E-newsletter  |  RSS
Начало    |   История    |   Връзки    |   Контакти    |   е-вестник
Българско издание  |  English edition
Събота, 20.01.2018 г.
Търсене:

За Библията
Християнска мозайка
Събития
Интервю
Християнство и изкуство
Жената и вярата
Взаимоотношения
Някой каза: Да!
Написано от вас
История на българското протестантство
Преводите на българската Библия
Религия и право

Инсталирайте нашия toolbar!


Мечтая Исус да ми каже: „Познавам те!”


ЕВ, 11.04.2005

Мечтая Исус да ми каже: „Познавам те!” Специално интервю с Дейвид Уилкерсън

В България сте известен предимно със служението си сред наркомани. С какво се занимавате в момента?

Все още имаме домове за наркомани. Преди 40 години Бог ме призова да се занимавам с това и сега имаме основани над 500 домове по целия свят, включително и в мюсюлманските страни. Всичките ни центрове се издържат самостоятелно. Хиляди наркомани и алкохолици се обръщат към нас за помощ. А сега съм пастор в една църква в Бродуей, Ню Йорк. Много пътувам. Канят ме да говоря на много конференции.

Мечтая Исус да ми каже: „Познавам те!”

Близо 5000 души изпълниха зала 1 на НДК

Имате голяма църква в Америка. Какво ви стимулира да пътувате по цял свят?

Получавам стотици хиляди писма от пастори, в които те изразяват своето отчаяние, умора, тревоги. Искам да помогна, защото имам дългогодишен опит и чувствам, че мога да говоря от позицията на духовен баща, особено на младите служители. Искам да ги окуража. Умората и влиянието на света в Европа са се засилили. Поради надигащите се светски движения става все по-трудно да се разпространява Благата вест. Моля се на Бог да ми даде състрадание към тези пастори, за да ги насърча като духовен баща, а не да им раздавам правосъдие. В Библията е записано, че няма много духовни бащи.

Кои са едни от най-важните уроци, които сте научили през годините и искате да предадете на поколението след себе си?

Най-великото служение е да познаваш по-дълбоко Исус, с цялото си сърце. След 50 години служение смятам, че това е основата на живота. Тук не става въпрос за методи, нито за начини, по които да се изгражда църква. Важното е да научиш хората, как да познават Исус. Особено покрай събитията около смъртта на папа Йоан-Павел Втори много млади хора се стичат в Рим, защото намират в него посланик на мира. Може би един на хиляда от тях е посещавал църква. Когато ги попиташ защо не ходят на църква, те отговарят, че не намират живот и църквата не е адекватна на съвремието. Четирийсет години от служението си съм работил с млади хора и искам да приканя пасторите да протегнат ръка към младите хора. Ако пасторите наистина познават Христос и Го проповядват на младите с живота си, това ще разпали нова ревност за Христос у тях.

Каква е тайната да опазиш тази ревност?

Трябва да прекарваме време с Бога. Това, което се наблюдава сред водачите от най-различни деноминации, е, че повечето от тях са толкова заети, че нямат време да се молят. Но трябва да намериш такова време!
Сега повече отвсякога църквите се нуждаят от водачи, които не само носят идеи, но имат жива връзка с Бога. Това търсят младите.

Вие говорите за изпитанията в служението. Кое беше най-тежкото изпитание в живота ви?

Всичко, което съм научил, е чрез изпитанията. Не си спомням да съм научил нещо, когато всичко е било наред в живота ми. Например по времето на комунизма в Русия или сегашните гонения в Китай църквата процъфтява.
Смятам, че едно от най-големите изпитания, които ще засегнат България, е стремежът към благоденствие. Това е моментът, в който християните ще пожелаят къщите и колите. Аз вярвам, че Бог иска хората Му да бъдат материално благословени, но виждам разрухата, която вследствие на тези неща съществува в Америка.
Вярвам, че най-голямото изпитание, което идва в България, е желанието за материално благоденствие – ние го имаме в Америка, но виждам, че то разрушава.
Истината е, че когато търсиш Бога, ще имаш всичко!

Какво е посланието ви към служителите в България?

Основното е да познават и да разбират Христовия ум. В Библията се казва, че трябва да имаме Неговия ум – да мислим по начина, по който Той мисли, и да живеем по начина, по който Той е живял сред хората. Исус каза: „Отказах се от славата Си и станах слуга”. Когато хората виждат човек на амвона, който не живее, за да бъде известен, не се стреми към собствената си слава, а желае да служи, това впечатлява хората, които искрено търсят Бог. Можете да изградите мощна църква!
Може в Америка да сме хиляди хора от различни нации, но това не означава нищо за мен, ако не съм слуга на тези хора. Когато желанието да имаш успех стане цел на живота ти, църквата ще бъде напълно унищожена.
Посланието, което нося тук, е свързано с това, Бог да ни даде смирени хора, които не търсят своята слава, а искат да бъдат слуги. България не се нуждае от огромни църковни сгради!
Скоро един проповедник каза нещо, което може да послужи като предупреждение за България: „Ако чуете, че Исус идва, забравете за това! Той не идва, за да ти даде нова кола и хубава къща! Ако Го желаеш заради това, Той не може да дойде!” Аз живея в хубав дом и имам добра кола, но тези неща не означават нищо за мен, не заемат място в сърцето ми!
Надявам се, че конференцията тук ще бъде сериозно предупреждение за разрушителните сили, които идват, за да унищожат Евангелието. Бог иска да ви благослови материално, но първо трябва да се сдобиете с богатствата, които са скрити в Исус Христос! Благодарете на Бога за всичко, което ви е дал! Материалното благоденствие не е целта на живота! Аз вярвам, че е време църквата в България да се надигне и да каже: „Ние сме хора на Бога! Научили сме неща, които искаме да предадем на други!”

Какво наследство бихте искали да оставите на следващото поколение?

Най-важното нещо, когато застана пред Трона на Бога, няма да бъде списъкът с нещата, които съм направил. Това, в колко библейски училища си бил и колко книги си написал, няма да означава нищо. Когато навършиш 70, започваш да осъзнаваш, че единственото, което си е струвало, е било общението ти с Христос.
Искам един ден да мога да кажа като апостол Павел: „Не зная никой друг, освен Христос, и то разпънат”. Това е пълното удовлетворение. Когато светът види пастори, които са удовлетворени от взаимоотношенията си с Христос, те няма да имат нужда от нищо друго!
Когато застанеш пред Бог, единственото нещо, което ще има значение, е да погледнеш Исус в лицето и Той да ти каже: „Аз те познавам!” Аз мечтая да чуя това: „Познавам те!”



« назад

Сподели във Facebook Bookmark and Share



М н е н и я

от: sl_rad
публикувано: 15.04.2005 08:13:52 часа

Когато такъв мъж на Бог каже нещо,проповядва,отдал е целия си живот в слъжение на Бог-какво да му коментираме?Освен само едно-Слава на Бог. А тия с тая реклама я "плеснаха" на най-неподходящото място,което е доста тъпо. Толкова ли смятат,че християните са глупаци,та ще им се вържата на молитвените уж закуски?Ако това нее наглост оттяхна страна,то кое ще е?Лошо и отвратително е,когато хората си правят някакви долни планове,и намесват и името на Бог за по -голям авторитет,а в тази статия дори и Бог не е намесен,а Америка,президента им,и т. н. Ами ако не знаят тия господа,Америка е като цяло хриситянска страна,основата за развитието на Сащ е Бибилята. Президентите на Сащ,с изкючение на Кенеди,са всички до един протистанти. Кенеди е католик. Президентите на Америка в неделя сутрин ходят на църква,дори понякога и проповядват от амвона. Та тия президенти канят хора от целия свят на молитвена закуска,за да поговорят за Христос най-вече. А не да съберат пари от баламите. И на тия молитвени закуски е чест да бъдеш поканен,като никой не ти иска пари за едни яйце,кафе,2 филийки хляб,малко маргарин,шунка и 100 гр. сирене. Поне не и 400 евро. Иначе-Дейвид Уилкерсън-Бог да го благосрови изобилно тоя човек,който е докоснал с Божието слово хиляди хора. Той дали би дал 400 евро за такова нещо?



И з п р а т и   м н е н и е

Име:

E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box






ОЩЕ ОТ:   ИНТЕРВЮ
Молитвата
Църква и държава
Църква и държава
Дискусия „Досиетата на ДС – повод за страдание и/или покаяние в евангелските църкви”
Дискусия „Досиетата на ДС – повод за страдание и/или покаяние в евангелските църкви”
Дискусия „Досиетата на ДС – повод за страдание и/или покаяние в евангелските църкви”
Дискусия „Досиетата на ДС – повод за страдание и/или покаяние в евангелските църкви”
В страданието Христос ни носи на ръцете Си
Нов буквален превод на Новия завет
Божите чудеса днес
Карандила – Планината на преображението
„Да си християнин, се иска издръжливост”
Християнството като взаимоотношение с Бога - Троицата
Християнството като взаимоотношение с Бога
Трафикът на хора – съвременното робство


05 Март 2012 г.
Съдът в Ню Йорк удължи правото на църквите да наемат училищни сгради за своите богослужения
Федералният апелативен съд отхвърли опита на Ню Йорк да забрани на църквите да провеждат своите богослужения в сградите на...
05 Март 2012 г.
Църковно служение осигурява помощ за сухите райони на Кения
Лодвар, Кения – Тревата отново е зелена заради дъждовете наскоро. Камили и огромни костенурки празнуват зеленото изобилие....
05 Март 2012 г.
Хората са по-слабо чувствителни към проблемите на християнството в сравнение с другите религии, смята директорът на Би Би Си
Марк Томпсън – генерален директор на Би Би Си, твърди, че хората проявяват много по-малка чувствителност по теми, свързани...
05 Март 2012 г.
Евангелско сдружение в Канада публикува доклад за въздействието на религиозното преследване върху децата
Евангелското дружество към Комисията за религиозна свобода в Канада публикува доклад с подробна информация за характера и ...
03 Март 2012 г.
Какви са религиозните и социални нагласи на британските християни през 2011 г.
Социологическо проучване на фондация „Ричард Докинс” (Великобритания) показва, че британските християни са с преобладаващо...
02 Март 2012 г.
Сирийските християни са поставени натясно, алармират правозащитници
Тъй като Сирия все повече се доближава до етапа, в който ще бъде обявена мащабна гражданска война, очертаващите се перспек...
02 Март 2012 г.
Открит е фрагмент от Новия завет, датиращ от 1. век
След откриването на фрагмент от Евангелието на Марк в Близкия изток, датиращ от 1. век, се появиха още две нови писмени на...
02 Март 2012 г.
Хавайска двойка използва изкуството като възможност да занесе духовна надежда в Япония
Десет месеца след като чудовищното земетресение от 9 степен по скалата по Рихтер и последвалото цунами опустошиха част от ...
01 Март 2012 г.
Проектът за Ноев ковчег в реални размери се сдоби със земя
Последното парче земя, необходимо за построяването на Ноев ковчег в реални размери, бе закупено наскоро в Уилямстаун, Кент...
01 Март 2012 г.
Фондация в защита на семейството започва петиция в защита на традиционния брак
След като правителството на Великобритания насрочи публични консултации за еднополовите бракове, през март 2012 г. Коалици...
01 Март 2012 г.
78-годишна християнка арестувана в Иран
Тайните служби в Иран вземат мерки срещу растежа на християнството и движението на домашните църкви в Иран и арестуват мно...
29 Февруари 2012 г.
Норвегия планира ролята на семейството да бъде поета от държавата
Норвежкото Министерство на семейството, децата и социалните въпроси предложи на правителството да въведе нови критерии за ...
29 Февруари 2012 г.
Изправен пред смъртта, известен пастор преосмисля значението на думата християнин
Вашингтон – Ед Добсън не се бои от смъртта, притеснява се как ще стигне до нея. Добсън е пастор с опит, политически актив...
28 Февруари 2012 г.
Учени твърдят, че постенето ни пази от алцхаймер и паркинсон
Според американски учени редовното постене може да предпази мозъка от дегенеративни болести. Изследователи от Националния ...
eXTReMe Tracker
 

www.evangelskivestnik.net © 2018 Студио 865. Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават