Ричард Докинс” (Великобритания) показва, че британските християни са с преобладаващо...
02 Март 2012 г.
Сирийските християни са поставени натясно, алармират правозащитници
Тъй като Сирия все повече се доближава до етапа, в който ще бъде обявена мащабна гражданска война, очертаващите се перспек...
02 Март 2012 г.
Открит е фрагмент от Новия завет, датиращ от 1. век
След откриването на фрагмент от Евангелието на Марк в Близкия изток, датиращ от 1. век, се появиха още две нови писмени на...
02 Март 2012 г.
Хавайска двойка използва изкуството като възможност да занесе духовна надежда в Япония
Десет месеца след като чудовищното земетресение от 9 степен по скалата по Рихтер и последвалото цунами опустошиха част от ...
01 Март 2012 г.
Проектът за Ноев ковчег в реални размери се сдоби със земя
Последното парче земя, необходимо за построяването на Ноев ковчег в реални размери, бе закупено наскоро в Уилямстаун, Кент...
01 Март 2012 г.
Фондация в защита на семейството започва петиция в защита на традиционния брак
След като правителството на Великобритания насрочи публични консултации за еднополовите бракове, през март 2012 г. Коалици...
01 Март 2012 г.
78-годишна християнка арестувана в Иран
Тайните служби в Иран вземат мерки срещу растежа на християнството и движението на домашните църкви в Иран и арестуват мно...
29 Февруари 2012 г.
Норвегия планира ролята на семейството да бъде поета от държавата
Норвежкото Министерство на семейството, децата и социалните въпроси предложи на правителството да въведе нови критерии за ...
29 Февруари 2012 г.
Изправен пред смъртта, известен пастор преосмисля значението на думата християнин
Вашингтон – Ед Добсън не се бои от смъртта, притеснява се как ще стигне до нея. Добсън е пастор с опит, политически актив...
28 Февруари 2012 г.
Учени твърдят, че постенето ни пази от алцхаймер и паркинсон
Според американски учени редовното постене може да предпази мозъка от дегенеративни болести. Изследователи от Националния ...
eXTReMe Tracker
 

www.evangelskivestnik.net © 2018 Студио 865. Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават